18 Nisan 2024 Perşembe

16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI  
 
     
   

Kız Çocukları Hem Okuyacak, Hem Spor Yapacak


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,Şevket Pozcu Anadolu Lisesi İzcilik Kulübü öğrencilerini kabul etti.

 

Tarih : 9 Aralık 2019 Pazartesi 22:59   Okunma : 1166

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,Şevket Pozcu Anadolu Lisesi İzcilik Kulübü öğrencilerini kabul etti. Kırsal mahallelerde yaşayan ve bir spor dalında başarılı olan kız öğrencilerin, Büyükşehir’e ait kız öğrenci yurdunda barınacağını ifade eden Başkan Seçer, bu öğrencilerin bir yandan eğitimlerini sürdürürken, bir yandan da Büyükşehir Belediyesi’nin kayıtlı sporcusu olarak spor yapacağını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kırsal mahallelerde yaşayan ve bir spor dalında başarılı olan kız öğrencilerin, Büyükşehir’e ait kız öğrenci yurdunda barınacağını, bu öğrencilerin bir yandan eğitimlerini sürdürürken, bir yandan da Büyükşehir Belediyesi’nin kayıtlı sporcusu olarak spor yapacağını söyledi.

İzcilerden Başkan Seçer’e ziyaret

Şevket Pozcu Anadolu Lisesi İzcilik Kulübü öğrencileri, İzci Mersin İl Temsilcisi Beşir Yavuz, Şevket Pozcu Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Kerime Başoğlu, izci lideri öğretmenleri Ayhan Sertoğlu ve Melike Sezer ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.İzci Mersin Temsilcisi Beşir Yavuz, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus Gençlik Kampı’nda kamp yapan öğrencilerin teşekkürlerini iletmek amacıyla Başkan Vahap Seçer’i ziyaret ettiklerini söyledi.

Tarsus Gençlik Kampı’nın geçtiğimiz yıllara göre daha düzenli, temiz ve güvenli olduğunu, hem izcilerden, hem vatandaşlardan olumlu görüşler aldıklarını ifade eden Yavuz, birçok okuldaki izci kulüplerinin Tarsus Gençlik Kampı’ndan faydalanmak için kendilerine başvurduğunu söyledi.

Gençlik Kampı 28 bin civarında çocuk ve genci ağırladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Gençlik Kampı’nın bu yıl içinde 28 bin civarında çocuk ve genci ağırladığını, çevre illerden de talep olduğunu, ancak önceliği Mersinliler’e verdiklerini kaydetti.

Kadın ve Aile HizmetleriDairesi Başkanlığı’nın çok farklı, faydalı çalışmalara imza attığını belirten Başkan Seçer, izci liderlerine ve öğrencilere bu çalışmalardan faydalanmaları çağrısında bulundu.

İzcilerin, sosyal faaliyetlere sürekli katılmak istediklerini söylemeleri üzerine Başkan Seçer, “Bu tür etkinliklerimiz sürecek. Konserler oluyor. Bunlara da çocukları dahil ediyoruz. Belediye sizin. Kültürle, sanatla, sporla ilgili dairelerle irtibatlı olun” diye konuştu.

“60 yataklı kız öğrenci yurdu açıyoruz”

İzcilik İl Temsilcisi Beşir Yavuz’un ve izci liderlerinin, Belediye bünyesinde izcilik kulübü kurulması yönündeki önerisini de olumlu değerlendiren Başkan Vahap Seçer, “19 spor branşında faaliyetlerimiz var. 60 yataklı kız öğrenci yurdu açıyoruz. Kırsal mahallelerde başarılı sporcularımız var. Bu çocuklar hem Mersin merkezde eğitimlerini alacak hem de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kayıtlı sporcusu olacak” dedi.

Seçer’den izcilere tavsiye: “Yaşamın içinde olun”

Sosyal çalışmalardaki temel amacın az geliri olan ailelerle çok geliri olan ailelerin çocukları arasındaki eşitsizliği gidermek olduğunu ifade eden Vahap Seçer, “Bu bir lütuf değil. Bu bizim anayasal görevimiz. Biz bu makamları işgal ederken kendi değer yargılarımıza göre yönetmiyoruz. Kurallar silsilesi var. Ne olması gerektiği orada belirlenmiş. Sizleri temiz bir çevrede yaşatmak anayasal yükümlülüktür. Dolayısıyla bu sosyal faaliyetleri de böyle görün. Sosyal faaliyetlere katılın. Yaşamın içinde olun. Projelere katılın. Bunlar size farklı bir kimlik kazandırır. Kadın ve AileHizmetleriDairesi Başkanlığımız yaz boyunca kırsal mahallelerde ve dezavantajlı mahallelerde yaşayan, denizi görmeyen kadınları denizle buluşturdu. Gelin GençlikKampı’nda gönüllü olarak çalışın” dedi.

Başkan Seçer, konuk izci öğrencilere “Şehirden memnun musunuz? Temiz mi?” diye sordu. Öğrenciler de hep bir ağızdan “Evet” diyerek, memnuniyetlerini dile getirdi. Şehrin caddelerinin temizlik işlerini kadınlara verdiklerini hatırlatan Başkan Vahap Seçer, 150 kadını daha istihdam edeceklerini vurguladı.

Çocuklar,Seçer’i kampa davet etti

Başkan Seçer, ayrıca izci çocuklarınÇanakkale gezisi talebini ve kamp davetini memnuniyetle kabul etti.

Ziyaret sonunda izci öğrenciler ve izci liderleri, Başkan Vahap Seçer ile birlikte fotoğraf çektirdi. İzcilerin işaretiyle selam veren Başkan Seçer, “Kısa süreliğine de olsa ben de izci oldum” diyerek konuklarını uğurladı.

Paylaş :
Etiketler :  VAHAP SEÇER, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ŞEVKET POZCU, ANADOLU LİSESİ, İZCİLİK KULÜBÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA