22 Ekim 2026 Perşembe

10:59   ÇOCUKLARıN YETENEKLERI BU KAMPÜSLERDE KEŞFEDILIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIMDE TAM FıRSAT EŞITLIĞI!   10:42   ’UCU NEREYE DOKUNURSA DOKUNSUN AÇıKLAYıN!’ CHP’LI ŞEVKIN’DEN FON SKANDALıNA SERT TEPKI   09:55   MESKİ’DEN DONDURUCU SOĞUKLAR ÖNCESI KRITIK UYARı! SAKıN SıCAK SU DÖKMEDEN OKUYUN   09:50   CHP’DE İHRAÇ DEPREMI VE SÜRPRIZ ZIYARET! KULISLER HAREKETLENDI: İBB DENGELERI VE MECLIS HESABı SıFıRLANDı   09:35   SIYARETTE BIR İLK: YENİ PARTI’DEN TABANA YAYıLAN ’İKTIDAR’ HAMLESI!   19:25   YENİ PARTI İSIM KRIZINDE AYM KARARıNı VERDI! YENILIK PARTISI’NIN İTIRAZıNA YÜKSEK MAHKEME’DEN RED   19:15   SÜRÜCÜLERE ÜST ÜSTE İKINCI İNDIRIM MÜJDESI: BENZINDE PEŞ PEŞE FIYAT DÜŞÜŞÜ!   19:05   SPK DUYURDU: ALNUS, BULLS VE PUSULA YATıRıM’ıN FAALIYETLERI GEÇICI OLARAK DURDURULDU   18:58   YÜZLERCE KIŞIYE İŞ KAPıSı AÇıLDı: MERSIN ESNAFıNıN DEV EĞITIM HAMLESI TÜRKIYE ZIRVESINDE!   17:10   MERSIN’E DEV KENT MEYDANı! MEZITLI ATATÜRK MAHALLESI’NDE 16 BIN METREKARELIK YEŞIL ALAN GELIYOR   16:30   DR. LEVENT UYSAL TBMM KONUŞMASı: HER TÜRK GENCI BIR MILLI SERVETTIR!   15:53   BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN YENI PARTI AKDENIZ İLÇE ÖRGÜTÜNE ZIYARET: GÜNDEM ÖN SEÇIM VE BÖLGE SIYASETI   15:46   SıNıFLARDA YENI DÖNEM BAŞLıYOR! MERSIN’DE ÖĞRETMENLER OYUNLA ÖĞRETIMI MASAL EVI’NDE DENEYIMLEDI   15:31   ATATÜRK’ÜN EN SEVDIĞI OPERA MERSIN’DE SAHNE ALıYOR: ’TOSCA’ BÜYÜLEMEYE GELIYOR!   10:40   HEM YURTTAŞA DESTEK HEM ESNAFA CAN SUYU: MERSIN HALK KART PROJESI 13 İLÇEDE DEVAM EDIYOR   10:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AB BAŞKANı VON DER LEYEN’E SERT ’LIBYA’ TEPKISI: ’KIBIRLI TUTUMUNUZUN KARŞıSıNDAYıZ!’   09:25   DIKKAT! YAĞıŞ VE SIS BIRLIKTE GELIYOR: MGM İLLERI TEK TEK UYARDı   09:15   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ÜÇ OCAK MAHALLESI’NE SıCAK ASFALT HAMLESI!   10:40   MERSIN’DE GENÇLERIN GELECEĞE HAZıRLANDıĞı ADRES: 17 OKUMA SALONU KAPıLARıNı AÇTı!   10:35   GAZETECI MURAT AĞıREL TUTUKLANDı: TÜRKIYE GAZETECILER SENDIKASı’NDAN SERT TEPKI!  
 
     
 
 
image

Okunma : 62215  Tarih : 23.12.2020  E-Mail : bilgi@mersinerji.com

 
Mustafa Esmer CENGİZ

MERSİN’DE HALK İTTİFAKI

Aynı kentte yaşıyor,aynı kentin ekmeğini yiyor,suyunu içiyorsun ama kent için bir şeyler yapmaya gelince yan çiziyorsun; yapmak isteyenlerin de yoluna taş koyuyorsun; bunun adına da politika diyorsun.

Redçilerden söz ediyorum elbet.

Belediye meclislerinde sayıca üstünlüğü elinde bulunduranlar, özellikle iktidar partili ve onun koltuk değnekliğini yapanlardan.
Hangi akla, hangi mantığa, hangi insanlığa sığar bu!

Bu, Ankara'da.    böyle,İstanbul'da,Adana'da,Antalya'da,İzmir'de böyle.

Mersin'de de böyle.

CHP'li Belediye kenti daha yaşanabilir,gezilebir yapabilmek için birbirinden güzel projeler için borçlanmak istiyor, olmaz, diyorsun.Ulaşımı rahatlatmak için metro diyor, yok, diyorsun...
Sözüm ona olması, yapılması kent için elzem olan, güzel olan her şeyi engellemeyi vazife biliyorsun. Elini taşın altına koymadığın gibi yapmaya çalışanları engellemek için elinden geleni yapıyorsun.
Niçin?
Niçini ortada:
Elini vicdanına koymuyorsun,aklınla karar veremiyorsun, bağımsız, özgür düşünemiyorsun,iplerin başkalarının elinde de ondan.

Çok sığ bir düşünce, sığ bir politika.

'Yaptırtmadık' diyemeyeceksin ' yapamadılar' diyeceksin ve gelecek seçimlerde o kentin seçmeninden oy devşireceksin; halk nasıl olsa bunu da yutar diyeceksin.
Nafile.
Böyle düşünmenin, böyle hareket etmenin ne denli yanlış olduğunu, geri teptiğini bu kentte yaşayan herkes görüyor doğal olarak.
Her gün, her saat halkın arasında olan bir gazeteci olarak ben de görüyorum.
Yapılan bir anketin sonuçları konuşuluyor Mersinde günlerdir.
Yüzde kırk beşle tek başına Büyük şehir belediyesini alan Vahap Seçer'in oyları yüzde atmış bire yükselmiş.Yüzde on altı küsurluk bir tırmanış yani.
Durup düşünmek lazım.
Kentin temizliği gibi,ulaşımı gibi, suyu , çöpü gibi olmazsa olmazları bir kenara bırakalım da başarıyı getiren diğer etmenlere bir bakalım:
Her şeyden önce kenti ,kentliyi seviyor olmak, insanlar arasında ayrım kayrım yapmamak diyorum ben. Çalışacağı kadroyu iyi belirlemek, liyakatı önde tutmak.İnanç,kararlılık.

Pandami süresince yapılanlar ortada.

Bir yandan kendisi bir yandan ekibi. 
Sanatta,kültürde,sporda, üretimde,yeşillendirmede daima çağdaş bir gelişme,ilerleme.

Gitmediği, kapısını çalmadığı yoksul evi kalmadı neredeyse. Ben oldukça, biz oldukça hiç kimse yatağına aç girmeyecek düşüncesi; her zaman sizinleyiz, yanınızdayız izlenimi.
Yol yoksa bir yol bulunur, o da yoksa yapılır diyen bir anlayış.
Kendini insana, insanlığa adama.
Seçer halk ittifakını oluşturmuş kısaca. Zekasıyla,kadir şinaslığıyla, çalışkanlığıyla,insanlığıyla.
Haktan,hukuktan yana olursan olacağı bu: Yükşeliş.

Kısacası Başkan Seçer Mersin'de Halk İttifakını sağladı...

Mersin izlemeye devam ediyor.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 



  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA