20 Mayıs 2025 Salı

01:28   ESKIŞEHIR`DE CHP`NIN YÜRÜYÜŞÜNDE KONUŞAN ÜNIVERSITE ÖĞRENCISI: ANNEM YARALARıMı GÖRDÜ AĞLADı   23:43   DEVA PARTISI`NDEN ISTIFA ETTI “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGINDE CHP ROZETI TAKTı... SEDA KAYA ÖSEN: CHP`YE SAHIP ÇıKMAYı BIR VATAN GÖREVI OLARAK GÖRÜYORUM   23:22   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... GÖKHAN GÜNAYDıN: O SANDıK BURAYA GELECEK VE TARIHIN ÇÖPLÜĞÜNE GITMESI GEREKENLER GIDECEK   23:20   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: YENI ANAYASA NOKTASıNDA ÇALıŞMAMAK VEYA ONU ERTELEMEK MÜMKÜN DEĞIL   23:02   DEM PARTI GENÇLIK MECLISI YK ÜYESI VE PM ÜYESI LIVAN ORMAN GÖZALTıNA ALıNDı   22:59   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESI`NE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... BERKAY GEZGIN: ATATÜRK`ÜN BIZE EMANET ETMIŞ OLDUĞU BU ÜLKEYI, FIKRI HÜR, VICDANı HÜR, BIZ GENÇLER KURTARACAĞıZ   22:56   CHP`YE KATıLAN İZMIR MILLETVEKILI SEDA KAYA ÖSEN: CHP, CUMHURIYET`IN BAĞıMSıZ KALAN SON KURUMUDUR   22:38   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESI`NE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... TAYFUN KAHRAMAN, "GÜNDOĞDU MEYDANı, MILLETIMIZI BIRLEŞTIREN `TÜRKIYE İTTIFAKı`NıN RESMI OLDU"   22:35   AK PARTILI RIZE BELEDIYESI, GITARISTI ERDOĞAN`ı ELEŞTIRDIĞI IÇIN RIZE`DEKI MADRIGAL GRUBU`NUN KONSERINI IPTAL ETTI   22:26   AK PARTI`LI ÇELIK`TEN ÖZGÜR ÖZEL`E `YEREL DIKTATÖR` TEPKISI: CUMHURBAŞKANıMıZıN LIDERLIĞI HAKKıNDA SÖZ SÖYLEMESI TRAJIK BIR DURUMDUR   22:17   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL, "TERÖRSÜZ VE DEMOKRATIK BIR TÜRKIYE KOMISYONU KURULMALıDıR"   21:09   CHP`NIN İZMIR`DE "MILLET İRADESI`NE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI… ÖZGÜR ÖZEL: “İKTIDAR BUGÜN SILIVRI`YI MUHALIFLERIN HAPSEDILDIĞI TOPLAMA KAMPLARıNA DÖNÜŞTÜRMÜŞTÜR”   21:02   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESI`NE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: “EMPERYALIZME MEMUR OLMUŞ BIR AZıNLıK HÜKÜMETINE KARŞı DEMOKRASI BAYRAĞıNı GÜNDOĞDU‘DAN AÇıYORUZ”   20:48   VATANDAŞLAR, CHP`NIN İZMIR`DE "MILLET İRADESI`NE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGINDE KONUŞTU: “YOKLUĞA, YOKSULLUĞA, YASAKLARA, YOZLAŞMAYA KARŞı DIRENIYORUZ"   20:17   CHP`NIN İZMIR`DE "MILLET İRADESI`NE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... İZMIR MILLETVEKILI SEDA KAYA ÖSEN CHP`YE KATıLDı   20:17   İMAMOĞLU, CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGINE MESAJ GÖNDERDI: "HERKESIN ÖZGÜR, ADIL VE MÜREFFEH BIR HAYAT SÜRECEĞI GÜNLERE HEP BIRLIKTE MÜCADELE EDEREK KAVUŞACAĞıZ"   20:02   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı AYDıN: “GENÇLIĞIMIZE, VATANıMıZA SAHIP ÇıKıYORUZ”    18:08   TARSUS, 19 MAYıS COŞKUSUNU RENKLI ETKINLIKLERLE YAŞADı   17:35   LÖSEV, 19 MAYıS`ı TÜRKIYE`NIN DÖRT BIR YANıNDA ETKINLIKLERLE KUTLADı   16:33   CHP`NIN "MILLET İRADESI`NE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI İZMIR`DE... ENSAR AYTEKIN: "İZMIR YENI BIR BAĞıMSıZLıK, KURTULUŞ MÜCADELESINI BURADAN DEVAM ETTIRECEK"  
 
     
   

Eskişehir`de CHP`nin yürüyüşünde konuşan üniversite öğrencisi: Annem yaralarımı gördü ağladı


CHP Eskişehir il Örgütü`nün Eskişehir`de düzenlediği yürüyüşte konuşan üniversite öğrencisi Irmak Ayşe Demirel, “Anadolu`da ablukaya alındık. Benim vücudumdaki yaralar üç hafta geçmedi. Bayrama gittiğimde annem yaralarımı gördü ağladı. Buna rağmen yine sokaktayım. Yarın yine sokakta olacağım” dedi.

 

Tarih : 20 Mayıs 2025 Salı 01:28   Okunma : 277

(ESKİŞEHİR) - CHP Eskişehir İl Başkanlığı`nın Eskişehir`de düzenlediği yürüyüşte konuşan üniversite öğrencisi Irmak Ayşe Demirel, “Anadolu`da ablukaya alındık. Benim vücudumdaki yaralar üç hafta geçmedi. Bayrama gittiğimde annem yaralarımı gördü ağladı. Buna rağmen yine sokaktayım. Yarın yine sokakta olacağım” dedi. 

CHP Eskişehir İl Başkanlığı tarafından 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yürüyüş düzenlendi. CHP`nin çağrısıyla Hamamyolu Caddesi Yediler Parkı`nda bir araya gelen vatandaşlar, Ulus Anıtı`na yürüdü. “Mustafa Kemal`in askerleriyiz”, “Türkiye laiktir laik kalacak”, “Cumhurbaşkanı İmamoğlu” sloganlarının atıldığı yürüyüşe CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve üniversite öğrencileri katıldı.

"Gençler geleceğe umutsuzlukla bakıyorlar bu iktidar olduğu sürece"

Ulus Anıtı`nda açıklama yapan CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz şunları söyledi:

"Bugün Atatürk`ü anma bayramı. Atatürk`ü anma bayramı için dün üniversiteli genç arkadaşlarımızla yaptığımız yürüyüşte üniversitenin içine yürüdük. Ve Atatürk`ü anma bayramında üniversitede Atatürk posterinin olmadığını gördük. Üniversiteli arkadaşlarımız başta olmak üzere verilen mücadele ve kamuoyunun bu husustaki sahiplenmesiyle bugün o posteri değiştirerek Atatürk`ün ve Türk bayrağının olduğu posteri üniversite rektörlüğüne asmışlar. Genç arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum. Bugünün bir diğer anlamı da gençlik. Bugün gençler sokaklarda ve meydanlarda. Onlara karşı polis şiddetinden tutun yargının sopa olarak kullanılarak yıldırma müdahalelerine kadar her türlü yola başvuruyorlar. Şu soruyu kendilerine sormuyorlar: Bu gençler durup dururken mi yürüyor? Bu gençler neden yürüyor demiyorlar.

Gençler geleceğe umutsuzlukla bakıyorlar bu iktidar olduğu sürece. Bugün 3 bin lira KYK burcu alan gençlerimiz 15 bin liradan aşağı olmayan kiralarla barınma ihtiyaçlarını gidermek zoruna bırakılıyor. Bugün gençlerimiz üniversitelerden mezun olarak genç işsizler ordusuna katılma korkusu ile yaşıyor. Üniversite okumak kolay değildir. Okuyan, öğrenmeye aç olan arkadaşlarımız mezun olduktan sonra analarının ak sütü gibi helal olan o diplomaları aldıktan sonra işsiz kalma korkusu ile karşı karşıyalar. Bu ülkede yaşayan her genç gelecekte demokratik şartlarda, demokratik kazanımlarını korumuş, özgürlüklerine sahip bir ülkede yaşamak isterler. Halbuki iktidar 30-40 yıl önce alınan diplomaları iptal edecek kadar insan haklarına ve kazanılmış haklara saygısızdır. Bugün gençlerimiz ileride keyfi olarak diplomamız iptal edilmesin diye yürüyor. Bugün gençlerimiz güzel bir ülkede yaşamı tesis etmek için yürüyor."

"Rehberimiz Atatürk`ün ilke ve inkılapları"

Üniversite öğrencileri adına konuşan Irmak Ayşe Demirel ise şunları söyledi:

"Bugün ben üniversite öğrencilerini temsilen Atatürkçü gençlik olarak İlerici Cumhuriyet Birliği olarak konuşuyorum. Biz Atatürk`ün ilke ve inkılaplarını rehber edinen demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti`ne bağlı gençler olarak bir araya geldik. Cumhuriyetin temel değerlerini kurmak ve bu değerlere gelecek kuşaklara aktarmanın en büyük sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz. Akıl ve bilimi yol gösterici kabul ediyor eşitlik, özgürlük ve adalet ilkelerini destekliyoruz. Dinin siyasete alet edilmesine, bireysel özgürlüklerin ve kadın haklarının geriletilmesine karşı duruyoruz. İnandığımız yolda yürüyüp karanlığa karşı daima aydınlığı savunacağız.

Ben bugün arkadaşlarımız temsilen buradayım. 19 Mart`tan bu yana sokaklarda savaşıyoruz. Anadolu`da ablukaya alındık. Benim vücudumdaki yaralar, morluklar iki, üç hafta geçmedi. Bayrama gittiğimde annem yaralarımı gördü ağladı. Buna rağmen ben yine sokaktayım. Yarın yine sokakta olacağım. Arkadaşlarımla beraber morluklar, gözaltılar bizi asla durduramayacak. Ekrem İmamoğlu`nu dışarı çıkartacağız. Siyasi tutsakları dışarı çıkartacağız. Ergenekonla, balyozla masum insanları içeri aldılar. Ekrem İmamoğlu`na aynısının olmasına izin vermeyecek, onu dışarı çıkartacağız gençlik olarak. Cumhurbaşkanımız yapacağız. Bu hükümeti bitireceğiz ve parlamenter sisteme geri döneceğiz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA