6 Ekim 2026 Salı

10:20   MERSIN’DE DEPREM: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER VE 2 İLÇE BAŞKANı TUTUKLANDı!   08:20   MERSIN’DE BELEDIYE SORUŞTURMASıNDA SıCAK GELIŞME: 2 İLÇE BELEDIYE BAŞKANı TUTUKLANDı!   04:13   A MILLI TAKıM İTALYA DEPLASMANıNDAN ELI BOŞ DÖNDÜ: ULUSLAR LIGI’NDE KÖTÜ GIDIŞAT SÜRÜYOR!   11:28   MERSIN ADLIYESI ÖNÜNDE SLOGANLı DESTEK: BAŞKAN VAHAP SEÇER İÇIN YÜZLERCE KIŞI TOPLANDı   08:59   MERSIN’DE SıCAK GELIŞME! VAHAP SEÇER VE İLÇE BELEDIYE BAŞKANLARı ADLIYEYE SEVK EDILDI   02:01   YENI PARTI AKDENIZ’DE MEHMET GÜNER DÖNEMI RESMEN BAŞLADı..   01:59   ’TÜRKIYE VE MERSIN KAZANACAK!’ YENI PARTI TOROSLAR’DA ŞERIFE ARıCı YıLDıZ DÖNEMI BAŞLADı   02:35   33. ADANA ALTıN KOZA’DA ÖDÜLLER SAHIPLERINI BULDU: GECEYE DAMGA VURAN FILM VE İSIMLER BELLI OLDU!   08:30   ATAŞEHIR BELEDIYESI’NDE FLAŞ GELIŞME! BAŞKAN VEKILI MURAT GÜNEŞ GÖZALTıNA ALıNDı   06:49   CHP’DEN MERSIN’DE KRITIK SILIFKE ZIRVESI! MÜSLIM SARı’DAN GÖREVDEN UZAKLAŞTıRıLAN BAŞKAN SONRASı NET MESAJ   06:45   A MILLI TAKıM BELÇIKA DEPLASMANıNDA YıKıLDı! UEFA ULUSLAR A LIGI’NDE ÜZÜCÜ GECE   16:58   ’KEPÇEYLE ALıP ÇAY KAŞıĞıYLA VERDILER!’ ÖZGÜR ÖZEL ARTVIN’DEKI HAKSıZLıĞı TEK TEK RAKAMLARLA İFŞALADı...   15:37   AK PARTILI YÖNETICIDEN CANLı YAYıNDA BOMBA EMEKLI İŞYANı: ‘22 BIN LIRA ALıYORUM, CEBIMIZDE PARA YOK!’   15:35   KıLıÇDAROĞLU MERSIN’DEN SESLENDI: ’BAŞKANı CEZALANDıRMAK 2 MILYON MERSINLIYI CEZALANDıRMAKTıR’   14:08   CHP’DEN MERSIN’DEKI OPERASYON GÖRÜNTÜLERINE SERT TEPKI: ’MAHREMIYET YOK SAYıLAMAZ!’   13:53   MERSIN’DEKI OPERASYON GÖRÜNTÜLERINE SERT TEPKI: ’HIÇ UTANMANıZ KALMADı Mı?’   13:40   MERSIN’DE HAREKETLI SAATLER! KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP İL BAŞKANLıĞıNA ZIYARET..   13:30   SOMA’DA MADEN FACIASıNA KESK’TEN SERT TEPKI: ’BU BIR KAZA DEĞIL, İŞ CINAYETI!’   12:05   MERSIN’DE YENI BEBEK SAHIBI OLANLARA MÜJDE: BAŞVURAN HER AILEYE ÜCRETSIZ VERILIYOR!   12:01   2026 KPSS ÖN LISANS İÇIN KRITIK UYARı: SAAT 10.00’DAN SONRA SıNAV KAPıSı KAPANıYOR!  
 
     
   

Mersin’de Emekli Fırtınası! ‘Sandıkta Hesaplaşacağız’ Diyerek Meydanlara İndiler


Mersin’de binlerce emekli “Geçinemiyoruz” diyerek sokağa döküldü. Mersin İdman Yurdu Meydanı’ndan yükselen “Direne direne kazanacağız” sloganları eşliğinde iktidara seslenen emekliler, 20 bin TL seyyanen zam taleplerini yineledi. İşte Mersin’deki dev mitingin tüm detayları...

 

Tarih : 13 Nisan 2026 Pazartesi 01:10   Okunma : 761

Mersin, bugün tarihi bir bölgesel mitinge ev sahipliği yaptı. “Emekliler yürüyor, mücadele büyüyor” şiarıyla bir araya gelen binlerce kişi, Mersin İdman Yurdu Meydanı’ndan Özgecan Aslan Barış Meydanı’na kadar dev bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yol boyunca atılan sloganlar ve taşınan pankartlar, emeklinin mutfaktaki yangına ve ekonomik şartlara olan tepkisini gözler önüne serdi.

Mitingin açılışı, şair ve müzisyen Ali Kenan Naçar’ın toplumsal duyarlılığı yüksek şiirleri ve ezgileriyle yapıldı. Ardından sahneye çıkan temsilciler, emeklilerin gasp edilen haklarına vurgu yaptı.

“Sandıkta İktidarı Göndereceğiz”

Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, 6 farklı ilde eş zamanlı olarak sokağa çıktıklarını hatırlatarak sert açıklamalarda bulundu. İktidarın emekli haklarını sistematik olarak budadığını savunan Ergen, "Demokrasi mücadelesi vererek, sandıkta iktidarı göndereceğiz" diyerek erken seçim ve sandık mesajı verdi.

Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şube Başkanı Ahmet Karakuş ve Mezitli Şube Başkanı Murat Akkaya ise yaptıkları ortak çağrıda, bölünmenin değil birleşmenin gücüne dikkat çekti: "Gücümüzü birleştirerek taleplerimizi kabul ettireceğiz!"

20 Bin TL Seyyanen Zam Talebi Meclis Gündeminde

Mitinge katılarak destek veren DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Meclis’te emekliler lehine verilen önergelerin iktidar kanadından reddedildiğini hatırlattı. Emeklilerin 20 bin TL seyyanen zam talebini destekleyen Bozan, çarpıcı bir teklifte bulundu:

"Eğer 20 bin TL ile geçim sağlanıyor diyorsanız, gelin Cumhurbaşkanı’nın maaşını da 20 bin TL yapalım! Emekliler 31 Mart’ta iktidarı ikinci parti yaptı, bir sonraki seçimde ise tamamen gönderecek."

1 Mayıs Çağrısıyla Son Buldu

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Savaş Gürkan, emeklilerin hak mücadelesinin sadece bir kesimin değil; işçinin, memurun ve tüm emekçilerin ortak kavgası olduğunu vurguladı. Gürkan, tüm katılımcıları Mersin’de kutlanacak olan 1 Mayıs İşçi Bayramı’na davet etti.

Miting, sanatçı Rüya Şah’ın seslendirdiği şarkılar eşliğinde coşkulu bir şekilde sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  #Mersin #EmekliMitingi #SeyyanenZam #EmekliHaberleri #MersinHaber #Haber #Keşfet #SonDakika #EmeklilerYürüyor #MersinHaberleri #Ekonomi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA