24 Nisan 2024 Çarşamba

15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:23   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A: “TASARRUFU SARAY`DAN BAŞLATIN”   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``  
 
     
   

Mezarlıklar Büyükşehir’le Bakımlı Hale Geliyor


Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekipleri, Tarsus’ta Merkez ve Güney Mezarlığı başta olmak üzere bağlı tüm mahalle mezarlıklarında ve Çamlıyayla’daki mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmaları yürütüyor. 64 personelin katıldığı çalışmalarda, kabir temizliği, ilaçlama, ağaç budama, mezar yeri temini, parke taş bakımı ve boyanması, süpürge aracıyla temizlik işleri gerçekleştiriliyor. Vatandaşlardan gelen “mezarlıkları temizleyin” şikayetleri, son dönemdeki çalışmalarla teşekkür mesajlarına dönmeye başladı

 

Tarih : 5 Ağustos 2019 Pazartesi 15:36   Okunma : 829

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm hizmetlerinde olduğu gibi mezarlık hizmetlerinde de duyarlılık gösteriyor. Yaşama gözlerini yummuş vatandaşların ebedi istirahatgahları olan mezarlıklarda düzenli ve sürekli yapılan çalışmalarla, kapsamlı temizlik ve bakım hizmeti gerçekleştiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekiplerine bağlı 64 personel, başta Tarsus Merkez ve Güney Mezarlığı olmak üzere, Çamlıyayla ve bağlı diğer tüm mahalle mezarlıklarında çim biçme, kabir temizliği, ilaçlama, ağaç budama, mezar yeri temini, parke taş bakımı ve boyanması, süpürge aracıyla temizlik işlerini yapıyor.

Kadın ve erkek hocaların hazır bekletildiği Tarsus Merkez ile Güney ve Çamlıyayla mezarlıklarında ise kapsamlı bakım yapıldı. Söz konusu mezarlıklarda yer alan hizmet binaları boyanarak, tespit edilen tüm eksiklikler giderildi. Cenazelerin mezarlık içerisinde taşınması için transit tipi aracın hazır bekletildiği Tarsus Merkez mezarlıkta, çok amaçlı kullanılan traktör, süpürge aracı ve mezar yeri açması için bir iş makinası da sürekli olarak çalışıyor.

MERKEZ VE KÖY EKİPLERİ SÜREKLİ ÇALIŞIYOR

Merkez mezarlıklarda bulunan sabit ekiplerin yanı sıra kırsal mahallelerde bulunan gezici ekipler de program sırasına göre mahalle mezarlıklarında yine kapsamlı biçimde temizlik ve bakım çalışmaları yapıyor.

Defin esnasında ve taziye evinde Kuran-ı Kerim okuması için kadın ve erkek hoca hizmeti de veren ekipler, yas evlerine çadır kurulumundan, sandalye ve masa teminine; taziye kolisinden kapalı bardak su teminine kadar tüm hizmetleri gerçekleştiriyor. 2019 yılının Ocak-Haziran döneminde 836 defin işleminin gerçekleştiği Tarsus ve Çamlıyayla’da, en çok defin işlemi 240 ile Ocak ayında oldu ve tüm defin işlemlerinde aynı hizmetler verildi.

ŞİKAYET YERİNE TEŞEKKÜR MESAJLARI GELMEYE BAŞLADI

Daha önceleri vatandaşlardan gelen “mezarlıkları temizleyin” şikayetleri ise son dönemlerde yapılan kapsamlı ve düzenli çalışmalarla teşekkür mesajlarına dönmeye başladı. Son bir ay içerisinde Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü iletişim hattına 30’a yakın vatandaş mesaj bırakarak verilen hizmetlerden dolayı memnuniyetlerini ifade etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA