2 Eylül 2025 Salı

11:19   EMEKLILER, MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ERDEMLI EMEKLI EVI’NDE TÜRKÜLERLE BULUŞTU   10:57   GÜLCAN KıŞ: “GENÇLERIMIZI KADERINE TERK ETTILER”   10:13   MERSIN, SPOR TURIZMINDE ÇıTAYı YÜKSELTIYOR.   09:32   BAŞKAN ŞENER’DEN YOL ATAĞı   13:53   AFGANISTAN’DA 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM...   13:52   CHP’LI BAŞARıR’DAN YENI ADLI YıL MESAJı   13:51   ÖZGÜR ÖZEL, BALıKÇıLARLA "AV SEZONU"NU AÇTı   10:56   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “HUKUKA VE ADALETE OLAN GÜVENI DERINDEN SARSıLMıŞTıR”   10:15   MESKİ, DEĞIRMENDERE MAHALLESI’NIN İÇME SUYU HATTıNı YENILEDI   17:25   MERSIN’DE ZAFER COŞKUSU SAHAYA TAŞTı: AYVAGEDIĞISPOR ŞAMPIYONLUĞA ULAŞTı   17:12   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ADALET BAKANı’NA 7 KRITIK SORU: “İKILI HUKUK SISTEMI MI İŞLETILIYOR?”   11:06   MERSIN’DE ATıKTAN HAYAT KURTARAN DÜDÜKLER: MINIKLERE HEM BILIM HEM BILINÇ   23:55   SINOP MEYDANı’NDA TARIHI BULUŞMA: CHP’DEN KUCAKLAŞMA ÇAĞRıSı   15:35   30 AĞUSTOS’UN GÖLGESINDE ANıTKABIR’DE SIYASI SLOGANLAR: CHP’DEN SERT TEPKI   14:20   KOLERA SALGıNı DERINLEŞIYOR: 382 BIN VAKA, 4.500 CAN KAYBı   13:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İTTIFAK MESAJı: “DEMOKRASI YOLUNDA HERKESLE YÜRÜRÜZ”   11:30   ÖZGÜR ÖZEL: "BAŞTA GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK OLMAK ÜZERE TÜM KAHRAMANLARıMıZıN YOLUNDA ILERLIYOR; HEPSINI SAYGı VE MINNETLE ANıYORUZ"   11:30   KÜTAHYA ŞEKER’DE GREV BAŞLADı ,ENFLASYONA KARŞı ALıNTERIYLE DIRENIŞ   01:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EĞITIM BAŞARıSı: GENÇLER HAYALLERINE ULAŞTı, SEÇER’DEN ANLAMLı MESAJ   15:59   SOSYAL BELEDIYECILIKTE DERSHANE MODELI: MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK BAŞARı  
 
     
   

Seçer: “Vatandaşın Cebine Elimi Minimum Düzeyde Uzatacağım”


MESKİ Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in başkanlığında 9 ilçeyle canlı bağlantı kurarak, Stratejik Plan toplantısı gerçekleştirdi.

 

Tarih : 3 Ağustos 2019 Cumartesi 18:27   Okunma : 1113

MESKİ Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in başkanlığında 9 ilçeyle canlı bağlantı kurarak, Stratejik Plan toplantısı gerçekleştirdi.

Kurumun önümüzdeki 5 yıllık süreçte yapacağı projelerin değerlendirildiği toplantıda konuşan Başkan Seçer, “MESKİ’yi devraldığım noktadan çok daha ileri bir noktaya getireceğim. Gelirlerini artırmak, hem insan kaynağı olarak hem teçhizat olarak daha iyi noktalara getirmek durumundayım. Ama bunu yaparken benden hizmet alan vatandaşlarımdan çok daha fazla kar etme prensibiyle çalışamam. Tam tersi. Mümkün olduğu kadar onların cebine elimi minimum noktada uzatmam lazım” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Mersin’in kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu gibi altyapı çalışmaları ve atık su arıtma tesisi projelerinin şekillendiği Stratejik Plan toplantısına katıldı. Toplantı, 9 ilçeyle canlı bağlantı kurularak, eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Başkan Seçer, MESKİ’yi devraldığı noktadan çok daha ileri bir noktaya getireceğini belirterek, “Gelirlerini artırmak, hem insan kaynağı olarak hem teçhizat olarak daha iyi noktalara getirmek durumundayım. Ama bunu yaparken benden hizmet alan vatandaşlarımdan çok daha fazla kar etme prensibiyle çalışamam. Tam tersi. Mümkün olduğu kadar onların cebine elimi minimum noktada uzatmam lazım” diye konuştu.

“Vatandaşların cebine elimi minimum düzeyde uzatacağım”

2019-2024 yılları arası Stratejik Plan Çalıştayı’nın değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda, MESKİ bünyesindeki Yatırım ve İnşaat Dairesi, İçmesuyu, Kanalizasyon, Arıtma Tesisleri Plan ve Proje Daire Başkanlıklarının beş yıllık süreç içerisinde gerçekleştirmeyi planladığı altyapı, içme suyu, kanalizasyon ve arıtma tesisi projeleri görüşüldü. Toplantıda, Anamur, Erdemli, Silifke, Aydıncık, Gülnar, Mut, Tarsus, Bozyazı ve Çamlıyayla ilçelerinde görev yapan MESKİ yetkilileri ile video konferans yöntemi ile canlı bağlantı kuruldu. Yapılan sunum sonrası MESKİ ile ilgili bir değerlendirme yapan Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Burası gelir getiren bir hizmet kurumu. Örneğin yakın zamanda yaptığımız su indirimi gibi sosyal bazı kararlar da alabiliyorsunuz. Yeni başkanınızın mantığı şu; kesinlikle bakış açım tamamen rasyonel bir bakış açısı ile maksimum bir fayda sağlamak. Alacağım kararlar sosyal içerikli olacak. MESKİ’yi devraldığım noktadan çok daha ileri bir noktaya getireceğim. Gelirlerini artırmak, hem insan kaynağı olarak hem teçhizat olarak daha iyi noktalara getirmek durumundayım. Ama bunu yaparken benden hizmet alan vatandaşlarımdan çok daha fazla kar etme prensibiyle çalışamam. Tam tersi. Mümkün olduğu kadar onların cebine elimi minimum noktada uzatmam lazım.”

“MESKİ’de finansmana ulaşma sıkıntısı yok”

MESKİ’nin iyi bir kurum olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “MESKİ’nin sorunlarının üstesinden gelme şansı çok yüksek çünkü gelir getiren yatırımlar yapabiliyorsunuz. Eğer bir proje masası olursa, bu işi iyi bilen kadrolarla çalışırsak çok büyük işler çıkıyor. MESKİ olarak finansmana belediyede olana göre daha çabuk ulaşabiliyoruz. Bu son derece önemli. Bir de finans kuruluşları daha güvenle bakıyor” dedi.

MESKİ bünyesinde adil bir yönetim anlayışıyla ve akılcı uygulamalarla hareket ederek, gelirleri arttırabileceklerini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Hiçbir şey yapmadan aynı fiyatıyla aynı hizmet bedeli ile kendimize çekidüzen verirsek karımız artıyor. Örneğin kaçak-kayıp oranını azaltmak. Bir yurttaşımızın bir bedel ödeyerek aldığı mal ve hizmeti, bir diğer yurttaş hiç bir bedel ödemeden gayri kanuni yollarla kendine fayda olarak sağladığı zaman bunun adı hırsızlık olur. Bunu ortadan kaldıracağız bunun altını çizerek söylüyorum ki bakış açımı görün diye. Demode olmuş hatlar var.  Teknolojiden uzaklaşmışız. Arıza oluyor, patlak oluyor zamanında işimizi yapmıyoruz. Daha önce uygun şartlarda yatırım yapılmamış. Teknik olarak kurallara uyulmuş ama kötü tesisler yapmışız. Bunların getirdiği bazı olumsuzluklar var. Bizim bunlardan süratle ayrılmamız lazım.  Bu konuda da olumlu çalışmalar yapılıyor.”

“Stratejik planlar gerçekçi olmalı”

Seçer, akılcı ve sürdürülebilir stratejik planların uygulamaya konulması gerektiği ifade ederek, “Stratejik planlar farklı görüşleri almak ve hizmetlere yön vermek açısından önemli. Farklı bilgileri alırız bir potada eritiriz ve 5 yıllık planı ona göre yaparız. Az önce de söylediğiniz gibi planları etkin, sürdürülebilir, ekonomik, belli  prensipler çerçevesinde yapmak durumundayız. Stratejik planları masa başında, kes yapıştır uygulamaya koyarsanız, 5 yıl sonra koca bir hiç olur. Hiçbir hedefiniz tutmaz. Onun için gerçekçi bir plan yapmak zorundayız. Biz beş yıl sonra başarılı olmak istiyoruz. Bunları da hep beraber yapacağız” dedi.                                             

“Batı Mersin’de önemli çalışmalar yapacağız”

MESKİ’nin vatandaşların en sık hizmet talep ettiği kuruluşlardan biri olduğunu sözlerine ekleyen Seçer, şunları söyledi:

“MESKİ direkt vatandaşa temas ettiğimiz bir kurum. Vatandaşımızın benimle en çok temas kurduğu olayların başında MESKİ’nin hizmet alanları geliyor. Su kesintileri, kanalizasyon meseleleri çokça karşıma çıkan sorunlar. Özellikle Batı Mersin olarak tabir ettiğimiz bölgede önemli çalışmalar yapacağız. Yatırımlarımız olacak. Özellikle Erdemli ve ötesi, Toroslar’ın eteklerinde kırsal mahalleler, yani yaz nüfusu ile kış nüfusu arasında fark olan bölgeler var. Buralarda ya hiç yatırım yok ya da yapılan yatırımlar artık hiç kifayet etmiyor. Önümüzdeki 5 yılda o bölgelere daha çok yöneleceğiz. Yapabileceğimiz maksimum yatırımları bu 5 yıllık süre içerisinde yapacağız. Tarsus’ta pek sorun görünmüyor; merkezde Mezitli arıtması ile beraber pek sorun görünmüyor. 2014’te Büyükşehir’in hizmet alanının genişlemesi ile beraber büyük yatırım alanları çıktı. Nüfus yoğunluğu az olabilir ama hizmet son derece dağınık bir alanda yapılacak ama bu işimizi güçleştirmez. Akıllı, planlı programlı insanlarız. Kurum içerisinde de çok yetenekli elemanlarımız var. Hep beraber bunu başaracağız.”

Paylaş :
Etiketler :  MESKİ, GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA