Haber: Tenzile AŞÇI / Kamera: Kerim UĞUR
(İZMİR) - CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Berkay Gezgin, "Atatürk`ümüze emanet etmiş olduğu bu ülkeyi fikri hür, vicdanı hür, biz gençler kurtaracağız, yeniden kuracağız. Bize çekmiş oldukları setleri, barikatları yıkacağız, aşacağız. En sonda her şey çok güzel olacak diye hep birlikte haykıracağız." dedi.
CHP`nin 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla İzmir`de düzenlediği "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginde konuşan CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Berkay Gezgin şöyle konuştu:
"Öncelikle herkesin 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor bayramını kutluyorum. Bu vesileyle İzmir`de bulunmak benim için çok büyük mutluluk. Bir yanımız buruk maalesef. Çünkü hala 53 arkadaşımız tutuklu. Bir yandan buruk bir 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutluyoruz. Ancak o arkadaşlarımız için mücadelemizi sürdüreceğiz, ama onlar da ailelerine kavuşacaklar. Bu mesajımın net bir şekilde iletmek istiyorum. Atatürk`ün bize emanet etmiş olduğu bu ülkeyi fikri hür, vicdanı hür, biz gençler kurtaracağız, yeniden kuracağız. Bize çekmiş oldukları setleri, barikatları yıkacağız, aşacağız. En sonda her şey çok güzel olacak diye hep birlikte haykıracağız.
"Hukuki sınırlar içerisinde tüm baskılara rağmen mücadele etmeye çalışıyoruz"
Açıkçası baskı tabii ki her alanda üzerimizde var. Biz elimizden geldiği kadar hukuki sınırlar içerisinde tüm baskılara rağmen mücadele etmeye çalışıyoruz. Ancak bizi oradan da sıkıştırmaya çalışıyorlar maalesef. Yaklaşık 20 günlük tutukluluk süreci geçirdim. Türlü baskılarla karşı karşıya olmamıza rağmen mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz.
"Sansürlere, baskılara karşı sinmeyeceğiz"
Gençlere vereceğim en büyük mesaj az önce söylediğim gibi bu ülkeyi özellikle 19 Mayıs nezdinde söylüyorum, fikri hür, vicdanı hür biz gençler kurtaracağız, korkmayacağız. Sansürlere, baskılara karşı sinmeyeceğiz. 23 Nisan`da bize barikat koydular `Birinci Meclis`ten Anıtkabir`e kadar yürüyemezsiniz` dediler ama Türk genci Atasına yürür. Bunu engelleyemezler. Burada mitinglerimizi yapacağız. Kalabalık şekilde toplanacağız ve umuyorum ki bu mücadelemizin de meyvelerini en güzel şekilde alacağız."