16 Nisan 2026 Perşembe

02:37   MEB ÖNÜNDE KRITIK ’YAŞAM NÖBETI’: EĞITIMDE ŞIDDET DALGASı SONRASı SENDIKALAR İŞ BıRAKıYOR!   23:22   OKULLAR KAN GÖLÜ: TÜRK ECZACıLARı BIRLIĞI’NDEN HÜKÜMETE ACIL ’ŞIDDET’ ÇAĞRıSı!   20:54   OKULLAR GÜVENLI ALAN OLMAKTAN ÇıKTı Mı? CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN BAKAN TEKIN’E SERT ‘GÜVENLIK’ SORULARı!   19:26   OKULLARDA KAN DURMUYOR: KESK’TEN FLAŞ KARAR! İŞ BıRAKMA EYLEMI UZATıLDı   19:25   CHP MYK TOPLANTıSı ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA YAPıLDı   18:50   OKULDA SILAHLı DEHŞET! ERKAN BAŞ’TAN SERT TEPKI: ’KÜÇÜK AMERIKA YAPMAK İSTEDILER, OLDU!’   17:53   ÖZGÜR ÖZEL: ’OKULLAR SAVAŞ ALANı DEĞIL, EMANETTIR!’   16:24   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NDAKI DURUM KONTROL ALTıNDA   16:22   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “65 BIN UZMAN ÇAVUŞUN OKULLARDA GÜVENLIK GÖREVLISI OLARAK GÖREVLENDIRILMESI ACILEN HAYATA GEÇIRILMELIDIR"   16:21   KAHRAMANMARAŞ’TA ORTAOKULDA SILAHLı SALDıRı... KAHRAMANMARAŞ VALISI ÜNLÜER: "4 KIŞI VEFAT ETTI, 20 YARALı VAR. SALDıRGAN DA VEFAT ETTI"   16:01   KAHRAMANMARAŞ’TA ORTAOKULDA SILAHLı SALDıRı... BAKAN GÜRLEK: ÜÇ CUMHURIYET BAŞSAVCı VEKILI ILE DÖRT CUMHURIYET SAVCıSı GÖREVLENDIRILDI   15:59   MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN, KAHRAMANMARAŞ’TAKI ORTAOKUL SALDıRıSıNıN ARDıNDAN BÖLGEYE GIDIYOR   15:58   ŞANLıURFA’DAKI OKULDA SILAHLı SALDıRı… MILLI EĞITIM BAKANı TEKIN: "SALDıRıNıN ARDıNDAN TÜM TEDBIRLERI ALıYORUZ, SORUŞTURMA SÜRÜYOR"   15:57   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN, GÜLISTAN DOKU AÇıKLAMASı: "SORUŞTURMANıN SONUNA KADAR GIDILMESI GEREKIYOR. ŞAHıSLARıN MESLEĞI, RÜTBESI YA DA GÖREVI ÖNEMLI DEĞIL"   12:09   KÜRESEL TICARETTE ROTA DEĞIŞIMI: AHBİB’DEN UKRAYNA VE GÜNEY KORE ÇıKARTMASı!   12:05   MERSINLI KADıNLAR HEM KAZANıYOR HEM DÖNÜŞTÜRÜYOR: ‘EVIMIZ ATÖLYE’ 50. DURAĞıNA ULAŞTı!   12:02   CHP’DEN 81 İL İMZALı REST: ’GERI ADıM YOK!’   11:30   ALANYA YAYLA YOLLARıNDA ULAŞıM ÇILESI BITTI! BÜLENT KANDEMIR MÜJDEYI VERDI   11:20   MACARISTAN’DA DEVRIM NITELIĞINDE KARAR: YENI BAŞBAKAN PETER MAGYAR DEVLET MEDYASıNı ASKıYA ALıYOR!   11:01   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK KARAR: TUNCELI BAROSU SÜRECI YENIDEN BAŞLATTı!  
 
     
   

Başkan Seçer’den Öğrencilere Müjde: Öğrenim Desteği %40 Artırıldı, Son Gün 24 Ekim!


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında konuşan Başkan Vahap Seçer, üniversite öğrencilerine verilen öğrenim yardımını yüzde 40 oranında artırdıklarını açıkladı. Seçer, Gazze’deki ateşkesten kentte yapılacak altyapı yatırımlarına kadar pek çok konuda önemli mesajlar verdi.

 

Tarih : 14 Ekim 2025 Salı 09:31   Okunma : 595

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2025 yılı Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. birleşimi, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Toplantıda komisyonlara havale edilen 16 ve birimlerden gelen 29 olmak üzere toplam 45 madde görüşüldü.

Öğrenim yardımı başvurularında son gün 24 Ekim

Toplantının gündem dışı konuşmalarında gençlere yönelik destekleri anlatan Başkan Seçer, öğrenim yardımı başvurularının 24 Ekim’e kadar devam edeceğini duyurdu.
Mersinli gençlerin eğitim yolculuğuna katkı sunmak için yapılan bu desteğin her yıl artarak sürdüğünü belirten Seçer, “Bu yıl Meclisimizin onayıyla öğrenim yardımlarını yüzde 40 artırdık” dedi.

Seçer, bu yıl için 2 yıllık bölümleri kazanan öğrencilere 7 bin TL, 4 yıllık bölümlere 14 bin TL, 5 yıllık bölümlere 17 bin TL, 6 yıllık bölümlere ise 21 bin TL yardım yapılacağını belirterek, “Başvurular ‘www.mersin.bel.tr’ adresinden yapılabiliyor. Beyan esaslı bir sistemimiz var; puan ya da gelir belgesi istemiyoruz. Üniversite kazanan her Mersinli gencimiz bu destekten yararlanabilir” dedi.

“Gazze’deki tablo insanlık ayıbıdır”

Dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Seçer, Gazze’de ilan edilen ateşkese değinerek, “Bu bir savaşın ötesinde bir katliamdır. 70 bin insan öldü, 150 binden fazlası yaralandı. Kadınlar, çocuklar, bebekler en çok acıyı çekti. Bu durum bir insanlık ayıbıdır” diye konuştu.

“Türkiye her zaman bölgenin parlayan yıldızı oldu”

Türkiye’nin bölgedeki stratejik önemine vurgu yapan Seçer, “Bu yeni gelişmeler Türkiye’nin konumunu güçlendirecektir. Biz laik ve demokratik Cumhuriyet’in temelleri üzerinde yükselen bir ülkeyiz. Bunun kıymetini biliyoruz” dedi.

“D-400 artık Mersin için büyük bir sorun haline geldi”

Mersin’in 2026 Kültür Yolu Festivali kapsamına alınmasının önemli olduğunu ifade eden Seçer, kentin öncelikli sorunlarına da değinerek, “D-400 karayolu Mersin için artık çok önemli bir sorun haline geldi. Çeşmeli-Taşucu projesinin çalışmaları devam ediyor, ama daha hızlı ilerlemeli” dedi.

“Kent trafiği için 4 yeni katlı kavşak yapılacak”

Mersin trafiğini rahatlatmak için yapılan yatırımlara da değinen Başkan Seçer, Hal Katlı Kavşağı’nın 2026’nın ilk çeyreğinde açılacağını söyledi. Kentte toplam 4 katlı kavşağın programa alındığını belirten Seçer, “Akbelen Katlı Kavşağı ihalesine çıkıldı, bu bizim için sevindirici bir gelişme” dedi.

“İklim değişikliğine rağmen susuzluğa karşı önlemler aldık”

İklim krizine karşı alınan önlemleri anlatan Seçer, “Akdeniz bölgesi kuraklıktan en çok etkilenen yerlerin başında geliyor. Buna rağmen Mersin genelinde ciddi bir su sıkıntısı yaşanmadı. Berdan ve Pamukluk Barajları sayesinde kent merkezinde su sorunu yok” ifadelerini kullandı.

“Toplu konut projelerinde yerler hazır, uygun ortamı bekliyoruz”

Toplu konut projeleriyle ilgili bilgi veren Seçer, Toroslar, Tarsus, Silifke ve Erdemli’de toplam 1000 konut hedeflediklerini belirterek, “Projelerimiz hazır, ekonomik şartların uygun hale gelmesini bekliyoruz” dedi.

“Müftü Deresi Yaşam Vadisi Mersin’e nefes aldıracak”

Kentte devam eden Müftü Deresi Yaşam Vadisi Projesi hakkında da bilgi veren Seçer, projenin 1500 dönümlük bir alanda; lunaparktan akvaryuma, otel alanından spor tesislerine kadar çok sayıda sosyal donatıyı barındıracağını söyledi.

“Konserler sadece CHP’li belediyelerde yapılıyor algısı yanlış”

Son dönemde konserler üzerinden yapılan eleştirilere de yanıt veren Seçer, “Türkiye’de 1400 belediye var ama sanki konserleri sadece CHP’li belediyeler yapıyor. Biz halkın moralini yüksek tutmak istiyoruz” dedi.
Yerel sanatçıları da desteklediklerini vurgulayan Seçer, pandemi döneminde başlattıkları uygulamayla Marina önünde yerel müzisyenlere sahne olanağı sağladıklarını hatırlattı.

Toplantı, gündem maddelerinin oylanmasının ardından sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  #MersinBüyükşehir #VahapSeçer #ÖğrenimDesteği #MersinGençliği #MersinHaber #Gazze #KültürYoluFestivali #MersinTrafik #MüftüDeresiYaşamVadisi #YerelSanatçılar #MersinBelediyesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA