28 Mayıs 2026 Perşembe

08:58   BAHÇELI’DEN CHP İÇIN SÜRPRIZ ’9 EYLÜL’ ÇıKıŞı: ’KıLıÇDAROĞLU PARTIYI TEMIZLEYIP KONGREYE GÖTÜRMELI’   07:21   VAHAP SEÇER’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘MUTLAK BUTLAN’ ÇıKıŞı: ’BU BIR TUZAKTıR, OYUNA GELMEYECEĞIZ!’   06:51   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT ÇıKıŞ: ’İNEK HıRSıZıNı AFFETTIN, BENI MI AFFEDEMIYORSUN?’   02:10   İZMIR’DE HAREKETLI SAATLER! GÜZELBAHÇE BELEDIYE BAŞKANı MUSTAFA GÜNAY TUTUKLANDı: CHP’DEN İLK TEPKI SERT OLDU   19:50   CHP’LI MUTLUAY’DAN BAYRAM MESAJı   19:40   CHP’LI KADIR ÖZCAN’DAN BAYRAMDA ’ORTAK SORUMLULUK’ ÇAĞRıSı   19:25   CHP’LI MUSTAFA KEKLIK’TEN BAYRAM MESAJı: "BIZI BIZ YAPAN PAYLAŞMA KÜLTÜRÜDÜR"   19:19   CHP’LI AKBAŞ’DAN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı   14:35   ANKARA’DA BAYRAM MASASı KURULDU AMA İKI KRITIK ÇATLAK VAR! SIYASETIN BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNDA ŞOK CHP DETAYı   14:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İZMIR GÜNDOĞDU’DA TARIHI ÇıKıŞ: ’İLK KEZ BU SOKAKLARDA BÜYÜK BIR ÖFKE GÖRÜYORUM’   13:34   CHP’DE DIJITAL KRIZ PATLAK VERDI! ASU KAYA’DAN ZEHIR ZEMBEREK ’SARAY’ ÇıKıŞı: ’İSIMLERIMIZI SILEBILIRSINIZ AMA...’   12:42   CHP GENEL MERKEZI’NDE SıCAK SAATLER: KURULTAY KARARı SONRASı BARIKATLAR KURULDU, İŞTEN ÇıKARMALAR BAŞLADı!   12:40   ERDOĞAN’DAN BAYRAM MESAJı: ’O SÜRECI SAMIMIYETLE MENZILINE GÖTÜRÜYORUZ!’   12:35   LIDERLERIN KURBAN BAYRAMı PROGRAMı BELLI OLDU! ERDOĞAN, ÖZEL, BAHÇELI VE SIYASI LIDERLER BAYRAMDA NEREDE OLACAK?   12:20   MITING YASAĞıNA SERT TEPKI: ’İKTIDARı BÜYÜK BIR KORKU SARDı, SOKAKLARDAYıZ!’   11:28   KıLıÇDAROĞLU SESSIZLIĞINI BOZDU: CHP’DE ’GÖLGE BAKAN’ VE ’GRUP BAŞKANLıĞı’ KRIZI! ÖZGÜR ÖZEL’E İKINCI ŞOK...   11:21   YARGıTAY’DAN FLAŞ CHP KARARı: ÖZGÜR ÖZEL SILINDI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU YENIDEN LISTEDE!   11:05   İŞ DÜNYASı VE GENÇLIK BU NOKTADA BULUŞUYOR: MERSIN’DE YENI NESIL İNOVASYON DALGASı!   11:03   TARSUS TSO BAŞKANı RUHI KOÇAK’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı: ’PAYLAŞMA KÜLTÜRÜMÜZ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   10:51   AKDENIZ’DE BAYRAM COŞKUSU! CHP İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT:   
 
     
   

Baro Başkanı Yeşilboğaz “Tahir Elçi Cinayetinde Fail, Meçhul Değildir”


4’üncü ölüm yıldönümünde Tahir Elçi’yi anan Mersin Barosundan Basın açıklaması.Başkan Yeşilboğaz, yaptığı konuşmada, cinayet etkin, bağımsız ve tarafsız bir şekilde soruşturulsun, "Katiller bulunsun" dedi.

 

Tarih : 29 Kasım 2019 Cuma 01:42   Okunma : 1301

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ve yönetim kurulu yaptığı basın açıklaması ile 28 Kasım 2015 tarihinde katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’yi katledilişinin dördüncü yılında anarak, cinayetin etkin, bağımsız ve tarafsız bir şekilde soruşturulmasını talep etti.

Çok sayıda avukatın katılımıyla Mersin Baro Odasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “İnsan hakkı mücadelesi verdiği sırada, savaşın son bulması için çırpındığı, barışı, adaleti, insanca yaşamı savunduğu sırada, 28 Kasım 2015 tarihinde, karanlık güçler tarafından katledilen barış elçisi Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi’yi, katledilişinin 4. yılında anmak ve hala aydınlatılmamış olan cinayetin etkin, bağımsız ve tarafsız bir şekilde soruşturulmasını bir kez daha talep etmek için bugün burada, bir araya gelmiş bulunmaktayız. Av. Tahir Elçi vurulmadan dakikalar önce yaptığı basın açıklamasında, ‘Bu tarihi bölgede; birçok medeniyete beşiklik etmiş, ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede; insanlığın bu ortak mekânında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun, diyoruz’ demişti ve ardından başına isabet eden kurşunla öldürüldü. Bundan tam 4 yıl önce Diyarbakır’da dört ayaklı bir minarenin önünde sadece bir insan değil; tüm insanlık, kadınlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin, henüz doğmamış bebeklerin yaşam hakkı, adalet, hukuk, barış kurşunlandı” ifadesini kullandı.

“CİNAYETİN AYDINLATILMAMASI, SİYASİ GÜDÜMLÜ HUKUKÇULARIN HUKUKSUZLUĞUDUR”

Av. Tahir Elçi’nin yaşamı boyunca hak ihlallerine karşı, çok sayıda faili meçhul cinayetlerin ve gözaltındaki kayıpların aydınlatılması için en önde mücadele eden insanlardan birisi olduğunu belirten Yeşilboğaz,“Av. Tahir Elçi, kendisine yönelik baskılara rağmen mücadelesinden vazgeçmemiş bir hukukçuydu. O sadece bir baro başkanı, bir avukat değil, barış toplumunu inşa etmek için mücadele veren örnek bir hukukçuydu. Dönemin iktidar sahipleri, 'Bu cinayeti aydınlatacağız' dediler. Tahir Elçi’nin katledilmesinin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen, Diyarbakır’ın ortasında, güpegündüz işlenen cinayete yönelik soruşturma dosyasında tek bir şüpheli bile maalesef yok. Hala katliamda yer alan katil ya da katiller ortaya çıkartılmadı.  Tahir Elçi'yi vuran kurşunun hangi silahtan çıktığı tespit edilmedi. Tüm deliller karartıldı. Cinayetin aydınlatılması yönündeki hukukçuların ve kamuoyunun baskısına rağmen soruşturma etkin yürütülmedi, açılan dosya sürüncemede bırakıldı.  Tahir Elçi cinayetinde fail, meçhul değildir. Demokrasiyi içselleştirenlerin vicdanını yaralayan Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılmaması, hukuk sistemimizin kara lekesi, siyasi güdümlü hukukçuların hukuksuzluğudur” şeklinde konuştu.

“TAHİR ELÇİ CİNAYETİ, İNSAN HAKLARININ ALTINA DÖŞENEN MAYINDIR”

Tahir Elçi cinayetinin,  insan haklarının ve sevgi toplumunun altına döşenen bir mayın olduğunu ifade eden Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Bugün Tahir Elçi’nin hesabını soramazsak, yarın daha çok Tahir Elçi kaybedeceğiz.  Mersin Barosu olarak, Cinayeti işleyenlerin, azmettirenlerin ve üstünü örtenlerin karşısında, hukuk kazanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Tahir Elçi’nin yarım kalan mücadelesi, mücadelemiz olmaya devam edecek.  Barış ve adalet; hala tek umudumuz, tek çaremiz, tek yolumuz. Biz yılmaz hukukçular, öldürülmekle bitmeyeceğiz. Mersin Barosu olarak, Av. Tahir Elçi’yi bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BAROSU, BİLGİN YEŞİLBOGAZ, TAHİR ELÇİ CİNAYETİNDE FAİL, MEÇHUL DEĞİLDİR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA