3 Eylül 2025 Çarşamba

21:27   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL’DEN MAHKEME KARARıNA SERT TEPKI: “BU KUMPASA ORTAK OLANıN CHP ILE İLIŞKISI KESILIR”   21:07   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ACIL İSTANBUL HAMLESI: MYK 3 SAAT TOPLANDı, MITING İPTAL EDILMEDI   20:40    CHP İSTANBUL’DA YARGı KRIZI: ÖZGÜR ÇELIK’TEN SERT TEPKI, “BU KARAR SIYASI”   20:34   KARAYALÇıN’DAN YARGı MÜDAHALESINE SERT TEPKI: “CHP’YI KAYYUMA TESLIM ETMEYECEĞIZ”   20:11   TANJU ÖZCAN’DAN YSK’YA SERT MESAJ: “TUZ ARTıK FAZLA KOKTU”   19:50   TARSUS’TA ŞEFFAF BELEDIYECILIK VE MALI DISIPLINLE YENI DÖNEM BAŞLADı   17:27   TOROSLAR’DA GENÇLERE EĞITIM DESTEĞI: BAŞKAN YıLDıZ’DAN MORAL ZIYARETI   15:24   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A ÇAĞRı...   13:40   1. SıNıF ÖĞRENCILERININ ILK ÇANTALARı BAŞKAN SEÇER’DEN   13:35   YENIŞEHIR BELEDIYESI ÇOCUKLARı SANATLA BULUŞTURUYOR   11:19   EMEKLILER, MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ERDEMLI EMEKLI EVI’NDE TÜRKÜLERLE BULUŞTU   10:57   GÜLCAN KıŞ: “GENÇLERIMIZI KADERINE TERK ETTILER”   10:13   MERSIN, SPOR TURIZMINDE ÇıTAYı YÜKSELTIYOR.   09:32   BAŞKAN ŞENER’DEN YOL ATAĞı   13:53   AFGANISTAN’DA 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM...   13:52   CHP’LI BAŞARıR’DAN YENI ADLI YıL MESAJı   13:51   ÖZGÜR ÖZEL, BALıKÇıLARLA "AV SEZONU"NU AÇTı   10:56   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “HUKUKA VE ADALETE OLAN GÜVENI DERINDEN SARSıLMıŞTıR”   10:15   MESKİ, DEĞIRMENDERE MAHALLESI’NIN İÇME SUYU HATTıNı YENILEDI   17:25   MERSIN’DE ZAFER COŞKUSU SAHAYA TAŞTı: AYVAGEDIĞISPOR ŞAMPIYONLUĞA ULAŞTı  
 
     
   

Denge-Denetim Mekanizmasına Vurgu


31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakı çatısında İBB Meclisi’ne giren İYİ Partili 11 meclis üyesi, CHP’den ayrılıp kendi grubunu kuracak.

 

Tarih : 9 Ağustos 2019 Cuma 17:26   Okunma : 1150

Denge-Denetim Mekanizmasına Vurgu

31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakı çatısında İBB Meclisi'ne giren İYİ Partili 11 meclis üyesi, CHP'den ayrılıp kendi grubunu kuracak.

31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakı çatısında İBB Meclisi'ne giren İYİ Partili meclis üyeleri kendi grubunu kuracak. 11 meclis üyesinin kendi grubunu kuracağını söyleyen İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, etkin bir muhalefet yürüteceklerini vurguladı.

İYİ Parti 23 Haziran seçiminde CHP ile işbirliği yapıp Ekrem İmamoğlu'na seçimi kazandırdı. Seçime CHP ile beraber giren İYİ Parti, Eylül ayında toplanacak İBB Meclisi'nde ayrı bir grup olarak çalışmalarına başlayacak. 11 İYİ Partili meclis üyesi ittifaktan ayrılarak mecliste kendi parti grubu adına çalışmalarını sürdürecek.

İYİ PARTİ'NİN MECLİS KADROSU                                                 

Sözcü'de yer alan habere göre; İYİ Parti'nin Grup Başkanvekili Sancaktepe Meclis Üyesi İbrahim Özkan olacak. Kağıthane Meclis Üyesi Dr. Suat Sarı da İYİ Parti grubunun sözcülüğünü yapacak.

İYİ Parti grubunun Meclis üyeleri şu isimlerden oluşacak:

İbrahim Özkan (Sancaktepe), Suat Sarı (Kağıthane), Yakup Fındık (Ümraniye), Oğuz Sarul (Ataşehir), Ali Kıdık (Küçükçekmece), Tufan Babar (Bayrampaşa), Akın Gürkan (Tuzla), Sinan Gümüş (Avcılar), Uluer Kaya (Maltepe), Vedat Taylan Yıldız (Sarıyer), Bora Kılıç (Çekmeköy)

"CHP İLE MUTABIK KALMIŞTIK"

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Millet İttifakı olarak yaptığımız işbirliği sürecinde, Türkiye'deki belediye meclisleri seçimler sonrası kendi gruplarımızı kuracağımız konusunda CHP ile mutabık kalmıştık. İstanbul'da seçimin yenilenmesi sebebi ile kendi grubumuzu kurmayı geciktirdik. Bundan sonraki süreçte doğal olarak İYİ Parti'nin programındaki görüş ve düşüncelerimizi İBB Meclisi'ne taşımamız gerekiyor" dedi.

"Haziran ve Temmuz oturumlarında İETT bütçesi, İstanbul'un ulaşım ve trafik problemlerine çözüm önerilerimiz ile bunu halkımıza gösterdiğimizi düşünüyoruz" diyen Kavuncu, şu ifadeleri kullandı:

"İYİ Parti grubu olarak İBB'de geçmiş dönem yapılan yanlış icraatları eleştirecek, bu dönem yapılacak icraatları da eleştiri ve önerilerimiz ile daha rasyonel hale getireceğiz. İYİ Parti, İBB Meclisi'nde şu an bulunduğu konum itibarıyla denge-denetim mekanizmasını en iyi şekilde yerine getirecek partidir. İstanbulumuz için, İstanbullular için açıklık ve şeffaflık ilkeleri daima yol göstericimiz olacak ve sonrasında İyilerin iktidarına kapı aralayacak"

MECLİS'TEKİ SANDALYE DAĞILIMI

Meclis çalışmaları, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte 132 üyeden oluşan Millet İttifakı ve 180 Meclis üyesinden oluşan Cumhur İttifakı tarafından yürütülüyordu. İYİ Parti'nin grubunu kurmasının ardından İBB Meclisi; 180 Cumhur İttifakı, 121 CHP, 11 İYİ Parti'li Meclis üyesinden oluşacak.

Paylaş :
Etiketler :  DENGE, DENETİM, MEKANİZMASINA, VURGU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA