CHP Heyeti Mersin'e Geliyor: Başkanların Gözaltına Alınmasının Ardından Kritik Adım!
Mersin’de sabah saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. Türkiye Belediyeler Birliği ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'in de aralarında bulunduğu toplam 59 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Gelişmelerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, süreci yakından takip etmek ve incelemelerde bulunmak üzere kente özel bir heyet görevlendirdi.
Üst Düzey Heyet Görevlendirildi
Parti Sözcüsü ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müslim Sarı başkanlığında oluşturulan heyette; Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Konya Milletvekili Barış Bektaş, Mersin Milletvekili Gülcan Kış ve Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin yer alıyor. Milletvekillerinden oluşan heyet, Mersin’e gelerek hukuki ve siyasi süreci yerinde takip edecek.
Müslim Sarı’dan Tepki: "Hukukun Terazisi Herkesi Eşit Tartmıyor"
Süreçle ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Müslim Sarı, uygulanan tedbirlerin eşitsizliğine dikkat çekerek tepki gösterdi. Soruşturma kapsamındaki diğer ifadelere ve kararlara atıfta bulunan Sarı, şu ifadeleri kullandı:
"Türkiye Belediyeler Birliği ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer bu sabah gözaltına alındı. Fon soruşturması kapsamında Hayati Yazıcı’nın oğlu Mustafa Yazıcı’nın ise sadece ifadesi alındı ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı kondu. Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi hakkında da mal varlıklarının dondurulması talep edildi. Koruma tedbirlerinin kim olduğuna göre değil, somut gerekçeler ile gereklilik ve ölçülülük ilkelerine göre uygulanması gerekir. Hukukun terazisi herkesi eşit tartmıyor. Adamına göre hukuk olmaz. Konuyu yakından incelemek ve süreci yerinde takip etmek üzere heyetimiz Mersin’e doğru yola çıkmıştır."