16 Ekim 2025 Perşembe

15:29   “D400 KARAYOLU ARTıK ULAŞıM DEĞIL, YAŞAM MÜCADELESIDIR”   15:28   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN MUHTARLARA ZIYARET    15:25   BAŞKAN ÖZYIĞIT “KENT KÜTÜPHANEMIZI KıSA SÜREDE HIZMETE AÇACAĞıZ”   15:23   FENERBAHÇE’NIN YENI BAŞKANı SARAN: “FENERBAHÇE’YI IÇERIDEN BALTALAMAK ISTEYENLERI IFŞA EDECEĞIM”   15:21   TGC: HAKAN TOSUN CINAYETININ TÜM AYRıNTıLARı TITIZLIKLE SORUŞTURULARAK MADDI GERÇEK GÜN YÜZÜNE ÇıKARıLMALıDıR   15:20   ASU KAYA: ROJIN’IN KATILLERI DE KATILLERI SAKLAYANLAR DA DELILLERI GIZLEYENLER DE YARGıLANACAK   15:18   CHP, ASKERI HASTANELERIN YENIDEN KURULMASı IÇIN KANUN TEKLIFI VERDI   15:17   İSRAIL ORDUSU: HAMAS’ıN CENAZELERINI TESLIM ETTIĞI 3 REHINENIN KIMLIĞI BELIRLENDI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL, PES KONGRESI IÇIN YARıN AMSTERDAM’A GIDECEK   09:56   GENÇ DENIZCILER AVRUPA ROTASıNDA: MERSIN’DEN RIMINI’YE MESLEKI YOLCULUK   09:38   YUMURTALıK’TA YOL SEFERBERLIĞI BAŞLADı: NARLıÖREN’DE SÖZ VERILDI, ÇALıŞMALAR BAŞLADı!   09:35   MERSIN’DE UZAYLA BULUŞMA: MERCAN PLANETARYUMU DÜNYA SAHNESINDE   18:20   MERSIN’DE AVRUPA ESINTISI: ERASMUS+ FESTIVALI COŞKUYLA KUTLANDı!   14:35   TUNCER BAKıRHAN: GELIN, BU YASAMA YıLıNı TÜRKIYE TARIHININ ÇÖZÜM YıLı YAPALıM   14:34   DICLE ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERI ROJIN KABAIŞ IÇIN YÜRÜDÜ…   14:33   ESKI NILÜFER BELEDIYE BAŞKANı TURGAY ERDEM TUTUKLANDı   14:29   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI’NIN ODAĞıNDA BU HAFTA DA CUMHURIYET HALK PARTISI VARDı   14:28   ABD BAŞKANı TRUMP: “ERDOĞAN RUSYA-UKRAYNA SAVAŞı’Nı BITIREBILIR”   14:05   DÜNYA KıZ ÇOCUKLARı GÜNÜ YENIŞEHIR’DE RENKLI ETKINLIKLERLE KUTLANDı   13:52   MEZITLI’DE AKDENIZ BALıK PAZARı’NA BÜYÜK YENILIK!   
 
     
   

İBB`ye ikinci dalga operasyon… Güvenlik görevlisi Çağlar Türkmen: “Kamera bantlanması rutin bir uygulama, valizlerde de jammer vardı”


İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik ikinci dalga operasyonunda gözaltına alınan İBB güvenlik görevlisi Çağlar Türkmen, emniyette verdiği ifadede, "kameraların bantlanmasının rutin bir uygulama olduğunu, valizlerde de jammer bulunduğunu" söyledi. Türkmen`in avukatı da söz konusu jammerların İBB`nin demirbaş listesinde kayıtlı olduğunu ifade etti. 

 

Tarih : 28 Nisan 2025 Pazartesi 11:51   Okunma : 1929

(İSTANBUL) - İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik ikinci dalga operasyonunda gözaltına alınan İBB güvenlik görevlisi Çağlar Türkmen, emniyette verdiği ifadede, "kameraların bantlanmasının rutin bir uygulama olduğunu, valizlerde de jammer bulunduğunu" söyledi. Türkmen`in avukatı da söz konusu jammerların İBB`nin demirbaş listesinde kayıtlı olduğunu ifade etti.

İBB`ye yönelik soruşturma kapsamında 51 kişi 26 Nisan`da gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Ramazan Gültekin ve Ekrem İmamoğlu`nun Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu da bulunuyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan İBB`de güvenlik görevlisi Çağlar Türkmen 26 Nisan`da İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde ifade verdi. 2011`den itibaren özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığını ve 2020`de İBB iştiraki İstgüven AŞ`de işe başladığını ifade eden Türkmen`e aralarında CHP`nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu`nun da yer aldığı 159 kişinin fotoğrafı gösterildi, bu kişileri tanıyıp tanımadığı ile aralarında ticari ilişki olup olmadığı soruldu.

Türkmen fotoğrafta yer alan isimlerle ticari bağlantısının bulunmadığını bildirdi.

"Bu iş rutin olarak önlem amaçlı yapılır"

Ekrem İmamoğlu`nun bir otelde yaptığı görüşmede güvenlik kameralarının bantla kapatılması sorulan Türkmen kamerayı kapatanların arasında yer almadığını ifade ederek, konuya ilişkin bilgisinin olmadığını söyledi.

Diğer görüntülerde elinde valiz taşıyan kişinin kendisi olduğunu belirten Türkmen, “Valizin içerisinde jammer cihazı bulunmaktadır. Bu iş rutin olarak önlem amaçlı yapılır. Bana valiz verildi, ben de götürdüm, ayrıntısını sorgulamadım” dedi.

Toplantı katında kameraya bant çeken kişinin ise kendisi olduğunu bildiren Türkmen, “Balıkçı Kahraman isimli restaurantta Ekrem İmamoğlu`nun görüntülerinin basına sızdırılması sebebiyle daha sonra Ekrem İmamoğlu`nun gideceği yerlerdeki kamera görüntüleri bantlanır ve kameranın görüntü alması engellenir. Bu karar Ekrem İmamoğlu`nun koruma ekibi olarak alınmış bir karardır. Rutin olarak yapılan bir işlem olduğu için bana kimse talimat vermedi, ben kendim kamera görüntülerini kapattım” dedi.

"Yapılan her görüşmede lüzumlu görüldüğü takdirde rutin olarak kameralar bantlanırdı"

Toplantı sonrası otelden elinde iki valizle çıkılmasının nedeni sorulan Türkmen bu soruyu da “Elimdeki valizlerde jammer cihazı bulunmaktadır. Valizlerin 34… plaka sayılı araçla otelden ayrılmasının herhangi bir anlamı yoktur. Daha önce de belirttiğim gibi belediye hizmetlerinde kullanılan bir araçtır. O gün bu aracın kullanılması tamamen tesadüftür. Toplantı katında kimlerin bulunduğunu bilmiyorum. Ekrem İmamoğlu`nun burada görüşme yapıp yapmadığını bilmiyorum. Ben Ekrem İmamoğlu`nun hiçbir toplantısında yer almadım. Yapılan her görüşmede lüzumlu görüldüğü takdirde rutin olarak kameralar bantlanırdı” şeklinde yanıtladı.

"Şöhretin gözü kör olsun" mesajı soruldu

Emniyet sorgusunda söz konusu kamera görüntülerinin medyaya yansımasının ardından bir arkadaşının kendisine “Meşhur olmak” şeklinde mesaj atması üzerine Türkmen`in de “Şöhretin gözü kör olsun” yanıtını verdiği WhatsApp mesajlaşmasının nedeni soruldu. Türkmen mesajlaşma hakkında, “Sosyal medyada geçen kamera görüntülerinin bantlanması konusuyla alakalı aramızdaki esprili mahiyetinde yapılan bir görüşmedir” dedi.

"Jammerlar İstanbul Büyükşehir Belediyesinin demirbaş listesinde kayıtlıdır"

Türkmen`in avukatı da ifadesinde şunları söyledi:

“Soruşturma dahilinde tarafımıza gösterilen görüntüleri müvekkil de ben de tüm kamuoyu da müvekkil gözaltına alınmadan izlemiştir. Çağlar Türkmen`in lekelenmeme hakkı ihlal edilmiş, soruşturmanın da gizliliği ihlal edilmiştir. Güvenlik kameralarının amacı kamu güvenliğinin tesisidir. Yenişafak isimli gazetenin internet sitesinde öğrendiğimiz üzere herhangi bir karar olmaksızın teknik ve fiziki takip yapan polislerin otele garson kılığında girmeye çalışması otel sahibi tarafından engellenmiştir. Bu da Ekrem İmamoğlu hakkında bir karar olmaksızın izlenmekte olduğunun itirafıdır. Müvekkilim güvenlik personelidir. Koruma, koruduğu kişiyi o kişiye rağmen korur, hele ki ekibin rutin bir uygulaması varsa yargı makamlarınca kabul edildiği üzere 5188 sayılı kanuna tabi müvekkilin bu uygulamayı gerçekleştirmemesi görevi ihmal suçunu oluşturur. Valizler içerisinde jammer cihazları bulunmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin demirbaş listesinde kayıtlıdır."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA