6 Eylül 2025 Cumartesi

16:34   CHP’DE KURULTAY İRADESI: DELEGELER GENEL BAŞKANıN ÖNÜNE GEÇTI   16:34   CHP’DE KURULTAY İRADESI: DELEGELER GENEL BAŞKANıN ÖNÜNE GEÇTI   23:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA DEV DESTEK: ZIRAI DONDAN ETKILENEN ÇIFTÇILERE ÜCRETSIZ GÜBRE VE MALZEME   09:29   SANATLA DOLU YAZ: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ TIYATRO ŞÖLENI   16:03   CARETTALAR SAHAYA DÖNÜYOR: MSK YENI SEZONA HıRSLA HAZıRLANıYOR   15:32   TASARRUF DOĞUMLA BAŞLıYOR: ERKEN BES ILE YENI NESIL FINANSAL GÜVENCE   15:12   AKİB’DEN 1,22 MILYAR DOLARLıK AĞUSTOS ATAĞı: AVRUPA VE ORTADOĞU’DA ÇIFT HANELI BÜYÜME   15:10   BAŞKAN SEÇER’DEN KANDIL SOFRASıNA SEVGIYLE DOKUNUŞ   15:06   CHP MERSIN’DEN 81 İLDE ORTAK DURUŞ: "SIYASI YARGı KARARıNı TANıMıYORUZ!"   14:23   CHP’NIN KURULUŞ HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı.... ÖZGÜR ÖZEL: "TARIH CHP’NIN SıRTıNA AYNı YÜKÜ YÜKLEDI"   14:21   CHP İL BAŞKANLıKLARıNDAN 81 ILDE ORTAK AÇıKLAMA   14:17   54 BARODAN ORTAK AÇıKLAMA: "HUKUKUN SIYASALLAŞTıRıLMASıNı REDDEDIYORUZ!"   14:12   TOROSPARK CAFE ÇAĞDAŞKENT’TE HIZMETE GIRIYOR   14:09   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICILERE ‘TOHUM ELEME MAKINESI’ DESTEĞI   10:02   MESKİ’DEN ALTYAPı SONRASı HıZLı ASFALT HAMLESI: 1850 METRE YOL YENILENDI   23:35   CUMHURIYET SAVCıSı ERCAN KAYHAN’A ÇEKMEKÖY’DE BıÇAKLı SALDıRı: YARGı CAMIASı YASTA   23:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ZEYTINBURNU MEYDANı’NDAN SERT MESAJ: “SIZDEN KORKAN SIZDEN BETER OLSUN!”-   23:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ZEYTINBURNU MEYDANı’NDAN SERT MESAJ: “SIZDEN KORKAN SIZDEN BETER OLSUN!”-   22:50   60 BIN KAÇAK YUMURTA TARSUS’TA ELE GEÇIRILDI, BELEDIYE HALK SAĞLıĞı İÇIN ALARMDA   22:50   GÜRSEL TEKIN’E CHP’DEN DISIPLIN ŞOKU: 15 GÜNLÜK SAVUNMA SÜRECI BAŞLADı  
 
     
   

Yenişehir, Kıbrıs’la İlişkilerde Öncü Olacak


Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Ersin Tatar’ı ziyaret edecek, Yenişehir Belediyesi ile İskele Belediyesi’nin kardeş şehir olması için ilk adımları atacak.

 

Tarih : 18 Ağustos 2019 Pazar 13:42   Okunma : 1783

Yenişehir Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üzerindeki ekonomik, sosyal ve kültürel ambargoların kaldırılmasına destek sunmak, ada ile Mersin arasında sosyal, ekonomik, kültürel ve sportif ilişkileri güçlendirmek amacıyla İskele Belediyesi ile kardeş şehir olacak. Yenişehir Belediyesi,  alışılagelmiş kardeş şehir ilişkisiyle sınırlı kalmayacak ve KKTC ile Mersin’in ilişkilerini en üst düzeye çıkarmak için de çalışmalar yapacak. 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında heyet, bu kapsamda 18 Ağustos 20 Ağustos tarihleri arasında KKTC’de temaslarda bulunacak. İskele Belediyesi ile kardeş şehir olmak için ilk adımı atacak olan Yenişehir Belediyesi heyeti, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Ersin Tatar’ı da ziyaret ederek Mersinlilerin selamlarını ve birlikte çalışma arzularını iletecek.

Başkan Özyiğit, Yenişehir Belediyesi ile kardeş şehir ilişkisi kuracak olan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile Lefkoşa Belediye Başkanı Mustafa Harmancı’yı da ziyaret edecek.

MERSİN İLE KKTC İLİŞKİLERİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARILMALI-

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit,  KKTC’nin sadece Türkiye tarafından tanındığını, adanın Türk kesiminin birçok alanda ambargoya maruz bırakıldığını kaydetti.

Özyiğit, “Biz Mersin olarak KKTC’nin komşusuyuz. Suyun karşı tarafındayız. KKTC ile Mersin’in 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na kadar uzanan bir bağı var. Çıkarma Mersin’den yapıldı. Mersin hali hazırda da KKTC’nin dünyaya açılan kapısı. İlişkilerimiz bununla sınırlı kalmamalı. İlişkilerimizi en üst seviyeye çıkarmalıyız. Mersin’de 2 üniversite var. 55 bin civarında üniversite öğrencimiz var. Kıbrıs’ta da aynı şekilde 2 üniversite var. Uluslararası camiadan öğrenci kabul eden yapısı var. Dolayısıyla eğitim, sosyal, sportif alanlarda faaliyetleri geliştirme konusunda çalışmalarımız var” dedi.

 ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ-

Futbol alanında masterlar turnuvasının ilk adımlarını attıklarını, KKTC ile Mersin’den takımların katıldığı turnuvayı geliştireceklerini ifade eden Abdullah Özyiğit, yelken sporu, yüzme gibi alanlarda da KKTC ile işbirliği içinde olacaklarını söyledi.

Başkan Özyiğit, Hacettepe Spor Kulübü'nden  bir grup yüzme sporcusunun, 1 Eylül Dünya Barış Günü'de Mersin'den Kıbrıs'a kadar yüzeceğini, Yenişehir Belediyesi'nin de bu organizasyona destek vereceğini kaydetti.

Başkan Özyiğit, “İletişimi en üst seviyeye taşımamız gerekiyor. Üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. KKTC’nin uluslararası camiada tanınması konusu, devletin işi.  Ama o diplomatik kazanımları beklemeden bizim fiili adımlar atmamız lazım. KKTC üzerindeki izolasyonu kendi olanaklarımızla, gücümüzün yettiği yere kadar kırmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  YENİŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, ABDULLAH, ÖZYİĞİT, KKTC

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA