MERSİN (Erdemli) – Küresel iklim krizi ve artan su tüketimi dünyayı tehdit ederken, Mersin’in Erdemli ilçesinden umut veren bir ses yükseldi. Erdemli Belediyesi’nin desteği ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Genç AR-GE ekibinin öncülüğünde düzenlenen “Su Seferberliği” etkinliği, sahil bandını adeta bir farkındalık merkezine dönüştürdü.
Erdemli 33 Meydanı’nda Renkli ve Mesaj Yüklü Buluşma
Erdemli’nin simge noktalarından 33 Meydanı, su tasarrufu ve çevre bilinci için düzenlenen dev bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Öğrencilerin aylar süren atölye çalışmalarının meyvesi olan projeler, resimler ve sanatsal performanslar ziyaretçilerden tam not aldı. Etkinlikte sadece sorunlar değil, çözüm önerileri de gençlerin gözünden sunuldu.
Başkan Mustafa Kara: "Su Geleceğimizdir"
Projeleri tek tek inceleyen Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, gençlerin çevre duyarlılığından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Kara, "Bugün burada yüzlerce öğrencimizle su farkındalığı için omuz omuzayız. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerin suyun kıymetini bu denli kavramış olması bizleri gururlandırıyor. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Milli Eğitim’den "Seferberlik Tüm İle Yayılacak" Müjdesi
Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci ise su tasarrufunun bir yaşam biçimi haline gelmesi gerektiğini vurguladı: "Maksadımız tükenen kaynaklarımıza dikkat çekmek. Öğrencilerimiz besteleriyle, eserleriyle suyun sesini duyurdular. Bu örnek çalışmayı Mersin genelinde yaygınlaştıracağız."
Sanatın Gücüyle Su Tasarrufu
Etkinlikte dikkat çeken en önemli detaylardan biri de sanatın farkındalık aracı olarak kullanılmasıydı.
-
Gamze Üstattimli: "Müziğin ve sanatın gücüyle insanları bilinçlendirmek istedik."
-
İremsu Elmacı: "Atatürk’ün deniz sevgisinden ilham alarak resimlerimi yaptım. Su huzurdur, sahip çıkmalıyız."
-
Zeynep Ilgın Ünal ve Şeval Gümüş: "Temiz su kaynakları hızla azalıyor, kirletmemek en büyük görevimiz."
Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu da gençlerin bu hassasiyetinin kuraklıkla mücadelede en büyük güç olduğunu belirterek, bol yağışlı ve bereketli bir gelecek temennisinde bulundu.