3 Aralık 2025 Çarşamba

09:49   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 2025’TE 500 HANEYE TEMIZLIK VE BAKıM ELI   09:25   YEREL TOHUMDAN İKLIM DOSTU PROJELERE: MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜKŞEHIR DAMGASı   01:50   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN NET MESAJ: ‘KAYBEDEN LIDER KALMAZ, CHP SAHICILIKLE IKTIDARA YÜRÜYOR’”   21:30   TARSUS’TA MECLIS GÜNDEMI YOĞUN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULUSLARARASı ÖDÜLE   21:03   “SAVUNMA SUSMADı: BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TUTUKLU AVUKATLAR İÇIN ADALET ÇAĞRıSı”   20:31   “SERAP AVCı DAVASıNDA BEŞINCI CELSE: ERKEK ŞIDDETINE KARŞı ADALET ARAYıŞı”   20:25   MERSIN LIMANı’NDA ŞOK OPERASYON: İTALYA’YA KAÇıRıLACAK 44 GÖÇMEN KONTEYNERDE YAKALANDı!   20:19   TOROSLAR’DA ENGELSIZ BIR GÜN   20:15   MERSIN’DE ULAŞıMDA SESSIZ DEVRIM: 18 ELEKTRIKLI OTOBÜS YOLLARDA   15:15   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... TUNCER BAKıRHAN’DAN ÖZEL’E: CELLAT DEFTERINI AÇACAKSAK, GEÇMIŞI KONUŞACAKSAK HEPINIZ BORÇLU ÇıKARSıNıZ   15:13   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY KONTROL AMAÇLı YOĞUN BAKıMA ALıNDı   15:11   TÜRKIYE O İETT KAPTANıNı ÇOK SEVDI, VIDEOSU 12 MILYONDAN FAZLA IZLENDI   15:09   ÖZGÜR ÖZEL: "BU KOMISYONA NE KATıLMAMıZLA KÜRT OLMAYAN VATANDAŞLARA BIR KÖTÜLÜK YAPTıK, NE DE KOMISYONUN SON SEYAHATINE KATıLMAMıZLA KÜRT ARKADAŞLARıMıZA KARŞı OLUMSUZ BIR TUTUM IÇINDE OLDUK"   10:40   “YENIŞEHIR’DE KADıNLAR SERAMIKLE GELECEĞINI ŞEKILLENDIRIYOR”   09:40   “AKDENIZ’DE YEŞIL DÖNÜŞÜM: ŞAKIR GÜLMEN PARKı BAŞTAN SONA YENILENDI”   09:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SANAT DOLU AKŞAM: ANADOLU’NUN RUHU KONGRE SARAYı’NDA BULUŞTU   05:37   CHP’DE DEĞIŞIM TAMAMLANDı: ÖZEL’IN YENI KADROSU GÖREVE HAZıR   23:49   TRABZONSPOR KONYASPOR’U 3-1’LE GEÇTI!   20:49   CHP’DE TARIHI REKOR: ÖZGÜR ÖZEL DÖRDÜNCÜ KEZ GENEL BAŞKAN   16:11   VAHAP SEÇER: “CHP’NIN İKTIDARı TÜRKIYE’NIN UMUDU OLACAK”  
 
     
   

Ankara’da 500 bin m2’lik alanda yeni adliye


Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum arasında yeni Adalet Saray’ı yapım projesi imzalandı.

 

Tarih : 31 Ekim 2019 Perşembe 02:21   Okunma : 979

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum arasında yeni Adalet Saray’ı yapım projesi imzalandı.  Törende, milletvekilleri, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı ve yargı erkanı da hazır bulundu.

MİT'in eski yerleşkesinde inşa edilecek yeni adliye kompleksi, 500 bin metrekare kapalı alanda yer alacak. Hukuk, ceza, icra daireleri ve Başsavcılık birimleri aynı adliye içinde olacak.  Adliye alanında ayrıca 200 dönümlük alan da sosyal alanlara ayrılacak.

Gül: Beyhude bir girişim ve yok hükmünde

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, imza töreninde yaptığı konuşmada, yeni proje ile Ankara’nın uzun yıllardır devam eden özleminin biteceğini söyledi. Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin ilk paketinin çıktığını, bu kapsamda belgenin önemine değinen Gül, sözde Ermeni soykırımı konusunda ABD’nin aldığı kararı da “beyhude bir girişim ve yok hükmünde. Bu milletin tarihinde utanç yoktur” sözleriyle değerlendirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da, medeniyetimizin mimari ve estetik anlayışına ve sıfır atık anlayışına uygun bir adliye binası inşa edileceğini söyledi.

Her iki bakan da konuşmasında ayrıca yeni adliye sarayının inşasına katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

İmzaların atılmasından sonra toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Törene katılanlar daha sonra birlikte Ankara Adliyesi çay salonunda bir süre oturdu ve sohbet etti. Sohbette Feyzioğlu da yer aldı. Feyzioğlu, avukatların ve vatandaşların dağınık adliye çilesinin bu projeyle çözüleceğini,  konuyu bu aşamaya kadar yakından takip ettiklerini,  Adalet Bakanlığının yer tahsisi resmileşmeden önce süreci hızlandırmak amacıyla çizdirdiği taslak proje aşamasında da katkı sunduklarını dile getirdi. Adalet Bakanı Gül ile emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti.

 
Paylaş :
Etiketler :  ADALET BAKANI, ABDULHAMİT GÜL, TBB, AV.PROF DR METİN FEYZİOĞLU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA