18 Kasım 2025 Salı

15:02   ÖZDAĞ’DAN BAHÇELI’NIN "İMRALı’YA GITMEKTEN GOCUNMAM, ÇEKINMEM" AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:56   BAHÇELI: "ALıRıM YANıMA 3 ARKADAŞıMı KENDI IMKANLARıMıZLA İMRALı’YA GITMEKTEN BIR MASA ETRAFıNDA DA YÜZ YÜZE GELMEKTEN IMTINA ETMEM"   14:55   ÖZGÜR ÖZEL VE TÜLAY HATIMOĞULLARı HAKKıNDA DOKUNULMAZLıK DOSYASı TBMM BAŞKANLıĞı’NA GÖNDERILDI   14:51   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI, YARıN TÜRKIYE’YE GELIYOR   14:47   CHP, “ŞIMDI İKTIDAR ZAMANı” SLOGANıYLA 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A HAZıRLANıYOR   10:43   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KESINTISIZ SOKAK YENILEME HAMLESI   01:03   TARSUS’TA İSTIRIDYE MANTARı HASADı: BAŞKAN BOLTAÇ KURSIYERLERLE İLK ÜRÜNÜ TOPLADı   20:25   BAŞKAN SEÇER’IN YÜREK BURKAN KAYBı: DOÇ. DR. ARZU SEÇER’E SON VEDA   16:06   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI SONA ERDI   16:04   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN AŞEVINE ZIYARET   16:02   BEŞIKTAŞ JK: SERGEN YALÇıN, BU SABAH ANJIYO OPERASYONU GEÇIRDI   16:01   MUAZZEZ ABACı, ANKARA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   15:59   EGE ÜNIVERSITESI ÖĞRENCI KÖYÜ’NDE, DEPREMZEDE ÖĞRENCILERDEN GERIYE DÖNÜK KIRA ISTENDI   15:57   36 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN AKADEMISYEN EMRAH GÜLSUNAR HAKKıNDA ILK DURUŞMADA TAHLIYE KARARı VERILDI   15:56   VELI AĞBABA: BELEDIYE BAŞKANLARıMıZıN 70 YıLLıK MALLARıNA EL KONULDU VE BU ORGANIZE KÖTÜLÜĞÜ AKP YAPıYOR   13:35   ARA TATILDE ZUMBA KIDS COŞKUSU: ÇOCUKLAR VE AILELERI ENERJI DEPOLADı   11:40   MUAZZEZ ABACı’NıN SON ŞARKıSı: ANKARA’DA SESSIZ VEDA   11:25   BAŞKAN VAHAP SEÇER’IN ACı GÜNÜ: KARDEŞI ARZU SEÇER’I KAYBETTI   10:18   MERSIN’DE KADıNLARA GÜÇLÜ BIR SES: ‘HAYıR DEME SANATı’ ATÖLYESI BAŞLADı   01:02   MERSIN’DE KADıNLAR BISIKLETLE HAYATA KATıLıYOR  
 
     
   

Silifke’de Yangın Kabusu: Büyükşehir, 87 Personel ve 53 Araçla Müdahale Ediyor


Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silifke’de başlayan orman yangını bölgesinde incelemelerde bulundu. Seçer, söndürme çalışmalarına hem havadan hem karadan devam edildiğini ve kuvvetli poyrazın çalışmaları güçleştirdiğini belirtti. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 87 personel ve 53 araçla müdahale ettiğini söyleyen Seçer, vatandaşlarla birlikte bu tehlikeyi atlatacaklarını vurguladı.

 

Tarih : 14 Ağustos 2025 Perşembe 13:40   Okunma : 620

Kırtıl Mahallesi’nde yaptığı incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada yangının çıktığı bölgeler ve son durum hakkında bilgiler paylaşan Başkan Seçer, gece saatlerinde havadan müdahalenin zor olduğunu ancak günün aydınlanması ile beraber hem havadan hem karadan çalışmaların sürdüğünü söyledi. Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili kurumlarımızla beraber müdahalelerde bulunuyoruz” dedi. Bölgedeki vatandaşların da yangın söndürme çalışmalarına katkı sunduğunu ifade eden Seçer, “Vatandaşlarımız ve ilgili kurumlarımızın personeliyle hep beraber bu tehlikeyi de bertaraf edeceğiz” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir; 36 İtfaiye, 51 belediye personeli olmak üzere toplam 87 personel ve 41 arazöz ile 12 iş makinesi olmak üzere toplam 53 araçla yangına müdahale ediyor.

Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silifke İlçesi’nde başlayan orman yangını dolayısıyla bölgede incelemelerde bulunup yöre halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. Yangın bölgesinde yürütülen söndürme çalışmalarını inceleyip, yetkililerden bilgi alan Seçer, bölge halkının acısını paylaştı. Başkan Seçer’e Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış ve Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut da eşlik etti. Seçer son olarak da Akdere Mahallesi’nde Orman Genel Müdürlüğü’nün Yangın Yönetim Aracı’nda Mersin Valisi Atilla Toros, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy ile Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner ile bir araya geldi.

Seçer, MEDCEM Çimento Fabrikası, Akdere, İmamuşağı, Balandız ve Kırtıl mahallelerine giderek hem yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceledi hem de geçmiş olsun dileklerini iletti. Seçer ayrıca yangın söndürme çalışmasında görev yapan ekiplere kolaylıklar diledi.

Mersin Büyükşehir; 36 İtfaiye, 51 belediye personeli olmak üzere toplam 87 personel ve 41 arazöz ile 12 iş makinesi olmak üzere toplam 53 araçla yangına müdahale ediyor. Mersin Büyükşehir ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD ve Jandarma ile koordineli şekilde görev yapıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin yanı sıra, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı personeli de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Seçer, sahada incelemelerde bulundu

Başkan Seçer ilk olarak İtfaiye Dairesi Başkanlığı Silifke Grup Amirliği’ne geçerek, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir, İtfaiye Dairesi Başkanı Kemal Akşahin ve Mersin Büyükşehir Belediyesi bürokratlarından devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından Akdere Mahallesi’nde yer alan MEDCEM Çimento Fabrikası’na geçen Seçer, daha sonrasında Akdere, İmamuşağı, Balandız ve Kırtıl mahallelerinde bölge halkını ziyaret etti. Seçer, çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, yurttaşların yanlarında olduklarını kaydedip, onların acısını paylaştı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Devam eden çalışmalar ve koordinasyon hakkında bilgiler alan Seçer, yangın söndürme ekiplerine ve yangın söndürme çalışmasına katılan köylülere de kolaylıklar diledi. Seçer son olarak Akdere Mahallesi’nde Orman Genel Müdürlüğü’nün Yangın Yönetim Aracı’nda Mersin Valisi Atilla Toros, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy ile Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner ile bir araya geldi.

Başkan Seçer: “Hem havadan hem karadan çalışmalar devam ediyor”

Başkan Seçer yangın bölgesinde yaptığı incelemelerinin ardından Kırtıl Mahallesi’nde verdiği demeçte, yangının bu noktadan yayıldığının tahmin edildiğini ifade etti. Kırtıl, İmamuşağı, Balandız mahallelerini kapsayan büyük bir yangının meydana geldiğini söyleyen Seçer, “Yangın, 13 Ağustos günü öğle saatlerinden bu yana devam ediyor. Gece hava araçlarıyla müdahale etmek pek mümkün olmuyor. Ancak şu anda hava araçları ile müdahale edilebiliyor” dedi. Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, tüm imkanları seferber ettiklerini ve yangın söndürme çalışmalarının kesintisiz sürdüğünü sözlerine ekleyerek, “Sayın Valimiz Atilla Toros’un koordinasyonunda hem havadan hem karadan çalışmalar devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili kurumlarımızla koordinasyon içerisinde; araç-gereç ve personeli beraber müdahalelerde bulunuyoruz” diye konuştu.

“Havanın kuru olması ve kuvvetli poyraz, söndürme çalışmalarını güçleştiriyor”

Yangının yayıldığı alan hakkında bilgi veren Seçer, “Kırtıl’da çok geniş bir alan zarar görmüş ve evlerin yüzde 70’i yanmış. İmamuşağı’nda da aynı şekilde. Balandız’da ise daha çok ormanlık alan zarar görmüş” ifadelerine yer verdi. Seçer, yangın bölgesinde çimento fabrikasının bulunduğu bölgeyi de gezdiğini aktararak, “Şu an fabrikada herhangi bir zarar söz konusu değil. Tedbirler alınmış. Şu an bir tehlike görünmüyor ancak söndürme çalışmaları tamamen bitmeden tehlike geçmiş sayılmaz. Havanın kuru olması ve bunun yanında çok kuvvetli poyrazın olması söndürme çalışmalarını bir hayli güçleştiriyor” dedi.

“Hep beraber bu tehlikeyi bertaraf edeceğiz”

Bölgedeki vatandaşların da yangının büyümemesi için var gücüyle gayret gösterdiğini sözlerine ekleyen Seçer, “Sadece kurum ve kuruluşların araçları, gereçleri, personeli ile bu mücadele devam etmiyor. İmamuşağı’nda yolun oldukça dar bir bölgesine girdik. Orada orman yangının evlere sıçramaması için ilaçlama makineleriyle ve bizim itfaiye aracıyla beraber vatandaşların çalışma yaptığını gördük. Vatandaşlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile ilgili kurumlarımızın personeliyle hep beraber bu tehlikeyi de bertaraf edeceğiz” sözlerine yer verdi.

“Yangın söndürme çalışmalarına var gücümüzle katkı sağlıyoruz”

Seçer, bölgedeki yurttaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Yerel yönetimler olarak bölgeyi geziyoruz. Valimizin koordinasyonunda olan yangın söndürme çalışmalarına biz de var gücümüzle katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

Yangın söndürme çalışmaları hızla devam ediyor

13 Ağustos günü saat 12.45 sıralarında Mersin’in Silifke İlçesi, Çaltı (Çamlıca), Balandız ve Kırtıl mahalleleri arasında, Kırtıl Tepesi Gözetleme Kulesi yakınlarında orman dışı alanda başlayan yangın kısa sürede ormanlık alana sıçradı. İhbar üzerine Orman İşletme Müdürlüğü, Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ekipleri ve yangın söndürme helikopterleri sevk edildi. Yöre sakinleri traktörleriyle söndürme çalışmalarına destek verdi.  Mersin Valiliği tarafından tedbir amaçlı olarak Kırtıl, Balandız, İmamuşağı, Çamlıca, Işıklı ve Akdere mahalleleri ile yerleşim yerlerinin olduğu 5 mezra ve Tisan tedbiren boşaltıldı, hanelerde yaşayan vatandaşlar tahliye edildi. 90 hane olmak üzere yaklaşık 190 kişi Silifke İlçesi’ndeki geçici olarak kurulmuş güvenli alanlarda konaklatılıyor.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Yangın, Silifke Orman Yangını, Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Silifke Belediyesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA