17 Mayıs 2025 Cumartesi

11:50   ÖMER FETHI GÜRER: "ZIRAI DON BAHÇELERI VURDU, GEÇTI"   11:26   UCM BAŞSAVCıSı KHAN, HAKKıNDAKI SORUŞTURMA SONUÇLANANA KADAR GÖREVINDEN AYRıLDı   11:01   "DEĞIŞIM ARIFESINDE ÜNIVERSITE BULUŞMASı"...ÜNIVERSITELERDE ÖZGÜRLÜK VE KATıLıMCı YÖNETIM IÇIN ORTAK ÇAĞRı   10:56   YANKı BAĞCıOĞLU: "TÜRK SILAHLı KUVVETLERI`NIN TEMELININ DISIPLIN, YAPıSıNıN EĞITIM OLDUĞUNU HER TÜRK VATANDAŞı FARKıNDADıR"   10:17   MERSINLI ÖZEL BIREYLER GELENEKSEL 3. BOCCE TURNUVASı`NDA KıYASıYA YARıŞTı   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN ÜNIVERSITELI ÖĞRENCILERIN KARIYERINE DESTEK   09:20   İYİ PARTILI OFLUOĞLU`DAN CUMHURBAŞKANı`NA ASKERLERI TSK`DAN AYıRMA YETKISI VEREN KANUN TEKLIFINE TEPKI: "ASKERI TAMAMEN TAHAKKÜM ALTıNA ALMAK ISTIYORLAR"   16:20   VELI AĞBABA: "BIR TARAFTAN PKK`YLA BARıŞıYORSUN, ÖBÜR TARAFTAN CHP`YI DÜŞMANLAŞTıRıYORSUN"   15:58   CHP`LI YAVUZYıLMAZ: “ÇALıŞMA BAKANLıĞı MÜFETTIŞLERI, TTK`YA AIT MADEN OCAKLARıNDA KRITIK KONULARDA EKSIKLER TESPIT ETTI"   15:13   “DIJITAL TEKELLER, TEHDITLER VE ARAYıŞLAR” BAŞLıKLı MEDYA KONFERANSı... "BU KONFERANS DEMOKRASIMIZIN GELECEĞI AÇıSıNDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞıYOR"   14:31   CHP`LI AŞKıN GENÇ`TEN AK PARTI`NIN KANUN TEKLIFINE TEPKI   13:25   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, OTIZM SEMPOZYUMU`NDA: TEMEL VAADIMIZ, 2018`DE STK`LARLA BIRLIKTE ORTAYA ÇıKAN OTIZM EYLEM PLANıNA SAHIP ÇıKMAK   12:57   AK PARTI, ANAYASA MAHKEMESI`NIN IPTAL KARARLARıNı DÜZENLEYEN YENI KANUN TEKLIFINI TBMM BAŞKANLıĞı`NA SUNDU   11:47   YENIŞEHIR BELEDIYESI 19 MAYıS`ı GENÇLERIN FIKIRLERIYLE KUTLAYACAK   11:42   EKREM İMAMOĞLU: "BIRLIKTE DAYANıŞMA IÇERISINDE BU ZOR GÜNLERI AŞACAĞıMıZDAN HIÇ ŞÜPHE DUYMUYORUM"   11:30   "TARSUS`TA GELECEK VAR, AKTIF YAŞAMDA HAYAT VAR" TEMALı BAHAR ŞENLIĞI ILGI GÖRDÜ   10:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI DESTEĞIYLE 60 VATANDAŞA AKÜLÜ SANDALYE DAĞıTıLDı   10:14   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, YÖRE DERNEKLERI TEMSILCILERI ILE BIR ARAYA GELDI   01:34   TUNCER BAKıRHAN: LOZAN ILE ÇIZILEN SıNıRLARA ORTAK VATAN DIYEN BIRISI LOZAN`ıN NERESINI TARTıŞıYOR   23:06   CHP LIDERI ÖZEL: ANAYASA`YA UYMAYANLA ANAYASA YAPMAYıZ  
 
     
   

Dünya’nın Bir Ucunda Atatürk’lü Mezitli Belediyesi Tişörtü


İspanya’dan gelerek İspanya dansının farklı versiyonlarını sergileyen Alica Alonso Dans Üniversitesi URJC Ballet Camara de Madrid grubunu Mersinlilerle buluşturan UNESCO/Uluslararası Tiyatro Enstitüsü İspanya Heyeti Başkanı Luis Llerena, Mezitli’de yaşadıklarını unutamıyor. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın hediye ettiği önünde Atatürk resminin olduğu tişörtü sürekli giyerek İspanya’da Atatürk rüzgarı estiren Llerena, bulunduğu her ortamda Mezitli’de yaşadığı güzel anları paylaşıyor.

 

Tarih : 8 Temmuz 2019 Pazartesi 15:18   Okunma : 834

Mesleği ile ilgili bir araştırma esnasında Soli Güneş Festivali’nden haberi olduğunu ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’la tanışmak istediğini dile getiren Llerena, duygularını şöyle dile getirdi: “Daha ilk görüşmemizde Sayın Neşet Tarhan, ortak bir proje yapma isteğini dile getirdi. Biz önümüzdeki yıl yapılacak Soli Güneş Festivali’nde sahne almayı planladığımızı söyledik. Ama Sayın başkanımız ‘Hayır bu festivalde sizleri Mezitli’de görmek istiyoruz’ dedi. İlk başta çok şaşırdım. Nasıl olur diye düşündük. Sayın Neşet Tarhan’ın iki sözü bizi ikna etti. Birincisi Başkanımız Neşet Tarhan, ‘Ben insanlarla kültür ve sanatı buluşturmak istiyorum’ dedi. Diğer söylediği ise ‘Kültür ve sanat dünya barışını gerçekleştirebilecek tek araçtır’ demesi bizim kalbimizi kazanmasına yetti. Unutulmaz anılarla ayrıldık Mezitli’den. Önümüzdeki yıllarda çok daha farklı projelerde yer almak istiyoruz. Bunun için Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkürlerimi sunuyorum”

Alica Alonso Dans Üniversitesi Genel Sekreteri de olan Luis Llerena’nın sosyal medya hesabından kendi hediye ettiği üzerinde Atatürk resmi olan tişörtü paylaşmasının son derece önemli olduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Günümüzde, büyük bedeller ödeyerek canı pahasına kurtardığı ülkesinde Atatürk resimlerini duvarlardan indirdikleri bir zamanda, Mezitli’de konuk ettiğimiz Sayın Luis Llerena’nın hediye ettiğimiz Atatürk’lü tişörtü ile fotoğraflar paylaşması bizleri son derece mutlu etti. Kendisi Dünya çapında sanat adamı olmasının yanında önemli bir de araştırmacı. Atatürk’ü ve yaptıklarının ne denli büyük olduğunu en iyi anlayabilecek kişilerden birisi. Biz de elimizden geldiğince Atatürk’ün Dünya için ne denli büyük bir insan olduğunu anlatmaya çalıştık. Dünya’nın bir ucunda Atatürk’ü seven bir dostumuzun olmasından dolayı son derece gururlu ve mutluyum. İşte anlatmaya çalıştığım sanatın birleştirici yönü böylece ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA