9 Mayıs 2025 Cuma

14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Bir Hayata Daha Dokundu,Erol Amca Emin Ellerde


Mersin Büyükşehir Belediyesi, evde sağlık ve bakım hizmetleriyle bir hayata daha dokundu. Kalp ve tansiyon rahatsızlıklarının yanı sıra parkinson hastalığı da bulunan 69 yaşındaki Erol Ravan, artık Büyükşehir’e emanet. Tek göz odalı evinde yaşamını yalnız sürdüren Erol Amca’ya belirlenen periyotlardasağlık hizmetleri, ev temizliği, kişisel bakım hizmeti ve psiko-sosyal destek veriliyor. Bel ve ayaklarında oluşan sinir sıkışması nedeniyle zor ayakta durabilen Erol Ravan’a her gün aşhaneden sıcak yemek ulaştırılıyor.

 

Tarih : 14 Eylül 2020 Pazartesi 01:40   Okunma : 2000

Mersin Büyükşehir Belediyesi, özellikle ekonomik yönden dezavantajlı, özel gereksinimli, yaş almış ve yatalak durumda olan vatandaşların ücretsiz sağlık muayenelerini rutin olarak gerçekleştiriyor.Öncelikli olarak herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan veya sosyal güvencesi olsa bile yoksulluk sınırında olan bakıma muhtaç bireylerin evde tedavisini gerçekleştiren Büyükşehir ekipleri, yardıma muhtaç bir yurttaşın daha kapısını çaldı.

Yenişehir İlçesi’nin Dumlupınar Mahallesi’nde yaşayan 69 yaşındaki Erol Ravan’ınevde sağlık ve bakım isteği üzerine incelemeye giden sosyal hizmet uzmanı Mustafa Karakuş, Ravan’ın kendi öz bakımını gerçekleştiremeyecek durumda olduğunu tespit etti. Kronik rahatsızlıkları olan, bel ve ayaklarındaki sinir sıkışmasından dolayı yürüyemeyen Erol Amca’nın sağlık ve kişisel bakımını artık Büyükşehir ekipleri sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi Erol Amca’nın bakımını üstlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde verilen evde sağlık ve bakım hizmetleri kapsamında Büyükşehir, elini ihtiyaç sahibi yurttaşların üzerinden çekmiyor. Yüzde 69 engelli raporuna sahip Erol Ravan, engelli maaşı ile geçinmeye çalışıyor.Kalp ve tansiyonun yanı sıra parkinson hastalığı nedeniyle de hareket kısıtlılığı yaşayan Erol Amca, belinde ve ayağındaki sinir sıkışması yüzünden duvarlara tutunarak yürüyebiliyor.

Sağlık hizmetlerine olduğu kadar kişisel bakım hizmetlerine ve gıda yardımına da ihtiyaç duyan Erol Amca’ya gereken tüm hizmetler sağlanarak, Büyükşehir’in aşhanesinden her gün sıcak yemek ulaştırılıyor. Erol Amca’ya belirli aralıklarla ev temizliği, kişisel bakım, doktor muayenesi ve hemşire hizmetleri sağlanıyor. Ayrıca Ravan’a, psiko-sosyal destek ve fizyoterapihizmeti de veriliyor.

Erol Amca, artık tek göz odalı evinde yalnız olmayacak

Bir arkadaşının evinde kira ödemeden yaşamını sürdüren Erol Ravan, elektrik, su ve aidatı ödedikten sonra çok az bir parası kaldığını dile getirerek,“Belediye Başkanımız’a çok teşekkür ederim.Yalnızım, kimsem de yok. Ben engelli maaşı alıyorum. Devletten aldığım 750 TL engelli maaşı. Aldığım maaş yetmiyor”dedi.Erol Amca,Büyükşehir ekiplerinin kendisiyle ilgilenmesinden duyduğumutluluğu “Allah razı olsun” diyerek ifade ediyor.

“Sosyal belediyecilik ilkesiyle,sosyal yardıma muhtaç olan yaşlı ve engellilerin arkasındayız”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda sosyal hizmet uzmanı olarak görev yapan Mustafa Karakuş,“Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik ilkesi ile hizmet verdiği evde bakım hizmetlerinde Erol Amcamız’a ulaştık. Kendisinin hizmet sırasına göre sosyal incelemesini yaparak, sosyal yardıma muhtaç olduğunu tespit ettik ve evde sağlık bakım ve destek hizmetlerimizi sunmaya başladık. Tespit etmiş olduğumuz, sosyal yardıma muhtaç olan yaşlı ve engellilerin Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkanlarıyla, sosyal belediyecilik ilkesiyle yanlarındayız” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BİR HAYATA, DAHA, DOKUNDU, EROL AMCA, EMİN ELLERDE, COVID-19, BAŞKAN, VAHAP SEÇER, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA