14 Mart 2026 Cumartesi

16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL   15:30   TUNCER BAKıRHAN’DAN 12 MART AÇıKLAMASı: "ARADAN GEÇEN 31 YıLA RAĞMEN KATLIAMıN TÜM YÖNLERIYLE AYDıNLATıLMAMıŞ OLMASı ACıYı DERINLEŞTIRMEYE DEVAM EDIYOR"   15:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSTIKLAL MARŞı’NıN KABULÜNÜN 105’INCI YıLı MESAJı: "BÜYÜK ŞAIRIMIZ MEHMET AKIF ERSOY’U VE MILLI MÜCADELE KAHRAMANLARıMıZı SAYGıYLA ANıYORUM"   13:28   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… İMAMOĞLU’NDAN DURUŞMADA EKRANA YANSıTıLAN TABLOYA TEPKI: “BAŞSAVCı GÖRÜNÜMLÜ SIYASETÇININ LIDERLIĞINDE ÇALıŞAN SAVCıLıK YAPTı BUNLARı”   10:57   MERSIN’DE KALPLERI ISıTAN BULUŞMA: ÜÇ KUŞAK DOĞANıN KALBINDE BIRLEŞTI!  
 
     
   

Yeşilboğaz: “Avukatların Mücadeleleri Yasalarla Engellenmeye Çalışılıyor”


Mersin Barosu’nda avukatlık stajını başarıyla tamamlayan 18 stajyer avukat, düzenlenen yemin töreninde yemin edip cübbe giyerek, meslek hayatına resmi olarak ilk adımı attı. Genç avukatlara ruhsatnamelerini imzalayarak takdim eden Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz törende yaptığı konuşmasında, avukatların mücadelelerinin yasalarla engellenmeye çalışıldığına vurgu yaparak, “Bizim söylemlerimiz, yapmış olduğumuz itirazlar, mesleğimizin bize vermiş olduğu muhalif kimlikten kaynaklanıyor. Hukuki vicdanımızla muhalefet ediyoruz. Asla siyaset yapmıyoruz” dedi.

 

Tarih : 22 Ağustos 2019 Perşembe 12:45   Okunma : 1187

Avukatların ve ailelerin katılımıyla Mersin Barosu Konferans Salonu’nda düzenlenen yemin töreninde; Stajyer Avukatlar Emrecan Yiğit, Can Bayrak, Ali Cenk Durdu, Arife Tekeli, Banu Demir, Faik Karalar, Mehmet Bay, Onur Rencuzoğulları, Pervin Koçak, Seda Dikiciler, Sena Belgin, Zeynep Erten, Barış Akkaya, Cemal Şahin İktu, Halil Ahmet Bakırcı, Hamza Kar, Kaan Öztürk ve Volkan Amanvermez meslek yemini edip cübbe giyerek, Mersin Barosu ailesine katıldı.  Duygusal anların yaşandığı yemin töreninde Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Başkan Yardımcısı Fatma Demircioğlu, Genel Sekreter Adnan Günbay ve Sayman Kazım Yüksel, stj. avukatlara cübbelerini giydirerek, sevinçlerine ortak oldular.

“SADECE BAĞIMSIZ SAVUNMA DİK DURMAYA ÇALIŞIYOR”

Tören öncesi konuşma yapan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, ülkemizde çok sayıda hukuk fakültesi açılmasına, çok sayıda hukuk fakültesinden mezun vermemize ve çok fazla avukat, hâkim, savcı sayısına rağmen, ülkemizde hala çok fazla hukuksuzluk yapılıyorsa, ciddi bir sıkıntı var demektir. Olaylara çok kötümser bakmıyorum. Hukuk camiamızın büyümesini, toplumun hukukla biraz daha entegre olmasını, bizim ilerde hukuk sistemimizin düzelebileceği ve aydınlık günler görebileceğimiz günlerin işareti olarak addediyorum” şeklinde konuştu.

Bağımsız olması gereken yargının, artık siyasi vesayetten kurtulamadığına vurgu yapan Yeşilboğaz, “Sadece bağımsız savunma dik durmaya çalışıyor. Ancak avukatların bu mücadeleleri bazı yasalarla engellenmeye çalışılıyor. Bizler gibi, genç meslektaşlarımız da bu süreçte birçok zorlukla karşılaşacak. Ancak bireysel ve kolektif mücadelelerimizle, bu sorunları bir nebze de olsa aşmayı başarabiliriz. Daha çok birliktelik halinde, sorunlarımızın üstesinden çok daha kolay gelebileceğimize inanıyorum” dedi.

“HUKUKİ VİCDANIMIZLA MUHALEFET EDİYORUZ”

Genç avukatlarımızı zorlu bir yol beklediğini ifade eden Yeşilboğaz, “Çünkü hukukçular toplumda kimseye yaranamaz. Hukukçular, hukuksuzluk karşısında muhalefet etmek, itiraz etmek zorunda. Hukukçular, haksızlıklar karşısında asla susamazlar. Bizim söylemlerimiz, yapmış olduğumuz itirazlar, mesleğimizin bize vermiş olduğu muhalif kimlikten kaynaklanıyor. Hukuki vicdanımızla muhalefet ediyoruz. Asla siyaset yapmıyoruz. Yanlışa yanlış demek zorundayız. Bu bizim görevimiz, hukuki vicdanımız. Bunu yapmazsak, biz hukukçu olmayız. Dünyaya farklı gözle bakıp, dünyayı daha yaşanabilir, daha eşit, daha demokratik, daha özgürlükçü bir ülke haline getirmek, öncelikle biz hukukçuların boynunun borcudur” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin her zaman bir hukuk devleti olmasını istediklerini kaydeden Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Tek bir şiarımız var, o da hukukun üstünlüğüdür. Herkesin hukuk şemsiyesinin güvenliği altında eşit, demokratik özgür bir şekilde yaşaması en büyük isteğimiz ve mücadelemiz olmaya devam edecektir. Hakkımızda ne söylenirse söylensin, biz asla bu şiarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Mersin Barosu’nun öncü, ilerici, demokrat, cumhuriyetçi kimliğini, biz var olduğumuz sürece sürdüreceğiz. Genç meslektaşlarımızın bu süreçte bizlere destek vererek mücadelemize ışık olacaklarına inanıyorum. Biz de her zaman bu yolda genç meslektaşlarımızın yoldaşı olacağız. Meslek hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA