9 Eylül 2025 Salı

16:18    TARSUS BELEDIYESI’NDEN ORTAK AKıLLA HIZMET ATAĞı   16:16   AKDENIZ ZABıTASı, YOĞUN ŞIKAYETLERE NEDEN OLAN “KUŞ PAZARı”Nı KALDıRDı   16:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE KADıNLAR DIREKSIYONDA, KARIYER YOLUNDA   16:13   MEZITLI BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ PSIKOLOG VE DIYETISYEN HIZMETI   16:11   TOROSLAR’A 5 PARK MÜJDESI   16:09   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN EVLILIKTE SAĞLıKLı ILETIŞIM EĞITIMI   21:33   LOJISTIKTE YENI ÇAĞ: ŞEHIR İÇI TESISTE HıZ, VERIM VE SÜRDÜRÜLEBILIRLIK YARıŞı   21:13   GOLDEN GLOBAL’DAN DIJITAL ATıLıM: 190 ÜLKEYE SANIYELER İÇINDE PARA TRANSFERI   16:52   “KıZKALESI’NDE KUM, FILE VE KÜRESEL REKABET”   16:23   BAŞKAN V. ŞENER’DEN YENI EĞITIM-ÖĞRETIM YıLı MESAJı   15:52   GÜRSEL TEKIN: “CHP’YI PARÇALAMAYA ÇALıŞANLARA GEÇIT YOK!”   15:37   CHP İSTANBUL’DA OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GIDIYOR: DELEGELER İMZAYLA HAREKETE GEÇTI   10:27   BELÇIKA ILE TICARETIN YENI ROTASı MERSIN’DEN GEÇIYOR   10:11   AVRUPA’DAN SERT TEPKI: “CHP’YE YAPıLANLAR DEMOKRASIYE DARBE”   02:46   FILENIN SULTANLARı’NıN GALATAPORT KUTLAMASı VALILIK KARARıYLA İPTAL EDILDI   02:37   DEM PARTI HEYETI CHP İL BINASıNA YÜRÜDÜ: “DEMOKRASI ÇEMBERI KIMIN?”   01:27   “DEMOKRASIYE ABLUKA: UYSAL’DAN AKP’YE SERT TEPKI”   01:20   İSTANBUL’DA TENCERELI DIRENIŞ: CHP İL BINASıNA ABLUKAYA TEPKI EVLERDEN YÜKSELDI   23:01   CHP İL BAŞKANLıĞı ÖNÜNDE DEMOKRASI NÖBETI:“BABA OCAĞıNA SAHIP ÇıK!”   22:51   ERKAN BAŞ’TAN CHP’YE DARBE TEPKISI: “DAYANıŞMA İÇIN GELIYORUZ”  
 
     
   

Eski Karısını Öldüren Koca Hakim Karşısında


Mersin’de, eski karısı öğretmen Kübra Aşkın’ı silahla öldürdüğü iddiasıyla hakkında müebbet hapis cezası istenen sanık hakim karşısına çıktı.

 

Tarih : 10 Eylül 2019 Salı 14:40   Okunma : 1101

Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Davut Demir, öldürülen öğretmen Kübra Aşkın'ın yakınları ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Mersin Barosu ve çeşitli kadın derneklerinin avukatları da hazır bulundu.

Sanık Demir savunmasında, uzun yıllar yurt dışında çalıştığını anlattı.Aşkın'ın yanına taşınmasını istediğini ancak olumlu yanıt alamadığını savunan Demir, şöyle devam etti:

"Avukatlar aracılığıyla boşandık. Bir gün işten çıktıktan sonra bir kafeteryadan kahve alıp, arabamda oturuyordum. Karşıdan Kübra ile M.Y adlı kişinin geldiğini gördüm. Takip etme gibi bir niyetim yoktu, gideceğim güzergah ile onlarınki aynıydı. Kübra'nın M.Y'yi evine bıraktığını gördüm. Sonrasında arabamla yanına yanaşarak konuşmak istediğimi söyledim. Bana hakaretler etti. 'Konuşalım' demek için elimi çıkardığımda korkup hızlı gitmeye başladı. O sırada arabama çarpınca hakimiyeti kaybettim, o da kaybetti. Arabalardan inince hakaretler etti. Ben de silahla ateş ettim. Kaç el ateş ettiğimi bilmiyorum, şoka girmiştim."

Demir, olaydan sonra kaçma gibi bir niyetinin olmadığını iddia ederek, polise teslim olduğunu anlattı.

Müşteki avukatların, silahın neden yanında olduğuyla ilişkin soruları üzerine ise Demir, tabancasının uzun süredir aracında olduğunu savundu.

Demir, yine sorular üzerine kafeteryada eski eşini beklemediğini, tesadüfen karşılaştıklarını iddia etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşma öncesinde Mersin Adliyesi önünde toplanan bir grup, kadın cinayetlerini protesto etti.

Grup adına konuşan Mersin Kadın Platformu Derneği üyesi Derya Narlı, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini belirterek, mahkeme heyetinden "haksız tahrik" ve "duruşmadaki iyi hal" gibi gerekçelerle sanığa indirim uygulamamasını talep ettiklerini dile getirdi.

Çamlıbel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde müdür yardımcısı olan Kübra Aşkın (37), merkez Yenişehir ilçesi Menteş Mahallesi'nde, 15 Şubat gecesi eski eşi Davut Demir tarafından sokakta silahla vurularak öldürülmüş, zanlı olayın ardından emniyete teslim olmuştu.

Sanığın, otomobiliyle evine giden Aşkın'a, aracıyla önünü keserek kaza yaptırdığı, sonrasında da silahla ateş ettiği iddia edilmişti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA