29 Mart 2024 Cuma

18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI  
 
     
   

Büyükşehir, Gençlerin Umudu Oldu


Özellikle dar gelirli ailelerin ve üniversite hayali kuran gençlerin umudu olan ve ücretsiz verilen kurslar sayesinde, ekonomik düzeyi düşük bir ailenin bütçesine yıllık yaklaşık 10-15 bin TL katkı sağlanmış oluyor. Böylece, hem aileler ekonomik anlamda rahatlıyor, hem de gençler geleceğe umutla bakıyor.

 

Tarih : 5 Ağustos 2019 Pazartesi 15:33   Okunma : 1212

 

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak, Mersin’in eğitimde başarı ortalamasını yükseltmek amacıyla yola çıkan ve her fırsatta sosyal belediyecilik yapacaklarını vurgulayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, gerçekleştirdiği yenilikçi hizmetlerle hem ailelerin hem de gençlerin hayatına dokunuyor. Başkan Seçer’in talimatı ile revize edilen belediyenin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları, 5 bine yakın öğrencinin hayallerinin kapısını aralayacak. Eğitim hayatında başarılı olup, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin katılacağı kurslarla ailelerin bütçesine yıllık yaklaşık 10-15 bin lira destek sağlanmış olacak.

KURSLAR AİLELERİN VE GENÇLERİN UMUDU OLDU

Çocuklarının yükseköğrenim görmeleri için eğitim hayatına destek vermekte zorlanan ailelerin yardımına Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları yetişiyor. Dar gelirli ailelerin ve üniversite hayali kuran gençlerin umudu olan ve ücretsiz verilen kurslar, yenilenen ve genişleyen öğretmen kadrosu ile hizmet verecek. Başkan Seçer’in talimatı ile revize edilen Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları, 5 bine yakın öğrencinin hayallerinin kapısını aralayacak.

8 ŞUBE ARACIĞIYLA KURSLAR VERİLİYOR

Belediyenin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, üniversite hayali kuran, ancak maddi olanaksızlıklar nedeniyle sınava hazırlık sürecinde güçlük yaşayan öğrencilere destek için hizmet ağını genişletti. Şu ana kadar Mersin merkezin yanı sıra Tarsus, Anamur, Gülnar, Silifke ve Mut’ta olmak üzere toplam 6 şubede hizmet veren kurs merkezlerinin sayısı Erdemli ve Aydıncık ilçelerinde de açılan şubelerle 8’e ulaştırıldı.

BAŞVURULARDA KRİTER % 50 BAŞARI, % 50 SOSYO-EKONOMİK DURUM

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na hazırlanan öğrenciler için ücretsiz olan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları’ndan gerekli kriterleri yerine getiren öğrenciler faydalanabilecek. . Mersin ili sınırları içerisinde ikamet eden öğrencilerin başvuru yapabileceği kurslara, birinci dereceden şehit ve gazi yakınları (anne, baba, kardeş) hiçbir koşul aranmadan kurstan yararlanabilecek. Öğrencilerin % 50 başarısı, % 50 sosyo-ekonomik yapısı gözetilerek alımlar yapılacak.

BAŞVURU İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Kurslara başvuru yapmak isteyen öğrencilerin, belediyenin resmi internet sitesi www.mersin.bel.tr adresini ziyaret ederek, ön kayıt yaptırması gerekiyor. Başvurular için detaylı bilgiler de yine www.mersin.bel.tr adresinde yer alıyor. Öğrencilerin web sitesine girdikten sonra başvuru formunu doldurup, “gönder” butonuna basarak, ekrana gelecek olan “Dosya Yükle” butonundan istenilen belgeleri tarattıktan sonra sisteme yükleyip, cep telefonuna/ekrana gelen evrak numarasını mutlaka not etmesi gerekiyor. Bu şifre daha sonra başvurunun ne aşamada olduğunu kontrol etmek için kullanılabilecek.

ÖN KAYITLAR İÇİN SON GÜN 18 AĞUSTOS

Okula devam eden öğrencilerden öğrenci belgesi, aile gelir durumu bildirir belge (SGK, maaş bordrosu, vergi mükellef belgesi) ve not ortalamasını gösterir belge (9, 10, 11. sınıflar için transkript) istenirken, mezun öğrencilerden ise diploma fotokopisi, aile gelir durumu bildirir belge (SGK, maaş bordrosu, vergi mükellef belgesi) ve adli sicil kaydı (e-devletten alınacak) isteniyor. 18 Ağustos’a kadar devam edecek olan ön kayıtlar değerlendirilmeye alındıktan sonra kontenjana giren öğrencilerden kesin kayıt için evraklar talep edilecek.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA