28 Mayıs 2026 Perşembe

01:52   KONFERANS LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU: CRYSTAL PALACE TARIH YAZDı!   01:10   İZMIR’DEKI MITINGE KARıŞMıŞTı: TOMA’YA ÇıKAN ŞÜPHELI HAKKıNDA FLAŞ GELIŞME! BAKANLıK VE VALILIK HAREKETE GEÇTI   22:39   AVRUPA’DAN ANKARA DEPREMINE İLK TEPKI! PES’TEN CHP VE ÖZGÜR ÖZEL AÇıKLAMASı: ’TEHLIKELI TıRMANıŞ’   21:30   ÇYDD’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU YÖNETIMINE ŞOK YANıT: ’KAYYUMDAN GELECEK BAĞıŞı KABUL ETMEYIZ!’   20:58   ÖZGÜR ÖZEL’IN ACı GÜNÜ: AMCASı NECATI ÖZEL HAYATıNı KAYBETTI   20:52   CHP’DE ’HARAM ARAÇ’ TEŞHIRINE SERT TEPKI! ÖZGÜR KARABAT SUSTUĞU GERÇEKLERI TEK TEK ANLATTı: "O ZıRHLı ARAÇ..."   18:30   CHP İSTANBUL İL BAŞKANLıĞı’NDAN FLAŞ AÇıKLAMA! RESMI HESAP ELE GEÇIRILDI   18:05   ’GENEL MERKEZIN ÖNÜNE SIYAH GIYIMLI MAFYA GELDI!’ CHP’LI BULUT’TAN GÜNDEMI SARSACAK ’APARAT’ ÇıKıŞı: ’BIZIM RAKIBIMIZ SARAYDıR!’   17:37   CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ŞOK GÖRÜNTÜ: KıLıÇDAROĞLU O ARAÇLARı "SATıLıK HARAM ARAÇ" YAZıSıYLA TEŞHIR ETTI!   12:02   CHP’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘KUKLA MUHALEFET’ ÇıKıŞı! ’SARAY ELIYLE PARTIYE ATANDıLAR’   08:58   BAHÇELI’DEN CHP İÇIN SÜRPRIZ ’9 EYLÜL’ ÇıKıŞı: ’KıLıÇDAROĞLU PARTIYI TEMIZLEYIP KONGREYE GÖTÜRMELI’   07:21   VAHAP SEÇER’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘MUTLAK BUTLAN’ ÇıKıŞı: ’BU BIR TUZAKTıR, OYUNA GELMEYECEĞIZ!’   06:51   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT ÇıKıŞ: ’İNEK HıRSıZıNı AFFETTIN, BENI MI AFFEDEMIYORSUN?’   02:10   İZMIR’DE HAREKETLI SAATLER! GÜZELBAHÇE BELEDIYE BAŞKANı MUSTAFA GÜNAY TUTUKLANDı: CHP’DEN İLK TEPKI SERT OLDU   19:50   CHP’LI MUTLUAY’DAN BAYRAM MESAJı   19:40   CHP’LI KADIR ÖZCAN’DAN BAYRAMDA ’ORTAK SORUMLULUK’ ÇAĞRıSı   19:25   CHP’LI MUSTAFA KEKLIK’TEN BAYRAM MESAJı: "BIZI BIZ YAPAN PAYLAŞMA KÜLTÜRÜDÜR"   19:19   CHP’LI AKBAŞ’DAN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı   14:35   ANKARA’DA BAYRAM MASASı KURULDU AMA İKI KRITIK ÇATLAK VAR! SIYASETIN BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNDA ŞOK CHP DETAYı   14:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İZMIR GÜNDOĞDU’DA TARIHI ÇıKıŞ: ’İLK KEZ BU SOKAKLARDA BÜYÜK BIR ÖFKE GÖRÜYORUM’  
 
     
   

Çalıştayda Dezavantajlı Gruplara Odaklanıldı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen Sosyal Politikalar Çalıştayı’nın sonuç raporu hazırlandı.

 

Tarih : 14 Ağustos 2019 Çarşamba 09:38   Okunma : 962

Çalıştayda Dezavantajlı Gruplara Odaklanıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen Sosyal Politikalar Çalıştayı’nın sonuç raporu hazırlandı. Çalıştay raporunda, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın önümüzdeki dönemde yapacağı çalışmalara rehberlik edecek ilkeler yer aldı.

Dezavantajlı grupların sorunlarına odaklanarak, çözüm önerilerinin görüşüldüğü çalıştayda, bu grupların sorunlarının çözümüne yönelik farkındalık çalışmalarının yapılmasının yanı sıra teknik, sosyal ve kamusal bilgi ve becerilerin geliştirilmesi üzerinde duruldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleşen Sosyal Politikalar Çalıştayı, aktif kurum, kuruluş ve uzmanların katılımıyla Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal hedeflerinin şekillenmesinde önemli bir paya sahip oldu. Çalıştayda yaşlılar, gençler, çocuklar, engelliler, mülteciler, toplumsal cinsiyet, sosyal yardım ve bağımlılık başlıkları üzerinde durulurken, paydaşlar tarafından sunulan öneri ve talepler dikkate alındı. Çalıştayda dezavantajlı grupların sorunlarına odaklanılarak, çözüm önerileri görüşüldü.

84 kurum ve 150 kişinin katıldığı çalıştay sonrası eldeki veriler doğrultusunda Sosyal Hizmetler Dairesi’nin çalışmalarını şekillendirecek bir rapor hazırlandı. Raporda ele alınan konular; işbirliği, mekan desteği, ulaşım dolaşım imkanları, farkındalık çalışmaları, eğitim ve bilgilendirme çalışmaları, sosyal etkinlikler, yardımlar, güçlendirme, tıbbi destek ve idari düzenlemeler başlıkları altında toplandı.

Sorunların çözüm önerileriyle birlikte ele alındığı çalıştaydan çıkan rapor; işbirliği, mekan desteği, farkındalık çalışmaları, eğitim, sosyal etkinlikler ve yardımlar gibi konularda üretilecek çalışmalara rehber oluşturacak.

Çalıştayda görüşülen konular ışığında Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın önümüzdeki dönem çalışmalarına rehberlik etmek amacıyla belirlenen 10 ana ilke, yapılacak hizmet ve projelerinde mihenk taşı olacak.

Bu doğrultuda; Büyükşehir Belediyesi, sosyal politikalar alanındaki çalışmaların başarısı için sahada aktif olan diğer kurum ve kuruluşlarla mevcut işbirliğini değerlendirerek, farklı hedef grupların sorunlarının çözümünde işlevsel alan, mekan ve tesislerin sayısının ve niteliğinin artması konusunda çalışmalar yapabilecek.

Sosyal Hizmetler Dairesi’nin hizmetlerini planlarken, hem hedef grupların toplumsal ve ekonomik hataya katılabilmesi, sorunlarının çözülmesi, hem de sahada aktif diğer aktörlerin çalışmasına destek olmak adına ulaşım hizmetleri sağlanması gerektiği üzerinde duruldu.

Dezavantajlı grupların sorunlarının çözümüne yönelik farkındalık çalışmalarının yapılmasının yanı sıra bu grupların teknik, sosyal ve kamusal bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi için eğitim çalışmalarının düzenlenmesi konusu da göz önünde bulundurulacak çalışmalar yapılabileceği belirtildi.

Hem toplumsal uyum hem de motivasyon adına sosyal etkinliklerin düzenlenmesi, sosyal yardımların nitelik ve kapsam açısından geliştirilmesi ve dezavantajlı bireylerin sosyal sorunları kadar sağlık sorunlarının da giderilmesi için yürütülecek çalışmaların, Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri arasında yer alacağı vurgulandı.

Dezavantajlı bireylerin ekonomik sorunlarının çözümünde yardımlar kadar önemli bir boyut olan kişilerin gelir elde edebileceği girişimlerde bulunabilecekleri becerilere, imkanlara ve ayrıcalıklara sahip olması konusunun da Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı hizmetlerde dikkate alınması üzerinde duruldu.

Tüm bu politikaları geliştirip, uygulamaya gidebilmek için Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin idari düzenlemeleri hayata geçirmesi gerekliliği de raporda ele alınan konular arasında yer aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, düzenlediği çalıştay ve burada görüşülen konular ışığında hizmet ve projelerini geliştirerek, daha verimli ve katılımcı bir çalışma sistemi kurmayı hedefliyor.

Paylaş :
Etiketler :  çalıştayın, dezavantajları

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA