25 Eylül 2026 Cuma

09:40   ’YETKI BEKLIYOR, TEMIZLIK BEKLEMIYOR’: MERSIN MAVI VATAN İÇIN SEFERBER OLDU   09:10   AKARYAKıTTA EŞEL MOBIL SONA ERIYOR: BENZINE TEK SEFERDE 12,48 TL ÖTV VE KDV ZAMMı GELIYOR!   21:10   VAHAP SEÇER MÜJDEYI VERDI: MEZITLI KENT MEYDANı 180 GÜN SONRA HIZMETE GIRIYOR!   16:28   YENİ PARTI’NIN ISMINE ITIRAZ AYM GÜNDEMINDE   16:26   YENİ PARTI, 973 ILÇEDE ÖN SEÇIM YAPACAK... MURAT EMIR: “HER ÜYEMIZIN SÖZ HAKKı VAR”   16:15   İBB DAVASı’NDA 87’INCI GÜN... MAHIR POLAT: "GÖREV SÜREM BOYUNCA HERHANGI BIR BASKı YAŞAMADıM"   13:40   DEM PARTI EŞ BAŞKANLARı’NDAN ŞANLıURFA’DAKI DEPREM SONRASı "DEPREME DIRENÇLI KENTLEŞME" ÇAĞRıSı   13:33   YENİ PARTI, 1-2 EKIM’DE YENI YASAMA YıLıNı DEĞERLENDIRECEK   13:32   YEĞENLERINE "CINSEL ISTISMAR" IDDIASıYLA YARGıLANAN SANıĞA BERAAT: KARAR ISTINAFA TAŞıNACAK   09:31   ’BAŞKAN SEÇER SILIFKE MUHTARLARıYLA BIR ARAYA GELDI: DEV ALTYAPı VE İMAR HAMLESI!’   16:47   PERVIN BULDAN: "BARıŞ ANNELERININ ıSRARı, HALKLARıN ORTAK UMUDUDUR. BU SESI BÜYÜTMEK, BARıŞı KALıCı KıLMAK HEPIMIZIN SORUMLULUĞUDUR"   16:43   ŞEREFLIKOÇHISAR BELEDIYE BAŞKANı MUSTAFA KOÇAK, CHP’DEN ISTIFA ETTI   16:42   İBB DAVASı’NDA 86’ıNCı GÜN... İMAMOĞLU, ESKI İBB GENEL SEKRETER YARDıMCıSıNA "SUÇ ÖRGÜTÜ" IDDIASıNı SORDU   14:46   MANISA’DA OKUL ÖNÜNDEKI SALDıRı... YENİ PARTI İSTANBUL MILLETVEKILI ÖZÇAĞDAŞ: "MESELE PROTOKOL IMZALANARAK ÇÖZÜLEMEZ"   14:44   ESKIŞEHIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÜNLÜCE, ÖZGÜR ÖZEL’I ZIYARET ETTI   14:41   MANSUR YAVAŞ, CHP’DEN ISTIFA ETTI: "SIYASI YOLUMA BAĞıMSıZ OLARAK DEVAM ETTIĞIMI KAMUOYUNUN TAKDIRINE SUNUYORUM"   14:36   CHP SÖZCÜSÜ SARı: "CHP’DEN SEÇILMIŞ ARKADAŞLAR AKP’YE GIDIYORSA, BIR ÖZ ELEŞTIRI YAPıLMASı GEREKIR"   10:34   SPK SON DAKIKA AÇıKLANDı: TASFIYE EDILEN 131 FONDAKI MILYONLARı İLGILENDIREN SAYı BELLI OLDU!   10:12   168 LIRADAN 780 LIRAYA Mı ÇıKACAK? CHP’LI YAVUZYıLMAZ’DAN AVRUPA OTOYOLU İÇIN KORKUTAN ÖZELLEŞTIRME UYARıSı   09:46   GELECEK İÇIN PEDALLADıLAR: MERSIN’DE ÖĞRENCILERDEN ÇEVRE DOSTU ULAŞıM MESAJı  
 
     
   

Özgür Özel Diyarbakır’da… CHP Grup Başkanı Özel: “Güne bize selam yollayan Selahattin Demirtaş’ın selamıyla başladık”


CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır ziyareti nedeniyle eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı aracılığıyla kendisine selam gönderdiğini belirterek, "Güne bize selam yollayan Selahattin Demirtaş’ın selamıyla başladık. Selahattin Demirtaş’ın selamları bütün Diyarbakır adına, bütün bölge halkı adına, bütün Kürtler adına başımızın gözümüzün üstündedir. Kendisine selam olsun” dedi. Özel, mutlak butlan kararının ardından 12 şehir gezdiğini belirterek, "Herkes şundan emin olsun ki yol cümleden uludur. Yol cümlemizden uludur, yol yolcudan da uludur. Önemli olan doğru yolda olmaktır” ifadesini kullandı.

 

Tarih : 26 Haziran 2026 Cuma 14:50   Okunma : 1154

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Cuma namazını Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camii’nde kıldı. Namazın ardından Gazi Caddesi’nde esnafı ziyaret eden Özel’e Diyarbakırlılar yoğun ilgi gösterdi.

ESNAFTAN ÖZGÜR ÖZEL’E CİĞER VE KAHVE İKRAMI

Kalabalık nedeniyle adım atmakta güçlük çeken Özel, Diyarbakır esnafının ciğer ve kahve ikramını geri çevirmedi. Ciğer ikram eden esnafa Özel, "Ben bu ciğeri yediğimde işler yolunda gidiyor, biraz geciktim butlan geldi. Şimdi bunu yiyeyim yine işleri yoluna sokacağım inşallah" dedi.

Özel, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlerin talebini kabul ederek, cep telefonlarıyla selfie yaptı. "Diyarbakır halkı seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla Özel’e desteğini ileten kalabalık, Özel’in yanında yer aldıklarını dile getirdi.

Bir yurttaş, "Bu Türkiye'yi sen, Selahattin Demirtaş, Ekrem İmamoğlu'ndan başka kimse kurtaramaz" dedi. Özel, "Hep beraber, sen olmazsan kurtaramayız" ifadesini kullandı.

Yoğun ilgi nedeniyle esnaf ziyaretini yarıda kesmek durumunda kalan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü Dört Ayaklı Minareye geldi. Elçi’nin vurulduğu yere gül bırakan Özel, daha sonra ziyaretiyle ilgili gazetecilere açıklamada bulundu.

Kalabalık nedeniyle gazetecilerin zorluk yaşadığını fark eden Özel, “Büyük bir kalabalık. İşinizi yapmaya çalışırken siz de zorlanıyorsunuz” dedi.

“DİYARBAKIR'DA BARIŞ KALICI OLARAK SAĞLANDIĞINDA TAHİR ELÇİ HUZURLU ŞEKİLDE UYUYACAK”

Özel, "Bugün burada sevgili Türkan Elçi ile birlikte onuncu yıl anması yapıldı. On birinci yılın içindeyiz. Dönemin Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledildiği noktadayız. Diyarbakır Milletvekilimiz Sezgin Tanrıkulu ile birlikte il başkanımız ve bölgedeki il başkanlarımız ve milletvekillerimizle buradayız. Öncelikle Tahir Elçi'nin anısı önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. O bir barış elçisiydi, burada katledildi. Türkan Hanım yıllarca hukuk mücadelesi verdi. Hepimiz olabildiğince kendisinin yanında olduk. Diyarbakır'da barış kalıcı olarak sağlandığında Tahir Elçi huzurlu şekilde uyuyacak” dedi.

“DEMİRTAŞ’IN SELAMI BÜTÜN KÜRTLER ADINA BAŞIMIZIN GÖZÜMÜZÜN ÜSTÜNDEDİR”

Özel, "Hep ilk açıklama, ilk açıklama dediniz. İlk açıklamada şunu söylemek isterim. Güne bugün burada olacağımızı bilen ve bizi karşılayacağını bilen birisine dün akşam saatlerinde avukatını çağırarak bize selam yollayan Selahattin Demirtaş'ın selamıyla başladık. Selahattin Demirtaş'ın selamları bütün Diyarbakır adına, bütün bölge halkı adına, bütün Kürtler adına başımızın gözümüzün üstündedir. Kendisine selam olsun” ifadelerini kullandı.

“ÖNEMLİ OLAN DOĞRU YOLDA OLMAKTIR”

Mutlak butlan kararı çıktıktan, CHP Genel Merkezi’nin 12’nci katından ayrıldıktan sonra 12 şehir gezdiğini söyleyen Özel, "Şimdi Diyarbakır'dayız. Gördüklerime bir yolda olduğumuzu ve yol sorduğumuzu, yön sorduğumuzu söyledim. Gülüştük. Çünkü Diyarbakır iradesine defalarca kayyum atanmış, kayyumdan çok çekmiş bir kenttir. Kayyumlara karşı en net duran kenttir. Ve bugün partimizin iradesine atanan bir kayyumdan sonra binaları geride bıraktık. Yürüyoruz. Yürürken Türkiye'nin dört bir yanında bizi sevenlerle, bizimle yürüyenlerle, arkamıza geçenler, 'Sen yürü biz de seninle yürüyoruz' diyenlerle yürüyoruz. Gördüğümüzle de sohbet ediyoruz, yolu soruyoruz. Herkes şundan emin olsun ki yol cümleden uludur. Yol cümlemizden uludur, yol yolcudan da uludur. Önemli olan doğru yolda olmaktır” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA