10 Eylül 2025 Çarşamba

16:18    TARSUS BELEDIYESI’NDEN ORTAK AKıLLA HIZMET ATAĞı   16:16   AKDENIZ ZABıTASı, YOĞUN ŞIKAYETLERE NEDEN OLAN “KUŞ PAZARı”Nı KALDıRDı   16:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE KADıNLAR DIREKSIYONDA, KARIYER YOLUNDA   16:13   MEZITLI BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ PSIKOLOG VE DIYETISYEN HIZMETI   16:11   TOROSLAR’A 5 PARK MÜJDESI   16:09   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN EVLILIKTE SAĞLıKLı ILETIŞIM EĞITIMI   21:33   LOJISTIKTE YENI ÇAĞ: ŞEHIR İÇI TESISTE HıZ, VERIM VE SÜRDÜRÜLEBILIRLIK YARıŞı   21:13   GOLDEN GLOBAL’DAN DIJITAL ATıLıM: 190 ÜLKEYE SANIYELER İÇINDE PARA TRANSFERI   16:52   “KıZKALESI’NDE KUM, FILE VE KÜRESEL REKABET”   16:23   BAŞKAN V. ŞENER’DEN YENI EĞITIM-ÖĞRETIM YıLı MESAJı   15:52   GÜRSEL TEKIN: “CHP’YI PARÇALAMAYA ÇALıŞANLARA GEÇIT YOK!”   15:37   CHP İSTANBUL’DA OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GIDIYOR: DELEGELER İMZAYLA HAREKETE GEÇTI   10:27   BELÇIKA ILE TICARETIN YENI ROTASı MERSIN’DEN GEÇIYOR   10:11   AVRUPA’DAN SERT TEPKI: “CHP’YE YAPıLANLAR DEMOKRASIYE DARBE”   02:46   FILENIN SULTANLARı’NıN GALATAPORT KUTLAMASı VALILIK KARARıYLA İPTAL EDILDI   02:37   DEM PARTI HEYETI CHP İL BINASıNA YÜRÜDÜ: “DEMOKRASI ÇEMBERI KIMIN?”   01:27   “DEMOKRASIYE ABLUKA: UYSAL’DAN AKP’YE SERT TEPKI”   01:20   İSTANBUL’DA TENCERELI DIRENIŞ: CHP İL BINASıNA ABLUKAYA TEPKI EVLERDEN YÜKSELDI   23:01   CHP İL BAŞKANLıĞı ÖNÜNDE DEMOKRASI NÖBETI:“BABA OCAĞıNA SAHIP ÇıK!”   22:51   ERKAN BAŞ’TAN CHP’YE DARBE TEPKISI: “DAYANıŞMA İÇIN GELIYORUZ”  
 
     
   

Başkan Tarhan’dan Üreticilere Kooperatifleşme Tavsiyesi


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Tepeköy ve Sarılar mahallerini ziyaret etti. Şeftali, domates, elma üreticileri ile buluşan Başkan Tarhan, yaşadıkları sıkıntılar konusunda bilgi aldı. Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcıları Vakkas Kılıç, Belediye Meclis Üyeleri Ali Doğaner ve Zehra Korkmaz, mahalle muhtarları, Mezitli Üretici Kooperatifi Komisyonu üyelerinin katıldığı ziyaretlerde çiftçilere yaşadıkları sorunların aşılması hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

 

Tarih : 18 Eylül 2019 Çarşamba 18:20   Okunma : 1129

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ziyarette, işyeri ve evlere çat kapı ziyaretlerde bulunan Başkan Tarhan, aktarılan talep ve şikayetlerin çözülmesini sağladı. Tepeköy’de Mezitli Belediyesi tarafından yaptırılan Seyir Terasına giderek güneşin batışını izleyen Başkan Tarhan, ziyaretleri esnasında karşılaştığı çocuklara kitap ve eşofman hediye etti. Sarılar Mahallesinde incelmelerde bulunan Tarım İlçe Müdürü Kerim Köker’le de karşılaşan Başkan Tarhan, üreticinin sorunlarının çözümünde kurumsal işbirliği yapmak gerektiğine dikkat çekti.

“ÇİFTÇİMİZİN YAŞADIĞI SORUNLARI YERİNDE GÖRMEK İSTEDİK”

Mahallelerde yapılan hizmetleri yerinde görmek ve kırsal kesimde üretim yapan vatandaşların sorunlarına çözüm üretebilmek amacıyla ziyaretlerde bulunduğunu dile getiren Başkan Tarhan, “Belediye olarak elimizden geldiği ölçüde çiftçilerin yaşadıkları sıkıntıların aşılması konusunda destek vermeye çalışıyoruz. Biz şehir merkezinde yaşayan vatandaşlarımız kadar kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımıza da en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Çiftçilerimizin artık üretimi pazarlama aşaması yaptığı şu günlerde ziyaret ederek yaşadıkları sorunları birebir görmek istedik. Maalesef durum çokta iç açıcı değil. Doğal afetlerle, tarım zararlıları ile mücadele eden çiftçilerimiz üretimlerinin karşılığını alamayınca bir kez daha darbe yemiş oluyor. Gönül isterdi ki, bu sene her zamankinden daha fazla ürün alsınlar ve önümüzdeki yılı ve borçları düşünmesinler ama maalesef mümkün değil. Biz de elimizden geldiğince yaralarını sarmak için katkı sunmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

“ÜRETENİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Özellikle tarımla yaşamını sürdüren kırsal kesimlerde üretilen ürünlerin değerlendirilebilmesi için belediyenin imkanları ölçüsünde çaba sarf ettiklerini söyleyen Tarhan, yaptığı açıklamada,"Mesleğim gereği bölgemizde tarımın gelişmesi için son derece hassas davranıyorum. Özellikle bölgemizde yoğun olarak yetişen şeftalinin para etmesi için bir alışveriş mağaza zinciri ile görüşerek, marketlerinde sattıkları şeftaliyi bu bölgeden almalarına öncü olduk. Yine, Kurban Bayramı süresince çiftçilerimizin Mezitli'nin diledikleri bölgesinde ürünlerini satmalarına izin verdik. Bu konuda hem üretici ürününün para etmesini sağladık hem de tüketicinin doğal ürüne ucuza ulaşmasının önünü açtık. Afetten zarar gören çiftçilerimize ilaç desteğinde bulunduk. Yine ürünlerinin daha uzun süre dayanması için soğuk hava deposu çalışmaları yapıyoruz. Tüm bunların yanında Kadın Üretici Pazarlarımızın çiftçiler için ne denli büyük önem arz ettiğini anlatmaya gerek yok" ifadelerini kullandı.

ÜRETİCİLERE KOOPERATİFLEŞME TAVSİYESİNDE BULUNDU

Ürünlerin pazarlanması konusunda en büyük katkının ancak kooperatifleşme ile mümkün olduğunun altını çizen Başkan Tarhan, “Kırsal mahallerimizi ziyaret ederken Mezitli Üretici Kooperatifi kurma girişiminde bulunan arkadaşlarımızı da yanımıza alarak üreticinin örgütlenmesi konusunda bilgi alışverişi yapılmasını da sağladık. Biz belediye olarak elbette elimizden gelen desteği veriyoruz. Ancak asıl yapılması gereken çiftçinin kendi haklarına sahip çıkmasıdır. Üreticimiz, ithalata giden kaliteli domatesi çiftçiden 50-60 kuruşa alırken pazarda bile 2,5-3 TL olmasına razı gelmemeli. Bunun da en iyi yolu üreticilerin kendi aralarında örgütlenerek birliktelik sağlamasında geçiyor” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA