28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Mersin Ve Adana Barolarından Hak İhlallerine Karşı Ortak Mücadele


MERSİN (İHA) – Mersin ve Adana Baroları, avukatların yaşadıkları hak ihlalleri ve saldırılara karşı ortak mücadele etme kararı aldı.

 

Tarih : 2 Ağustos 2019 Cuma 15:20   Okunma : 804

 Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, avukatların adliyelerde ve cezaevlerinde yaşadıkları kısıtlamalar ve hak ihlallerinin önüne geçilmesi ile avukatlara yönelik saldırıların son bulması için verdikleri ortak mücadelenin, tüm barolara örnek olmasını dilediler.

Adana Barosu Başkanı Küçük, Başkan Yardımcısı Sabahattin Gümüş ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Mersin Barosu Başkanı Yeşilboğaz'a nezaket ziyaretinde bulundu. Ülke ve mesleki sorunlarla çözüm önerilerinin ele alındığı ziyarette, avukatların adliyelerde ve cezaevlerinde yaşadıkları kısıtlamalar ve hak ihlallerinin önüne geçilmesi ve son zamanlarda avukatlara yönelik artan saldırıların son bulması için ortak ve güçlü adımlar atılması yönünde görüşler dile getirildi. Mersin Barosu Genel Sekreteri Adnan Günbay ile Türkiye Barolar Birliği Delegesi Levent Demir ve Genç Avukatlar Komisyonu Başkanı Hamit Mert Avcı'nın da katıldığı ziyarette ayrıca, hukukun üstünlüğü, adil yargılanma hakkı ve ifade özgürlüğü ihlallerine yönelik baroların ve avukatların birlikte daha etkin mücadele etmesi gerektiği ifade edildi. Türkiye'de ve Mersin'de yaşanan çevre sorunlarına da değinilen görüşmede, çevre sorunlarına karşı avukatların verdikleri mücadeleye toplumun da destek vermesi gerektiğinin altı çizildi.

"HUKUKSAL MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Ziyarette, Adana Barosu ile yaptıkları ortak mücadelenin önemine vurgu yapan Mersin Barosu Başkanı Yeşilboğaz, "Hukukun üstünlüğünü, adil yargılanma ilkesini, doğamızı, insanların sağlıklı çevrede yaşama hakkını hedef alan tüm oluşumların karşısında hukuksal mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Avukatların cezaevlerinde yaşadıkları kısıtlamalara da değinen Yeşilboğaz, avukatlara getirilen kısıtlamalarla hem avukatların hem de vatandaşların haklarının ihlal edildiğini söyledi. Yeşilboğaz, "Ceza Muhakemesi Kanununun 'şüphelinin veya sanığın müdafi seçimi' başlıklı 149. maddesinin 3. fıkrasına göre; 'soruşturma ve kovuşturma evrelerinin her aşamasında avukatın, şüpheli veya sanıkla görüşme, ifade alma veya sorgu süresince yanında olma ve hukuki yardımda bulunma hakkı engellenemez, kısıtlanamaz' denilmektedir. Kovuşturma aşamasında tutuklu sanık ile avukatının görüşme, yazışma ve savunma hazırlıkları takip edilemez. Dolayısıyla hükümlüye avukatı ile görüşmesinde uygulanan denetimin, hukuki ve yasal dayanağı da bulunmamaktadır. Avukatlara getirilen kısıtlamalarla hem avukatların hem de vatandaşların hakları ihlal edilmektedir. Halkın adalet erişiminin birincil kapısı olan avukatlık mesleğinin yaralanması, halkın zarar görmesi anlamına gelmekte olup, bunun bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Adana Barosu ile vermiş olduğumuz ortak mücadele ile meslektaşlarımıza getirilen kısıtlamalar ve yapılan hak ihlallerinin önüne geçilmesinin imkansız olmadığını göstereceğiz. Hukukun üstünlüğünü hedef alanların karşısındayız" diye konuştu.

"AVUKATLARIN ETKİN VE YETKİN KILINMASI, HALKIN ADALET ERİŞİMİ İÇİN GEREKLİDİR"

Savunmanın temsilcileri avukatların adalet sisteminde çok büyük bir öneme sahip olduklarını vurgulayan Adana Barosu Başkanı Küçük ise "Avukatlık mesleğinin her geçen gün derinleşen sorunlarına hiçbir zaman seyirci kalmadık, kalamayız. Tarih boyunca hep hak arama mücadelesi içinde yer alan avukatların etkin ve yetkili kılınması, bu konudaki sorunların ortadan kaldırılması, sadece avukat için değil, halkın adalet erişimi de için gereklidir. Mesleğimiz ve meslektaşlarımız üzerindeki baskılar kaldırılıncaya kadar meslektaşlarımızla var gücümüzle omuz omuza mücadele etmeye devam ediyoruz. Mersin Barosu ile bölgesel olarak vermiş olduğumuz ortak mücadelenin, tüm barolara örnek olacağını temenni ediyorum" ifadesini kullandı. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA