5 Temmuz 2025 Cumartesi

12:49   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... KESK: HALKıN ÖZGÜR IRADESINI TANıMAYAN, DEMOKRASIYLE SORUNU OLAN BIR ZIHNIYETIN HALK IRADESINE DARBE GIRIŞIMIDIR   11:59   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... AVRUPA KONSEYI YEREL VE BÖLGESEL YÖNETIMLER KONGRESI BAŞKANı COOLS: YENI GÖZALTı DALGASı ILE YAPıLAN TASFIYEYI ŞIDDETLE KıNıYORUM   11:45   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... DEM PARTI: "SEÇME VE SEÇILME HAKKıNıN SÜREKLI OLARAK TEHDIT ALTıNDA TUTULMASı, YALNıZCA SIYASI PARTILERI DEĞIL, TÜRKIYE’NIN TOPLUMSAL BARıŞ VE DEMOKRATIK ÇÖZÜM UMUDUNU DA HEDEF ALMAKTADıR"   11:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, İKLIM KRIZINE KARŞı ALDıĞı ÖNLEMLERLE ‘A-’ PUANıNA YÜKSELDI   11:09   CHP MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı   11:05   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ’’SEÇILMIŞLERE, TÜRKIYE HALKLARıNA YAPıLAN BU EZIYETTEN VAZGEÇILMELIDIR’’   10:16   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... VAHAP SEÇER: DEMOKRASIMIZ CIDDI BIR TEHDIT ALTıNDA   10:10   GÖZALTıNA ALıNAN ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı KARALAR: BENIM PARAYLA, PULLA, ÜÇKAĞıTLA IŞIM YOK   09:44   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: PATRON ÇıLDıRDı, ADANA VE ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANLARı GÖZALTıNA ALıNDı.   09:39   MUHITTIN BÖCEK GÖZALTıNA ALıNDı... BURHANETTIN BULUT: "SIYASI INTIKAM AMACıYLA YARGıYı SOPA YAPANLARıN DERDI HUKUK DEĞIL, KENDI IKTIDARLARıNı KORUMAK"   09:01   GÖKHAN GÜNAYDıN: ADANA VE ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ GÖZALTıNDA   08:56   ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANı TUTDERE: SABAH ANKARA’DA EVIMDEN GÖZALTıNA ALıNDıM   23:54   MANAVGAT BELEDIYE BAŞKANı KARA GÖZALTıNA ALıNDı... CHP ANTALYA MILLETVEKILI KAYA: "NEREYE GÖTÜRÜLDÜKLERINI BULMAYA ÇALıŞıYORUZ"   18:10   MANAVGAT BELEDIYE BAŞKANı KARA GÖZALTıNA ALıNDı... CHP ANTALYA MILLETVEKILI KAYA:    17:59   DORUK DÖRÜCÜ ADLI KONTROL TEDBIRI UYGULANARAK SERBEST BıRAKıLDı   17:49   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... ANKARA 26. ASLIYE CEZA MAHKEMESI, BIR KEZ DAHA GÖREVSIZLIK KARARı VEREREK, DOSYAYı ANKARA BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI 5. CEZA DAIRESI’NE GÖNDERDI   16:55   ÖZGÜR ÖZEL: "İMAMOĞLU’NU RISK OLARAK ORTADAN KALDıRMAK IÇIN HER ŞEYI DENIYORLAR. EN SON BIR ROKETATARLA SALDıRACAKLAR"   15:46   SOLI GÜNEŞ FESTIVALI COŞKUSU SÜRÜYOR!    15:34   TOROSLAR BELEDIYESI’NIN VETERINER İŞLERI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:15   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLA BU ŞENLIK ILE DOYDU  
 
     
   

Mersin’den Girne’ye 30 Saatte Yüzdüler


Yenişehir Belediyesi’nin öncülük ettiği faaliyet, uluslar arası spor organizasyonu olarak tarihe geçti.

 

Tarih : 4 Eylül 2019 Çarşamba 14:42   Okunma : 994

Yenişehir Belediyesi’nin desteğiyle Mersin’den Kıbrıs’a kadar yüzen 9 sporcu, 30 saatlik yüzüş sonunda KKTC’nin Girne kentine ulaştı.  Yüzücüler,  Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e vekalet eden belediye meclisi üyesi Metin Solunoğlu’nun da aralarında bulunduğu heyet tarafından Türk bayrakları ve KKTC bayraklarıyla karşılandı.  Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bu faaliyet Mersin ile KKTC arasında uluslararası bir spor organizasyonu olarak tarihe geçti” dedi.
 
Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü yüzücüleri, Yenişehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası’nın desteğiyle Mersin’in Aydıncık ilçesinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne kentine yüzeceklerini ilan etmişti. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, ‘Barışa Kulaç’ sloganıyla ilk kulacı atan 9 sporcu, 30 saatlik yüzüş sonunda, 2 Eylül günü Girne’ye ulaştı.
Mersin ile Kıbrıs arasında yeni bir uluslar arası yüzme parkurunun tanımlanmasını sağlayan ekipte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Prof. Dr Sadık Ersöz, triatlet Doç Dr. Pınar Arpınar Avşar, Dr. Mustafa Şakir Başaran, Temel Yakşi, Boran Karataş, Erman Akkaya, Beril Telsiz, Dr. Güneş Kibar’ın yanı sıra KKTC vatandaşı yüzücü Osman Akkuş yer aldı.
30 saat süren yüzüşü nöbetleşe olarak gerçekleştiren yüzücüler, Girne yat limanındaki son metreleri hep birlikte yüzdü. Yüzücüler Girne’ye Türk ve KKTC bayraklarıyla girdi.
Yüzücüleri Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e vekalet eden belediye meclisi üyesi Metin Solunoğlu’nun da aralarında bulunduğu heyet tarafından Türk bayrakları ve KKTC bayraklarıyla, alkışlar eşliğinde karşıladı.
 
‘AMBARGOYU KIRMAK İÇİN SPORTİF ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ’
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yüzücülerin KKTC’ye ulaştığı saatlerde belediye meclisi üyelerine faaliyetle ilgili bilgi verdi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sadece Türkiye tarafından tanındığını, dünyanın bu ülkeye haksızlık yaptığını, KKTC halkının ekonomik ambargonun yanı sıra sportif alanda da ambargo altında tutulduğunu kaydeden Abdullah Özyiğit, “Bu ambargoyu kırmak için sportif ve kültürel alanda yaptığımız çalışmalar devam edecek. Barışa kulaç sloganıyla düzenlenen etkinlikle 9 sporcu Mersin’den Girne’ye kadar yüzdü. “Bu faaliyet Mersin ile KKTC arasında uluslararası bir spor organizasyonu olarak tarihe geçti. Yüzücülerin kat ettiği bu parkur artık uluslararası yüzücülerin geçmek isteyeceği bir parkur olarak tanımlanacak” dedi.
Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA