15 Eylül 2026 Salı

18:19   OKULLARıN AÇıLMASıYLA HAREKETE GEÇTILER! ERDEMLI’DE KANTINLERDE SıKı DENETIM SÜRÜYOR   17:59   VELILER ŞOKTA: DEVLET OKULUNDA BIR ÇOCUĞUN BAŞLANGıÇ MALIYETI 80 BIN LIRAYı AŞTı!   17:51   AKMİB’DEN AĞUSTOSTA İHRACAT REKORU! 3 SAÇ AYAĞıNDA ROTA DEĞIŞTI: LATIN AMERIKA’DAN ŞAM’A YENI TICARET KÖPRÜSÜ   17:44   İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ’KREDI’ FRENI: THBB BAŞKANı YAVUZ IŞıK DÖNÜM NOKTASı İÇIN TARIH VERDI!   16:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SILIFKE’YE %100 HIBELI 10 BIN ENGINAR YUMRUSU   11:01   AKARYAKıTTA ’100 TL’ ALARMı! EKONOMIST HAKKı HAKAN YıLMAZ TARIH VERDI: ’BU HAFTA...’   10:55   OKULLARDA ZILLER ÇALDı, YENI KURALLAR DEVREYE GIRDI! RANDEVUSUZ VELILER OKULA GIREMEYECEK   10:20   "SADECE İŞ DEĞIL, YAŞAM KÜLTÜRÜ!" VEYSEL SARı 50 YıLLıK USTALARA VE GENÇ GIRIŞIMCILERE SESLENDI   09:08   MERSIN’DE HEM DOĞAYLA BÜTÜNLEŞTILER HEM DE ÜRETICI KADıNLARA NEFES OLDULAR! DARıSEKISI’NDE DIKKAT ÇEKEN ETKINLIK   01:01   GALATASARAY LIDERLIĞI ABDÜLKERIM’IN FÜZESIYLE GERI ALDı! ZIRVEDE NAMAĞLUP SERISI SÜRÜYOR   10:16   KENTIN KALBINDE TARIH YENIDEN DOĞUYOR! 100 YıLLıK SIMGE YAPı İÇIN DEV ADıM   09:35   BAŞKAN ERDINÇ ALTıOK DUYURDU: ’KIŞILERE DEĞIL, GÜÇLÜ BIR SISTEME DAYANACAĞıZ’   09:33   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU AKSARAY’DAN SESLENECEK: İYİ PARTI’DEN MEYDANLARA ÇıKMA KARARı!   09:31   TÜLAY HATIMOĞULLARı ALEVI KANAAT ÖNDERLERIYLE BIR ARAYA GELDI   09:30   MERSINLI ÇOCUKLAR BU ATÖLYEDE BULUŞUYOR: DIJITAL EKRANLAR KAPANDı, ZEKÂ OYUNLARı BAŞLADı!   01:42   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÜSKÜDAR’DA ERDOĞAN’A SERT SEÇIM ÇAĞRıSı: SAFLAR NETLEŞTI, AYRıLıKTA AZAP BIRLIKTELIKTE RAHMET VARDıR!   09:55   CHP’DE KURULTAY TAKVIMI NETLEŞTI: KıLıÇDAROĞLU YENIDEN ADAY OLACAK Mı? İŞTE KULISLERDE KONUŞULAN TARIH!   17:12   EĞITIM SEN MEB ÖNÜNDEN SESLENDI: "BILIMSEL VE LAIK EĞITIM ILKELERIYLE ÇELIŞEN MÜFREDAT UYGULAMASıNA SON VERILMELI"   17:11   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: "MUHALEFETIN NE DEDIĞIYLE, NE YAPTıĞıYLA ILGILENMIYORUZ"   15:07   ASU KAYA: "CEREN DAMAR ŞENEL’IN AILESININ HAKLı VE MAKUL ADALET ARAYıŞıNıN YANıNDAYıZ"  
 
     
   

Gülcan Kış’tan Bakan Göktaş’a soru önergesi tepkisi


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, ergen intiharları, akran zorbalığı ve akademik yetersizlik konularında veriler içeren UNICEF raporuyla ilgili soru önergesine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın verdiği yanıtların kopyala-yapıştır şeklinde olduğunu belirterek "Çocukların karşı karşıya olduğu devasa krize PowerPoint sunumuyla cevap veriyorlar. Bu artık gaflet değil, doğrudan sorumsuzluktur. Her soruya kopyala-yapıştır cevap vermekle bu ülkenin çocukları korunmaz. Somut eylem, yaşa özgü politikalar ve gerçek veriye dayalı analiz gerekiyor. Aksi halde bu acı tablo derinleşmeye devam eder" dedi.

 

Tarih : 7 Ağustos 2025 Perşembe 15:12   Okunma : 763

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yayımlanan Çocuk Refahı Raporu’nda yer alan verilerle ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Aktaş'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi vermişti. Kış, soru önergesinde OECD ve Avrupa Birliği ülkeleriyle birlikte toplam 43 ülkenin karşılaştırıldığı raporda Türkiye’nin genel çocuk refahında 35. sırada yer aldığı ve çocukların yaşam memnuniyeti, akademik yeterliliği ve ruh sağlığı gibi temel göstergelerde ciddi gerilemeler tespit edildiğini hatırlatarak, 15-19 yaş grubunda ergen intihar oranlarının artışına ilişkin son 5 yılda yürütülen ruh sağlığı programlarının neler olduğu, bakanlığın bu yaş grubuna özel bir önleme stratejisinin olup olmadığını sormuştu.

Kış, Bakan Mahinur Özdemir Aktaş'ın verdiği yanıtlarla ilgili açıklama yaptı. Kış, Bakan Özdemir Aktaş'ın ergen intiharlarına ilişkin sorusuna  “İntiharların önlenmesine yönelik olarak Bakanlığımızca, TÜİK verileri kapsamında kaba intihar oranlarının en yüksek olduğu illere saha ziyaretleri düzenlenmesi, intihar vaka ve teşebbüslerinde görev alan meslek personelinin farkındalıklarının artırılmasına dair eğitimlerin planlanması, sorun alanlarına yönelik çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla merkezi düzeyde intihar vaka ve teşebbüslerine yönelik çalışan kurum ve kuruluşlarla toplantılar yapılmakta olup çalışmalar sürdürülmektedir” yanıtını verdiğini belirtti.

Yanıtın yetersiz olduğunu belirten Kış, "Bu cevap şaka olmalı. Yani intihar eden çocuğa saha ziyareti planıyla mı yetişeceksiniz? Bu yaş grubunda yaşanan ruhsal çöküşe karşı hâlâ elimizde elle tutulur bir politika yok" ifadelerini kullandı.

"Çocukların karşı karşıya olduğu devasa krize PowerPoint sunumuyla cevap veriyorlar"

Kış, ayrıca soru önergesinde rapora göre çocukların yüzde 58'inin akademik olarak yetersiz bulunmasını, akran zorbalığının yüzde 26,4'e çıkmasını da sorduğunu ancak bu sorulara da yanıtlarının yetersiz olduğunu kaydetti. "Türkiye’de çocuklar canına kıyarken, Aile Bakanlığı paragraflar dolusu genel bilgiyle geçiştiriyor" diyen Kış, şunları kaydetti:

"Strateji belgesi, eylem planı, web sitesi… Çocukların karşı karşıya olduğu devasa krize PowerPoint sunumuyla cevap veriyorlar. Bu artık gaflet değil, doğrudan sorumsuzluktur. Her soruya kopyala-yapıştır cevap vermekle bu ülkenin çocukları korunmaz. Somut eylem, yaşa özgü politikalar ve gerçek veriye dayalı analiz gerekiyor. Aksi halde bu acı tablo derinleşmeye devam eder."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA