6 Aralık 2025 Cumartesi

15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:46   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:11   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”   19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”  
 
     
   

CHP, “Şimdi İktidar Zamanı” sloganıyla 39’uncu Olağan Kurultay’a hazırlanıyor


CHP’nin 39’uncu Olağan Kurultayı, 28-30 Kasım tarihlerinde Ankara Arena’da yapılacak. İlk gün yapılacak program kurultayının ardından genel başkanlık ve PM seçimleri gerçekleştirilecek. Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında dün toplanan MYK’da CHP’nin 39’uncu Olağan Kurultayı’nın sloganının “Şimdi İktidar Zamanı” olması kararlaştırıldı. Program kurultayı öncesinde, Özel dört ana başlıkta partisinin yeni programını anlatacağı bir lansman düzenleyecek.

 

Tarih : 18 Kasım 2025 Salı 14:47   Okunma : 557

CHP MYK, dün parti genel merkezinde Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı. Saat 14.00'te başlayan MYK yaklaşık dört buçuk saat sürdü. MYK’da partinin yeni programı için bu hafta yapılacak program tanıtım toplantısı, 39’uncu Olağan Kurultay hazırlıkları, mitingler, belediyelere yönelik operasyonlar ve İBB iddianamesi ele alındı.

Program lansmanı düzenlenecek

CHP’nin 28-30 Kasım’da gerçekleşecek 39’uncu Olağan Kurultayı’nın ilk gününde oylanacak parti programı için bir lansman toplantısı düzenlenecek. Programın tanıtımı kurultaydan önce, CHP Genel Merkezi’nde yapılacak. Tanıtıma akademisyenler ve alanında uzman kişiler de davet edilecek. Özel’in; ‘demokrasi, adalet ve yönetim’, ‘kalkınma ve ekonomi’, ‘sosyal devlet ve refah’, ‘dış politika, güvenlik ve dirençlilik’ olmak üzere dört ana başlıkta anlatacağı yeni programa ilişkin bilgi veren kurmaylar, “Program tanıtımıyla yeni programımızı delegelerimizle de paylaşmış olacağız. Onlara ayrıca programın metnini vereceğiz. Böylece 28 Kasım’da başlayacak üç günlük kurultayımızdan önce programı inceleme fırsatları olacak” dedi.

Kurultayın sloganı: “Şimdi İktidar Zamanı”

28-30 Kasım’da Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılacak kurultayın sloganı da netleşti. Kurultayın sloganı “Şimdi İktidar Zamanı” olarak belirlendi. Kurultay sonrası seçilen yeni PM’den belirlenecek MYK’nın sayısının yarı yarıya azalacağı ifade edilirken gölge bakanlıkların Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi bünyesinde faaliyet göstereceği belirtildi.

“İddianamedeki iftiaraların gerçeğini halka anlatacağız”

Geçen hafta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklanan yaklaşık 4 bin sayfalık İBB İddianamesinin parça parça ayrılarak farklı ekipler tarafından incelenmeye devam ettiğini belirten kurmaylar, “İddianamedeki yalanlara karşı halka gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz. İddianamedeki hukuki boşluklar, çelişkiler, tutarsızlıklar ekiplerimiz tarafından raporlanıyor. İddianame incelendikçe ortaya çıkartılan iftiralar milletvekillerimiz, genel başkan yardımcılarımız, örgütümüz tarafından basın aracılığıyla, sosyal medya üzerinden vatandaşlara anlatılacak” dedi.

“Bizi bu tartışmalarla felç etmek istiyorlar, felç olmayacağız”

Kurultay geride kaldıktan sonra, yeni dönemde CHP’nin yol haritasının nasıl değişeceğine ilişkin soruyu yanıtlayan kurmaylar, şöyle konuştu:

“Bir yandan mitinglerimiz devam edecek. Bir yndan yoğun şekilde Türkiye’nin önümüzdeki dönemde yeniden nasıl inşa edileceğini anlatacağız. Gelecek vizyonumuzu içeren parti programımız kurultayda kabul edilecek. Ardından hükümet programımızı anlatmaya başlayacağız. Türkiye’nin her yerine gidip ayak basmadık yer bırakmayacağız. İçinde bulunduğumuz süreci bir yargı tartışmasına sıkıştırmayacağız. Bizi bu tartışmalarla felç etmek istiyorlar, felç olmayacağız. Hukusal alanda mücadelemiz devam edecek. Ama hem birebir 81 ilde hem genel olarak mecralarda yeni dönemin siyasetini anlatacağız. Emekli, yoksul, asgari ücretli, genç, kadın; herkesin bizim ne yapacağımızı duymaya ihtiyacı var. O sesi kısmalarına izin vermeyeceğiz.”

PM ve MYK nasıl şekillenecek?

Bu kurultay sonrasında partiyi seçime götürecek kadroların göreve geleceğin ibelirten kurmaylar, “CHP’nin şu an anketlerdeki oy oranını sayıya vurduğunuzda bu 21 milyon oya tekabül ediyor. Bu yüzden daha kapsayıcı ve etkili bir yapılanmayla seçime hazırlanma irademiz var. Bütün temel politika alanlarında, yeni parti programına uygun vizyonda bir güçlü yapı oluşacak” dedi.

“Oylar hiç düşmedi, hep yükseldi”

Kurmaylar, mevcut PM’nin seçime hazırlık dönemini karşılayamayacağı için böyle bir değişime gidileceği yorumlarına karşı ise şöyle konuştu:

“Yeni, güçlü bir PM kurulmalı derken bunu, iki sene önceki kurultayda oluşan yapının yetersizliği üzerinden konuşmayı doğru bulmuyoruz. ‘Küçümsenen’ bu yapı; Türkiye'yi 47 yıl sonra yerelde iktidar partisi yaptı, darbelere kumpaslara karşı yoğun mücadele etti. Haftada iki bazen üç miting yapıyor bu ekip. Bu ekip üç kere kurultay yaptı. Kapısına kayyum gelecek tehdidiyle sürekli gerilim içerisinde yürüdü ve buna rağmen oylar hiç düşmedi, hep yükseldi.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA