18 Ocak 2026 Pazar

15:58   ULUSLARARASı ALıCıLAR MERSIN’DE BULUŞTU: 10 MILYON ÜRÜN SATıŞı GERÇEKLEŞTI   13:55   “ADA’DAN ÇARPıCı UYARı: TUTUKLU AILELERINE SAHTE OPERASYON MESAJLARıYLA DOLANDıRıCıLıK TUZAĞı”   10:44   SURIYE ORDUSU RAKKA’DA KRITIK PETROL VE GAZ SAHALARıNı ELE GEÇIRDI: FıRAT BARAJı KONTROL ALTıNDA!   10:40   “TARıM ALARM VERIYOR: GIRDI FIYATLARı ÇIFTÇIYI İCRAYA, TÜKETICIYI RAF KRIZINE SÜRÜKLÜYOR”   10:25   “CUMHURBAŞKANLıĞı BÜTÇESI AŞıLDı: 2026’DA %35 ARTıŞLA REKOR ÖDENEK!”   10:04   “SÜPER AMATÖR’DE NEFES KESEN DERBI: AKDENIZ VE YENIŞEHIR 2-2’DE BULUŞTU”   20:55   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN HATAY’DA SERT ÇıKıŞ: ‘YALANıN VE ALGıNıN KARŞıSıNDA DIMDIK DURUYORUZ’”   20:34   “CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı: HALKıN İRADESINE MÜDAHALEYE SON VERILMELI”   13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"  
 
     
   

Seçer: “Mersin’in Her Tarafından Barış, Huzur Sesleri Yükselsin”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 26 Ağustos Büyük Taarruz Zaferi’nin 97. yılı dolayısıyla Yeniköy’de düzenlenen Zafer Bayramı Kutlama Şenliği’ne katıldı. Başkan Seçer, 26 Ağustos’un Türk tarihi için çok önemli bir gün olduğunu belirterek, “Bundan 97 yıl önce hiçbir renk ayrımı olmadan, bu topraklar için Kürt’üyle, Türk’üyle, Çerkez’iyle, Arap’ıyla, Anadolu topraklarında yaşayan bütün yurttaşlar olarak mücadele ettik, kanımızı, canımızı verdik” dedi.

 

Tarih : 27 Ağustos 2019 Salı 12:48   Okunma : 782

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri kentin her yerindeki vatandaşlara zafer coşkusunu yaşatıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Zafer Haftası kutlamaları, Yeniköy’de düzenlenen şölen ile başladı. 26 Ağustos Büyük Taarruz Zaferi’nin 97. yıldönümü dolayısıyla Yeniköy’de düzenlenen Zafer Bayramı Kutlama Şenliği’ne Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte katıldı. Mersin’in her tarafında kültürü, sanatı, sporu yaygınlaştırmak istediklerini anlatan Başkan Seçer, “Bir arada olalım. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız bir araya gelsin. Mersin’in her tarafından barış, huzur sesleri yükselsin” dedi.

“ATALARIMIZ YOKLUK İÇERİSİNDE BİZLERE BU VATANI BIRAKTI”

Büyükşehir Belediyesi’nin halk oyunları gösterisi ile başlayan şölende, alanı dolduran vatandaşlar Kent Orkestrası’nın konseri ile eğlence dolu anlar yaşadı. Şenlikte konuşan Başkan Seçer, destansı mücadelenin Türk milleti için önemine dikkat çekerek, “Bugün bizim için, Türk tarihi için çok önemli bir gün. 26-30 Ağustos arası 1922 yılı, yani bundan 97 yıl önce, Türk ulusu olarak hiçbir renk ayrımı olmadan, bu topraklar için Kürt’üyle, Türk’üyle, Çerkez’iyle, Arap’ıyla, Anadolu topraklarında yaşayan bütün yurttaşlar olarak, mücadele ettik, kanımızı, canımızı verdik. Yani bir anlamda tek cümleyle; dedelerimiz, büyüklerimiz, atalarımız, işgal kuvvetlerini topraklarımızın dışına atarak, yokluk içerisinde bu ülkeyi bizlere miras olarak bıraktı” dedi. 

“BİZ, BİZE YAKIŞANI YAPIYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi olarak tüm milli bayramları layıkıyla kutlayacaklarını ve kurtuluşun ruhuna uygun etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Seçer, “Bizler onların çocukları, torunları olarak, bize yakışanı yapıyoruz. O günlerin anısını unutturmuyoruz. Ülkemiz güzel bir ülke. Zor koşullarda kurulmuş, bağımsız bir Cumhuriyet olarak, bir devlet olarak bizlere armağan edilmiş. Çalışıyoruz, çok daha fazla çalışacağız. Kendimizi bulacağız” diye konuştu.

“BİZ BİR OLALIM, BİRLİK OLALIM”

Başkan Seçer, Türkiye’nin farklı ırkların, mezheplerin ve dinlerin bir arada olduğu kadim bir ülke olduğunu vurgulayarak, “Biz necip bir soydan geliyoruz. Bu ülke üzerinde yaşayan herkes çok değerlidir. Hangi etnik kökenden olursa olsun, hangi inanç grubundan olursa olsun değerlidir. Biri diğerinden üstün değildir. Herkesin etnik kimliği, inanç grubu onun onurudur, şerefidir. Herkese saygı duyacağız. Biz kucaklayalım, biz bir olalım, biz birlik olalım. Bir Belediye Başkanı olarak benim ya da himayemde çalışan hiçbir kamu görevlisinin, hiçbir yurttaşım hakkında ayrım gayrım yapma hakkı da, haddi de yoktur, olamaz” ifadelerine yer verdi.

“BİZLER KOLAY LOKMA DEĞİLİZ”

Kurtuluş Savaşı’nın tüm ulusun ortak zaferi olduğunu vurgulayan Seçer, “İşte 26 Ağustos’ta 97 yıl önceyi anıyoruz. Bizim geçmişimiz, kaderimiz, bugünümüz, yarınımız, mukadderatımız,  her şeyimiz aynı. Hiç tartışmaya gerek yok. Bizi bölmek, parçalamak isteyenler, bizleri çok sevdiği için değil, bizleri bölerek, bizleri parçalayarak, ‘zayıflatalım ondan sonra emellerimize ulaşalım, paramparça bir ülke olsun, paramparça bir topluluk olsun, istediğimiz gibi o ülkeyi sömürelim’ istiyor. Ama bizler öyle kolay lokma değiliz” diye belirtti.

“HERKESİ KUCAKLIYORUM, HERKESİ SEVİYORUM”

Seçer, atalarının kendilerine bıraktığı ülkeye layık olabilmek için çok çalışacaklarını belirterek, “Çok güzel şeyler oluyor. Çok daha güzel olacak. Bundan emin olabilirsiniz. Bizler çalışacağız ve çalışıyoruz, sizlere layık olmaya çalışıyoruz. Elimizden geleni değil, gereğini yapıyoruz. Bizlere inanın, bizlere güvenin. Bizler sizin evladınızız, bizler sizin kardeşleriniziz, bizler sizin abiniziz, ne sayarsanız sayın. Neticede ben bu kentin belediye başkanıyım. Herkesi kucaklıyorum, herkesi seviyorum.”  

“MERSİN’İN HER TARAFINDAN BARIŞ, HUZUR SESLERİ YÜKSELSİN”

4 gün boyunca kentin farklı noktalarında birbirinden güzel etkinlikler olacağını ifade eden Başkan Seçer, bunların yanı sıra 30 Ağustos’ta Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda saat 21.00’de Onur Akın konseri olacağının duyurusunu yaptı ve ayrıca o gün toplu taşıma araçlarını da ücretsiz yapacaklarının müjdesini vererek, herkesi konserlere davet etti. Başkan Seçer, “Biz Mersin’in her tarafında sanatı, kültürü, sporu yaygınlaştırmak istiyoruz. Bir arada olalım. Şimdi burada müzik dinleyenlerin zengini, fakiri, Alevisi, Sünnisi, Kürt’ü, Türk’ü Çerkez'i, ayrımı olmaz. Müzik evrenseldir, tiyatro öyledir, spor öyledir. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız bir araya gelsin. Mersin'in her tarafından barış, huzur sesleri yükselsin. Müzik sesleri gelsin. Ben Belediye Başkanınız olarak bunu istiyorum, bunu bekliyorum. Gülelim, kahkaha atalım, daha müreffeh bir toplum yaşatalım, daha temiz sokaklarımız olsun. Bütün mücadelemiz bunun için olacak” dedi. 

Seçer konuşmasını Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anarak bitirdi. Seçer, “O günden bugüne 97 yılda bu kadim topraklarda çok önemli deneyimler yaşadık. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun mücadele arkadaşları olmak üzere bu ülke uğruna, geçmişten bugüne tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu ülke uğruna geçmişten bugüne mücadele edenlere, alın teri dökenlere, bedel ödeyenlere saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA