30 Aralık 2025 Salı

21:15   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:05   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT   20:42   “MERSIN ESNAFıNDAN GÜÇLÜ DAYANıŞMA MESAJı”   20:37   “MERSIN’DE YENI YıLıN LEZZET VE IŞıLTıSı: MERCEK ATÖLYELERI RENKLI BIR DÜNYA YARATTı”   20:29   “TÜRKIYE BORÇ BATAĞıNDA, DEĞIŞIM 2026’DA ŞART!”   20:12   “YUMURTALıK 2026’YA HAZıR: DAHA GÜÇLÜ, DAHA AYDıNLıK BIR GELECEK”   10:35   “MERSIN’IN TARIHI KILIKYA YOLU: DOĞA VE TARIH TUTKUNLARıNıN YENI BULUŞMA NOKTASı”   08:55   HÜSEYIN KıŞ: “2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı”   08:15   “ITC FUARCıLıK: ELES EXPO 2026 ILE GÜVENLI ENERJI, AKıLLı GELECEK”   12:41   MERSIN’DE KÜLTÜREL RÖNESANS: SANAT VE BELLEK BULUŞTU   12:30   MARKET ALıŞVERIŞINDE YENI FIYAT: PLASTIK POŞET 1 TL   12:09   TARSUS’TA 27 ARALıK DESTANı: 104 YıLDıR SÜREN KURTULUŞ RUHU MEYDANLARDA   11:30   “GENÇLERDEN PROFESYONELLERE: AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEDE”   11:20   “MERSIN’DE ALZHEIMER HASTALARı SANATLA GÜLÜMSÜYOR: GÜLÜMSE YAŞAM MERKEZI UMUT OLUYOR”   10:40   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: ‘YETKI ERDOĞAN’DA, İHA 2 SAAT BEKLETILDI’”   14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!  
 
     
   

Gülcan Kış: “AKP’nin Aile Yılı, Aileyi Yalnız Bırakma Yılı Oldu!”


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, AKP’nin 2025’i “Aile Yılı” ilan etmesine sert tepki göstererek, “Aileyi pul ve zarfla değil, açlığı bitirerek, adaleti sağlayarak koruyabilirsiniz” dedi.

 

Tarih : 29 Aralık 2025 Pazartesi 21:15   Okunma : 186

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, AKP iktidarının 2025’i “Aile Yılı” ilan etmesini sert sözlerle eleştirdi. Kış, “Aile Yılı ilan ettiniz ama aileyi açlıkla, borçla, şiddetle baş başa bıraktınız. Geriye pul, zarf ve hatıra parası kaldı” ifadelerini kullandı.

Kış, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a seslenerek, “Ailelerin mutfağında yangın var. Açlık sınırı 30 bin 655 liraya çıkmışken asgari ücreti 28 bin lirada bırakıyorsunuz. Aileyi pul basarak mı koruyorsunuz?” diye sordu.

Birleşik Kamu-İş verilerine göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı beslenebilmesi için aylık gıda harcaması 30 bin 655 liraya, yoksulluk sınırı ise 94 bin 913 liraya yükseldi. Buna karşın 2026 için belirlenen 28 bin 75 liralık asgari ücret, daha ilk günden açlık sınırının altında kaldı.

Gelir Adaletsizliği ve Kadın Cinayetleri

Eurostat verilerine dikkat çeken Kış, Türkiye’nin Avrupa’nın en adaletsiz gelir dağılımına sahip ülkesi olduğunu belirtti. “En zengin yüzde 20 ile en yoksul yüzde 20 arasındaki fark 9 katı aştı. Bu tablo aileyi değil, eşitsizliği büyütüyor” dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre ise 2025’te en az 285 kadın cinayeti işlendi, 255 kadın şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Kış, “Aileyi kutsallaştırıp kadını korumayan anlayışın sonucu bu vahim tablodur” sözleriyle durumu özetledi.

Borç ve Barınma Krizi

Kış, ailelerin ekonomik olarak da çökertildiğini vurguladı:

  • Bireysel kredi ve kart borcu 5,8 trilyon liraya dayandı.

  • İcra dairelerine gelen yeni dosya sayısı 10,5 milyonu aştı.

  • Kiracı oranı yüzde 28’e yükseldi, tek ebeveynli ailelerin sayısı arttı.

“TOGG Teşviği Var, Aileye Destek Yok”

Kış, iktidarın vitrin projelerine yöneldiğini belirterek, “Aile Yılı’nda sosyal konut yok, kreş yok, kadın istihdamı yok. Ama TOGG alabilecek gelir grubuna teşvik var. Bu anlayış aileyi değil, ayrıcalıklı bir zümreyi koruyor” dedi.

Son sözlerinde ise AKP’ye sert eleştirisini sürdürdü: “Bu bir Aile Yılı değil, aileyi yalnız bırakma yılıdır.”

Paylaş :
Etiketler :  #AileYılı #GülcanKış #Mersin #KadınCinayetleri #GelirAdaleti #TürkiyeGündemi #CHP

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA