13 Haziran 2025 Cuma

23:01   BAŞKAN SEÇER, ‘EKONOMI ZIRVESI SONUÇ BILDIRGE TOPLANTıSı’NA KATıLDı   22:56   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HER YAŞA SPOR DESTEĞI    22:45   BABALAR GÜNÜ’NE ÖZEL BIR ADıM SAĞLıK’TAN ANLAMLı KAMPANYA    22:22   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GELECEĞE YATıRıM: ÇOCUKLARA ÖZEL YAPAY ZEKA KURSU BAŞLıYOR   22:15   ÇILEK MAHALLESI’NDE BIR EVDEN 2 KAMYON DOLUSU ATıK ÇıKARıLDı   22:02   TOROSLAR ZABıTASı, KAÇAK VE SAĞLıKSıZ SÜT ÜRÜNLERI İMALATHANESINI MÜHÜRLEDI   21:24   BÜYÜKŞEHIR’DEN DENIZ CANLıLARıYLA EMPATI ETKINLIĞI: HAYALET AĞLARDAN TÜNEL   21:05   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ: “’NAS’ DEDILER, MILLETIN SıRTıNA FAIZI YÜKLEDILER"   20:59   TCL ELITE SERISI KLIMALAR SATıŞA ÇıKTı    20:50   DOÇ. DR. YUSUF ÇIFCI KITABı ILE DÜNYA BASıNıNıN GÜNDEMINDE!   10:40   BÜYÜKŞEHIR’IN ÖĞRENIM YARDıMLARı İLE GENÇLER UMUT DOLU    10:25   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "BILIRKIŞI DAVASı" TEPKISI: "BUGÜNKÜ DURUŞMA USULSÜZDÜR"   10:16   IRKÇıLıK VE HOŞGÖRÜSÜZLÜĞE KARŞı AVRUPA KOMISYONU’NUN TÜRKIYE RAPORU: MEDYADA ALEVILER, KÜRTLER, MÜLTECILER VE LGBTİ BIREYLERE YÖNELIK NEFRET SÖYLEMI YAYGıN   09:31   55 YıLıN EN SıCAK MAYıSı BU YıL YAŞANDı   09:07   ANADOLU’NUN LEZZETLERINE RUSYA’DAN “MODERN EFSANE” ÖDÜLÜ   23:01   İMAMOĞLU, ’BILIRKIŞI DAVASı’ DURUŞMASıNA KATıLMAYACAK   15:50   BAHAR AKSU CINAYETI DAVASı ÖNCESI ADLIYE ÖNÜNDE IKI KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   15:01   BAŞKAN BOLTAÇ TARSUS’UN NABZıNı MAHALLELERDE TUTUYOR   14:30    BAKAN URALOĞLU: KURBAN BAYRAMı TATILINDE HAVALIMANLARıMıZDA 3,9 MILYON YOLCUYA HIZMET VERILDI”   11:01   SILIFKE’NIN ÖNEMLI CADDE VE SOKAKLARı YENI YÜZÜNE KAVUŞTU   
 
     
   

Mezitli’de evlenen çiftlerde yoğun artış


Mezitli Belediyesi Evlendirme Memurluğu yılda ortalama bin 400 çiftin nikahını kıyıyor.

 

Tarih : 12 Temmuz 2019 Cuma 22:13   Okunma : 1186

Mezitli Belediyesi Evlendirme Memurluğu yılda ortalama bin 400 çiftin nikahını kıyıyor.

2016 yılında 210 olan evlenen çift sayısı 2017 ve 2018 yıllarında bin 400 oldu. 2019 yılı Temmuz ayına kadar evlenen çift sayısı ise 562'ye ulaştı. Yaz mevsimin gelmesiyle birlikte evlenme oranındaki artışın büyük oranda artması bekleniyor.

Göç nedeniyle yabancı uyruklu vatandaşlarla evlenme oranında ise çok büyük artış var. Mezitli Belediyesi Nikah Memurluğunda  2016 yılında 21 kişi yabancı uyruklu birisiyle evlenirken bu rakam 2017’de 66’ya 2018’de 102’ye çıktı.

YABANCI UYRUKLU EVLENENLERDE YÜZDE 190 ARTIŞ

Her iki eşinde yabancı uyruklu olmasında da yıllara göre yoğun artış gözleniyor. 2016 yılında sadece 9 yabancı uyruklu çift nikah masasına otururken 2017 yılında 43, 2018 yılında ise 113 çift Mezitli Belediyesi Nikah Memurluğu tarafından resmen evlendirildi. 2019 yılının ilk 6 ayında evlenen 47 çiftle birlikte son 3 yılda Mezitli’de evlenen yabancı uyruklu çift sayısı toplamda 242’ye ulaştı.  

Hazırlanan istatistiklerde Mezitli’de evlenme oranı her yıl artarken 2017 ve 2018 yıllarında bu artış yaklaşık yüzde 190 seviyelerinde gerçekleşti.

EVLENEN HER ÇİFTE ERGUVAN TOHUMLU KALEM HEDİYE EDİYORUZ

Aratos Spor tesisleri içerisinde bulunan Evlendirme Memurluğunda  nikahlara katılmaya gayret gösterdiğini dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mutlu yaşamlarına Mezitli’de başlayan genç çiftlerimizin bu özel günlerinde yanlarında olmaya elimden geldiğince gayret gösteriyorum. Gün aşırı nikahlara katılarak gençlerimize destek olmaya çalışıyorum. Bunun yanında evlenen tüm çiftlerimize evlenme kütük defterine imza attıkları, içerisinde erguvan tohumu bulunan kalemi de hediye ediyoruz. Böylece unutulmaz bir hatıranın yanında çiftlerin birer ağacı da olsun istiyoruz” dedi.

NİKAH TAZELEYENLER DE VAR

Dileyen vatandaşlara farklı mekanlarda da nikah kıydıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Çiftlerimizin talebine göre Aratos Tesislerinde bulunan nikah salonunun dışında da hizmet veriyoruz. Farklı tesislerimizde nikah kıyan çiftlerde oluyor. Yine ülkemizde çok fazla rastlanmayan biçimde uzun yıllar sonra nikah kıymak isteyen vatandaşlarımıza da yeni nikahlar kıyıyoruz. Önümüzdeki süreçte fiziki şartları daha iyi olan yeni bir tesis yaparak çiftlerimize çok daha geniş imkanlar sunmak istiyoruz. Tüm çiftlerimize ömür boyu mutlu yıllar dilerim” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ BELEDİYESİ, NEŞET TARHAN, ARATOS TESİSLERİ, EVLENDİRME MEMURLUĞU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA