24 Şubat 2026 Salı

22:15   KADIKÖY’DE 90+ DRAMI: FENERBAHÇE’YE KASıMPAŞA ŞOKU! ASENSIO ATTı, ALLEVINAH YıKTı...   17:59   MERSIN VE DIYARBAKıR ARASıNDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ: DİTAV’DAN DEV ÇıKARTMA!   17:54   TARSUS TEK YÜREK! BAŞKAN BOLTAÇ SEL BÖLGESINDEN SESLENDI: "AFETIN SIYASETI OLMAZ, YARALARı BIRLIKTE SARACAĞıZ"   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI   16:35   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı, YARıN TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ ILE BIR ARAYA GELECEK   16:33   CHP’LI ÜMIT ERKOL, AKıNCı GIŞELERI’NDEN IKTIDARA SESLENDI: "HALKıN MALıNı SATARAK BU KRIZI ÖRTEMEZSINIZ"   16:32   DİSK’E BAĞLı DEV MADEN-SEN’DEN DIVRIĞI RAPORU: "’ZARAR’ GEREKÇESI GERÇEĞI YANSıTMıYOR; IŞÇILER IŞ BAŞı YAPSıN"   15:20   CHP AKDENIZ BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "HALKıN GÜNDEMI GEÇIM SıKıNTıSı, ÇÖZÜM SOSYAL BELEDIYECILIK"   15:01   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN YALOVA’DAKI SALDıRıYA TEPKI: "SOKAKLAR SALDıRGANLARA TERKEDILINCE DOĞAL SONUÇ BÖYLE SALDıRıLAR OLUYOR"   14:59   İRAN SÖZCÜSÜ RıZAI: "PERŞEMBE GÜNÜ BÖLGEDEKI AMERIKAN ASKERLERININ KADERINI BELIRLEYECEĞIZ, EVLERINE MI DÖNECEKLER YOKSA CEHENNEME MI GIDECEKLER"   14:59   CHP KADıN KOLLARı’NDAN 1 GÜNDE 6 KADıNıN ÖLDÜRÜLMESINE TEPKI: "SORUN YALNıZCA BIREYSEL SUÇLAR DEĞILDIR; 6284 SAYıLı YASANıN UYGULANMAMASıDıR"   14:58   İMAMOĞLU’NU ZIYARET EDEN TANRıKULU: "AK PARTI, SEÇIMLE SONUÇ ALAMAYACAĞıNı GÖRDÜĞÜ IÇIN SÜRECI YARGı ELIYLE HUKUKA AYKıRı BIÇIMDE ŞEKILLENDIRMEYE ÇALıŞıYOR"   14:28   KıRATLı: “MERSIN’E HIZMETINIZ YOK, YAPıLANı ELEŞTIRMEYIN!”   12:46   İMAMOĞLU DESTEKÇILERINE "ADLIYE" KıSKACı: 17 YıL HAPIS İSTEMIYLE YARGıLANAN GENÇTEN TOKAT GIBI SAVUNMA!   10:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KÜLTÜR HAMLESI,GITAR, PIYANO, KEMAN VE BAĞLAMA.. MERSINLILER SANATLA BULUŞUYOR   10:16   DıŞ TICARETE YÖN VERENLER DERNEĞI BAŞKANı DR. HAKAN ÇıNAR’DAN KRITIK UYARı: “TÜRKIYE ÜRETIMI KAYBEDERSE, REKABET GÜCÜNÜ DE KAYBEDER”   10:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKıN GÜRLEK’E MAL VARLıĞı RESTI: SÜRE DOLUYOR, GÖZLER YARıNKI GRUP TOPLANTıSıNDA   09:45   LEVENT UYSAL’DAN RAMAZAN’DA EKONOMI ÇıKARMASı: “2026 YOL HARITASıNı SEKTÖRLE BIRLIKTE YAZıYORUZ”  
 
     
   

Başkan Tarhan, Burhaniye’de Mezitli’de Yaşanan Dönüşümü Anlattı


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bu yıl ilki düzenlenen ve Türkiye’nin en önemli edebiyat ve siyasetçilerinin yer aldığı 1. Burhaniye Kitap Fuarına konuşmacı olarak katıldı.

 

Tarih : 4 Ağustos 2019 Pazar 22:05   Okunma : 1433

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bu yıl ilki düzenlenen ve Türkiye’nin en önemli edebiyat ve siyasetçilerinin yer aldığı 1. Burhaniye Kitap Fuarına konuşmacı olarak katıldı. Aralarında eski milletvekilleri Mustafa Balbay, Fikri Sağlar, Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çanakkale Büyükşehir Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kartal Belediye Başkanı Göghan Yükel’in de yer aldığı söyleşilere konuk olarak katılan Başkan Tarhan, hiç kütüphanesi olmayan Mezitli’de Kafe Kütüphane’den Toros Dağlarının tepesinde açılan Şehit Hava Pilotlar Ali Rıza Soykal ve Muammer Tamay Kütüphanesine kadar Mezitli’yi kütüphanelerle donattıkları süreci anlattı.

"Yaşadığımız sıkıntıların temelinde en az kitap okuyan ülkelerden birisi olmamız geliyor. Kitap okuma oranı arttıkça toplumsal ayrışmanın ve sıkıntıların önüne geçebiliriz" diyen Başkan Tarhan, Mezitli’nin her bölgesine açtıkları kütüphanelerle kitap kenti haline geldiklerini kaydederek, " Belediyemizin bir çok yerinde kütüphanemiz var. Gençlik merkezimizde, 10 gönüllü evimizde ve Down Kafede var. Mersin’in ilk kafe kütüphanesini bir hayırseverimizin desteğiyle açtık. Sahilde de Toros Dağlarının tepesinde de kütüphaneler açtık. Türkiye’de ilk kez uygulamaya soktuğumuz Kitap Okuyan Çocuk Oyun Kitaplığı üniversitelerin ders kitaplarına girdi. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yazdığı Nutuk olmak üzere dünya klasiklerinden önemli eserlerin yer aldığı on binlerce kitabı belediye olarak bastırıp ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Belediye olarak kitaba ulaşmak isteyen her yurttaşımıza destek vermeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Mezitli’de sadece kitaba ulaşmakta değil her alanda yaşanan değişimi örnekleriyle anlatan Başkan Tarhan, 5 yılda 5 yüzü aşan halk günleri ve  katılımcı belediyecilik, Gençlik Merkezleri, Gönüllü Evleri kadınlara yönelik başarılı çalışmalar, şeffaf yönetim, örgütlenme, Çiçek ve 2. El Kitap Satışını da içeren sokak ekonomisi örnekleri, Kadın Üretici Pazarları, kooperatifleşme, Uluslararası Guangzhou Kentsel İnovasyon Ödülü, örgü evi ve örgülü sokak, jakaranda korulukları, hobi bahçeleri, Uluslararası boyuta taşınan Soli Güneş Festivali gibi farklı alanlarda yapılan çalışmaları anlattı.

Festivalin sonunda Başkan Tarhan’a yaptığı hizmetler ve konuk olması nedeniyle teşekkür plaketi veren Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, en kısa sürede Mezitli’ye gelerek yapılan çalışmaları yerinde görmek istediğini ifade etti.

Festivalde ayrıca, edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Saygı Öztürk, Öner Yağcı, Seray Şahiner, Yaşar Seyman, Güldal Mumcu, Barbaros Şansal, İlyas Salman, Nika Mohammadi, Hanefi Avcı, Bilgin Hancıoğlu, Ahmet Telli, Ergün Poyraz, Deniz Özgül, Prof.Dr. Özdemir Nutku, Behiç İstanbulluoğlu, Yücel Aras gibi çok sayıda yazar sevenleriyle buluşarak kitaplarını imzaladı.

Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ BELEDİYESİ, NEŞET TARHAN, 1.BURHANİYE KİTAP FUARI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA