19 Nisan 2024 Cuma

12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"  
 
     
   

Hayatlarında Hiç Uçağa Binmeyen Çocuklar, Gökyüzüyle Buluştu


Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi organizesinde, Karacailyas Veteranlar Spor Kulübü Derneği ile Türkiye Hava Sporları Federasyonu desteğiyle düzenlenen etkinlikte, daha önce hayatlarında hiç uçağa binemeyen çocuklar hafif motorlu hava aracıyla (mikrolight) uçmanın keyfini yaşadı.

 

Tarih : 1 Ağustos 2019 Perşembe 14:56   Okunma : 831

Akdeniz Belediyesi organizesinde, Adanalıoğlu sahilinde gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar uçmanın heyecanını doyasıya yaşadı. İlçede dezavantajlı durumda bulunan ve daha önce hiç uçağa binmeyen çocukların katıldığı etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Mustafa Gültak, seçimlerin ardından göreve gelir gelmez vatandaşlara, kadınlara, gençlere ve çocuklara söz verdikleri hizmet ve projeleri tek tek gerçekleştirdiklerini söyledi. Bugün verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin heyecanını yaşadıklarını kaydeden Gültak, "Kuşlar gibi gökyüzünde özgürce uçabilmek, insanoğlunun en büyük hayallerinden biridir. Çünkü uçmak gerçekten de özgürlüktür. Bizler de bugün, dezavantajlı durumdaki başarılı çocuklarımızın bu hayalini gerçekleştiriyoruz. Hafif motorlu uçuş aracı ile yüzlerce çocuğumuz, gökyüzünde adeta kuşlar gibi özgürce uçabilecek. Böylece bugüne dek imkansız sandıkları bir hayalleri gerçekleşmiş olacak. Amacımız, çocuklarımıza hem uçma keyfini yaşatmak hem de havacılığı sevdirmek. Yeni ve farkındalık oluşturan sosyal projelerimizin devam edeceğini özellikle vurgulamak isterim. Nitekim yakın bir süreçte 4 mahallemize portatif yüzme havuzları kuracağız. Böylece daha önce hiç havuzda yüzme şansı bulamayan çocuklarımıza bu keyfi yaşatacağız. Ayrıca Akdeniz Yılmaz Güney Parkı ve Tesisleri Yenileme Projemizi de başlattık. Bu parkımızda bulunan ancak geçmişte atıl bırakılan yüzme havuzu ile nişan-düğün törenlerinin yapılabileceği tesisimizi bu yıl yenileyerek yeniden halkımıza kazandıracağız. Ayrıca tesisin içine bir aşevi de yaptıracağız" dedi.

Gönül belediyeciliği şiarıyla hem görevli hem gönüllü olacaklarını dile getiren Gültak, "Akdeniz'de bir değişim, dönüşüm ve yenilenme başladı. Bu değişim ve dönüşümü kesintisiz sürdüreceğiz. Ana hedefimiz Akdeniz ilçemizde yaşayan insanlarımızın, hizmetler anlamında geçmişte uğradığı haksızlığı ve eşitsizliği ortadan kaldırmak, Akdeniz'i ve Akdeniz halkını hak ettiği yere ulaştırmaktır. Akdeniz'de yaşanan insanlık dramına son vererek halkımızın makus talihini inşallah hep birlikte, el ele vererek değiştireceğiz. Mersin ve Akdeniz'de huzurun, barışın, kardeşlik ve sevginin teminatçısı olacağız. Asla hiçbir ayırım yapmadan insanlarımızın gönlüne dokunacağız, hizmet vereceğiz. Bu güzel ve renkli etkinlikte aramızda olmanızdan, heyecanımızı paylaşmanızdan dolayı en kalbi şükranlarımı sunarım" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından mikrolight ile ilk uçuşu Başkan Gültak gerçekleştirdi. Ardından daha önce hiç uçağa binmeyen çocuklar sırayla uçmanın keyfini ve mutluluğunu yaşarken, özellikle kalkış ile inişlerde heyecanlı anlarda yaşadılar. Bir hafta boyunca devam edecek etkinlikle, çocuklar uçmanın keyfini yaşayacaklar. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA