24 Şubat 2026 Salı

22:15   KADIKÖY’DE 90+ DRAMI: FENERBAHÇE’YE KASıMPAŞA ŞOKU! ASENSIO ATTı, ALLEVINAH YıKTı...   17:59   MERSIN VE DIYARBAKıR ARASıNDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ: DİTAV’DAN DEV ÇıKARTMA!   17:54   TARSUS TEK YÜREK! BAŞKAN BOLTAÇ SEL BÖLGESINDEN SESLENDI: "AFETIN SIYASETI OLMAZ, YARALARı BIRLIKTE SARACAĞıZ"   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI   16:35   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı, YARıN TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ ILE BIR ARAYA GELECEK   16:33   CHP’LI ÜMIT ERKOL, AKıNCı GIŞELERI’NDEN IKTIDARA SESLENDI: "HALKıN MALıNı SATARAK BU KRIZI ÖRTEMEZSINIZ"   16:32   DİSK’E BAĞLı DEV MADEN-SEN’DEN DIVRIĞI RAPORU: "’ZARAR’ GEREKÇESI GERÇEĞI YANSıTMıYOR; IŞÇILER IŞ BAŞı YAPSıN"   15:20   CHP AKDENIZ BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "HALKıN GÜNDEMI GEÇIM SıKıNTıSı, ÇÖZÜM SOSYAL BELEDIYECILIK"   15:01   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN YALOVA’DAKI SALDıRıYA TEPKI: "SOKAKLAR SALDıRGANLARA TERKEDILINCE DOĞAL SONUÇ BÖYLE SALDıRıLAR OLUYOR"   14:59   İRAN SÖZCÜSÜ RıZAI: "PERŞEMBE GÜNÜ BÖLGEDEKI AMERIKAN ASKERLERININ KADERINI BELIRLEYECEĞIZ, EVLERINE MI DÖNECEKLER YOKSA CEHENNEME MI GIDECEKLER"   14:59   CHP KADıN KOLLARı’NDAN 1 GÜNDE 6 KADıNıN ÖLDÜRÜLMESINE TEPKI: "SORUN YALNıZCA BIREYSEL SUÇLAR DEĞILDIR; 6284 SAYıLı YASANıN UYGULANMAMASıDıR"   14:58   İMAMOĞLU’NU ZIYARET EDEN TANRıKULU: "AK PARTI, SEÇIMLE SONUÇ ALAMAYACAĞıNı GÖRDÜĞÜ IÇIN SÜRECI YARGı ELIYLE HUKUKA AYKıRı BIÇIMDE ŞEKILLENDIRMEYE ÇALıŞıYOR"   14:28   KıRATLı: “MERSIN’E HIZMETINIZ YOK, YAPıLANı ELEŞTIRMEYIN!”   12:46   İMAMOĞLU DESTEKÇILERINE "ADLIYE" KıSKACı: 17 YıL HAPIS İSTEMIYLE YARGıLANAN GENÇTEN TOKAT GIBI SAVUNMA!   10:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KÜLTÜR HAMLESI,GITAR, PIYANO, KEMAN VE BAĞLAMA.. MERSINLILER SANATLA BULUŞUYOR   10:16   DıŞ TICARETE YÖN VERENLER DERNEĞI BAŞKANı DR. HAKAN ÇıNAR’DAN KRITIK UYARı: “TÜRKIYE ÜRETIMI KAYBEDERSE, REKABET GÜCÜNÜ DE KAYBEDER”   10:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKıN GÜRLEK’E MAL VARLıĞı RESTI: SÜRE DOLUYOR, GÖZLER YARıNKI GRUP TOPLANTıSıNDA   09:45   LEVENT UYSAL’DAN RAMAZAN’DA EKONOMI ÇıKARMASı: “2026 YOL HARITASıNı SEKTÖRLE BIRLIKTE YAZıYORUZ”  
 
     
   

Yeşilboğaz: “Tüketiciler Yasalarla Kendilerine Tanınan Hakları Bilmeli”


Mersin Barosu, Mersin İl Ticaret Müdürlüğü ve Tüketici Hakem Heyeti Mersin Şubesi, tüketicilerin hakları konusunda bilinçlenmeleri ve mağdur olmamaları için işbirliği yaparak, tüketicilerin yasayla kendilerine tanınan hakları kullanmayı öğrenmeleri için adım attı. Yeşilboğaz konuşmasında, “Tüketiciler yasayla kendilerine tanınan hakları kullanmayı öğrenemediği sürece, tüketiciyi koruyan bütün hukuki düzenlemeler sadece kağıt üzerinde kalacaktır. Bu da kötü niyetli satıcıların hukuka aykırı davranışlarını arttırmaktadır” dedi.

 

Tarih : 8 Ağustos 2019 Perşembe 17:09   Okunma : 859

“KORUYUCU YASAL DÜZENLEMELERE RAĞMEN, TÜKETİCİLER MAĞDUR OLUYOR”

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin İl Ticaret Müdürü Akif Yıldız’ı ve Tüketici Hakem Heyeti Şube Müdürü Mehmet Emin Arslan’ı ziyaret etti. Tüketici hakları konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla ortak çalışmalar yapılması konusunda fikir birliğine varılan ziyarette Baro Başkanı Yeşilboğaz, “Tüketici haklarının korunmasında, Anayasamızda, Ceza Hukukumuzda, Borçlar Hukukumuzda, Ticaret Hukukumuzda başta olmak üzere, hukukumuzun çeşitli dallarında düzenlemeler yapılmıştır. Tüketicinin korunmasındaki en önemli noktalardan birisi, tüketicinin hakkını arayabilmesidir. Hak arayabilmek için de tüketiciler, yasalarda kendilerine tanınan haklardan haberdar olması gerekmektedir. Bunun için de, toplumsal duyarlılığın oluşmasına katkı sağlamak gerekir” diye konuştu.

“BİLİNÇSİZ TÜKETİCİ, SATICILARIN HUKUKA AYKIRI DAVRANIŞLARINI ARTIRIYOR”

Yasalarda var olan koruyucu düzenlemelere karşın, tüketicilerin hala mağdur olduğuna dikkat çeken Yeşilboğaz, “Çünkü hak arama yolları konusunda yeterli bilinç sağlanamamıştır. Tüketiciler yasayla kendilerine tanınan hakları kullanmayı öğrenemediği sürece, tüketiciyi koruyan bütün hukuki düzenlemeler sadece kağıt üzerinde kalacaktır. Bu da kötü niyetli satıcıların hukuka aykırı davranışlarını arttırmaktadır. Tüketici haklarının yerleşmesi ve gelişmesinde bizlere büyük görevler düşmektedir. Ancak tüketiciler de haklarını öğrenmek ve aramak için örgütlenmeli, seslerini duyurmalıdır. Mersin Barosu Tüketici Hakları Komisyonumuzla birlikte, sizlerle işbirliği içerisinde, farkındalık çalışması yapmaya hazırız” diye konuştu.

Ziyaretten mutluluk duyduklarını ifade eden Tüketici Hakem Heyeti Şube Müdürü Mehmet Emin Arslan ve Mersin İl Ticaret Müdürü Akif Yıldızlı, tüketici bilincinin oluşturulması, yaygınlaştırılması, güçlü, doğru ve etkili bir tüketici hareketinin yaratılmasını sağlamak amacıyla Mersin Barosu ile yapacağımız işbirliğinden, olumlu kazanımlar sağlanacağına inandıklarını belirtti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA