Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (ESOB) merakla beklenen seçim maratonu tamamlandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen ve iki adayın kıyasıya yarıştığı genel kurulda, esnafın oyları mevcut Başkan Veysel Sarı’da karar kıldı. Seçim süreci, adayların karşılıklı sert çıkışları ve "esnafın geleceği" temalı vaatleriyle Mersin gündemine damga vurdu.
AHMET ÖZDEMİR: "ESNAF SUSARSA ŞEHİR SUSAR"
Seçim öncesi kürsüye çıkan başkan adayı Ahmet Özdemir, değişim mesajı verdi. Mevcut başkan Veysel Sarı’yı "usta" olarak nitelendiren ancak teşkilatın taze kana ihtiyacı olduğunu savunan Özdemir, "Esnaf sokağın dilidir. Biz sadece konuşmaya değil, sorunları çözmeye geldik" dedi. Özellikle aidat ve sicil ücretlerine yönelik eleştirilerde bulunan Özdemir, seçimi kaybetse de "genç ve taze fikirler" vizyonuyla delegelerden büyük alkış aldı.
VEYSEL SARI: "KASAYI 32 MİLYON TL İLE DEVREDİYORUZ"
Eleştirilere projeler ve rakamlarla yanıt veren Başkan Veysel Sarı ise görev süresi boyunca birliği ekonomik olarak ayağa kaldırdıklarını vurguladı. Görevi devraldığında kasada para olmadığını ve borç yükü altında olduklarını hatırlatan Sarı, şu ifadeleri kullandı:
"2 yıl gibi kısa bir sürede birliği toparladık; şu an kasamızda 32 milyon lira var. Esnafın şovmenliğe değil, icraata ihtiyacı var. Biz saray değil, esnafın gurur duyacağı bir hizmet kompleksi inşa edeceğiz."
SANDIKTAN FARKLI GALİBİYET ÇIKTI
Konuşmaların ardından geçilen oy verme işleminde, 500’ü aşkın delegenin tercihi netleşti. Akşam saatlerinde açılan sandıklardan çıkan sonuçlar şöyle oldu:
-
Veysel Sarı: 344 Oy
-
Ahmet Özdemir: 173 Oy
Sonucun açıklanmasıyla birlikte salon şölen alanına döndü. Destekçileri tarafından omuzlara alınan Veysel Sarı, davul zurna eşliğinde kutlamalara katıldı. Mersin esnafı, "İstikrar ve Tecrübe" diyerek Veysel Sarı ile yola devam kararı aldı.