10 Mart 2026 Salı

10:01   FARUK MEHMET AKAR’DAN EMEKLI ÇıKıŞı:    18:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SILIVRI’DE SERT ÇıKıŞ: “BU TIYATRO DEĞIL, REZALET!” | İBB DAVASıNDA NELER YAŞANDı?   17:39   CHP’LI GÖKÇEN’DEN İBB DAVASı İÇIN SERT ÇıKıŞ: "BU BIR MAHKEME DEĞIL, İNFAZ MANGASıDıR!"   17:31   MERSIN’DE DEV OPERASYON: DENIZI KIRLETEN GEMIYE 13 MILYON TL CEZA!   17:23   EKONOMIDE ’BORÇ ŞAHLANDı’ ALARMı! MILYONLARCA KIŞI VE İŞLETME İCRA KıSKACıNDA: İŞTE KORKUTAN RAKAMLAR   17:18   EMEKLIDEN İKTIDARA SERT ’SANDıK’ MUHTıRASı: "MUTFAKTA YANGıN, SOKAKTA İSYAN VAR!"   17:10   KULLANMADıĞıNıZ SUYUN FATURASı NEDEN GELIYOR? BAŞKAN SEÇER GERÇEĞI AÇıKLADı: "O PARA BIZIM CEBIMIZE GIRMIYOR!"   17:06   "1 MILYON METREKARELIK DEĞIŞIM BAŞLADı: TOROSLAR’ıN 5 MAHALLESINE YEPYENI YAŞAM ALANı!"   17:05   MERSIN BAROSU’NDAN 8 MART ÇıKıŞı: "KADıNLARıN HAKLARı SADECE KAĞıT ÜSTÜNDE KALMAMALı!"   17:03   MEZITLI’DE RAMAZAN BEREKETI KAPıLARı ÇALıYOR: "BU SOFRADA HERKESE YER VAR!"   17:01   ADANA KARATAŞ’A "MÜJDE" DENMIŞTI, ARADAN 2 YıL GEÇTI: BAKAN ERSOY’A ZOR SORULAR   16:49   MERSIN’DE ZAMANDA YOLCULUK: ŞEREF SALONU’NUN BÜYÜLÜ ATMOSFERI OPERETLE CANLANıYOR   16:48   GÜLCAN KıŞ’TAN MTSO’DA EZBER BOZAN ÇıKıŞ: "MERSIN KENDI HALINE BıRAKıLACAK BIR ŞEHIR DEĞIL!"   16:34   İBB DAVASı BAŞLADı... İMAMOĞLU’NUN AVUKATLARı, “MAHKEME HEYETININ BAĞıMSıZ VE TARAFSıZLıĞıNı YITIRDIĞI” GEREKÇESIYLE REDDI HAKIM TALEBINDE BULUNDU   14:31   HATIMOĞULLARı’NDAN KÜRT GENÇLERE NEVRUZ ÇAĞRıSı: "KÜRT OLMAYAN BIR ARKADAŞıNıZLA LÜTFEN KONUŞUN, NEVROZ’U ANLATıN"   14:30   İBB DAVASı VERILEN ARANıN ARDıNDAN YENIDEN BAŞLADı… DURUŞMA IZLEYICILERE AÇıK ŞEKILDE DEVAM EDECEK   13:28   CHP’LI KıŞ: "HANGI VERIYE BAKARSANıZ BAKıN ENFLASYON YENIDEN YÜKSELIYOR, 28 BIN 75 LIRALıK ASGARI ÜCRETIN 2 BIN 232 LIRASı ENFLASYON KARŞıSıNDA YOK OLDU"   11:55   8 MART’TA DÜNYA AYAKTA! MADRID’DEN GAZZE’YE KADıNLARıN ÇıĞLıĞı KıTA SıNıRLARıNı AŞTı   11:27   SILIVRI’DE TARIHI GÜN: EKREM İMAMOĞLU VE 402 SANıKLı İBB DAVASı BAŞLADı! ALKıŞLARLA KARŞıLANDı   10:22   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SILIVRI’DE SERT ÇıKıŞ: "BU BIR KUMPAS DAVASıDıR, RAKIBINI YOK ETMEYE ÇALıŞıYOR!"  
 
     
 
 
image

Okunma : 49453  Tarih : 23.12.2020  E-Mail : bilgi@mersinerji.com

 
Mustafa Esmer CENGİZ

MERSİN’DE HALK İTTİFAKI

Aynı kentte yaşıyor,aynı kentin ekmeğini yiyor,suyunu içiyorsun ama kent için bir şeyler yapmaya gelince yan çiziyorsun; yapmak isteyenlerin de yoluna taş koyuyorsun; bunun adına da politika diyorsun.

Redçilerden söz ediyorum elbet.

Belediye meclislerinde sayıca üstünlüğü elinde bulunduranlar, özellikle iktidar partili ve onun koltuk değnekliğini yapanlardan.
Hangi akla, hangi mantığa, hangi insanlığa sığar bu!

Bu, Ankara'da.    böyle,İstanbul'da,Adana'da,Antalya'da,İzmir'de böyle.

Mersin'de de böyle.

CHP'li Belediye kenti daha yaşanabilir,gezilebir yapabilmek için birbirinden güzel projeler için borçlanmak istiyor, olmaz, diyorsun.Ulaşımı rahatlatmak için metro diyor, yok, diyorsun...
Sözüm ona olması, yapılması kent için elzem olan, güzel olan her şeyi engellemeyi vazife biliyorsun. Elini taşın altına koymadığın gibi yapmaya çalışanları engellemek için elinden geleni yapıyorsun.
Niçin?
Niçini ortada:
Elini vicdanına koymuyorsun,aklınla karar veremiyorsun, bağımsız, özgür düşünemiyorsun,iplerin başkalarının elinde de ondan.

Çok sığ bir düşünce, sığ bir politika.

'Yaptırtmadık' diyemeyeceksin ' yapamadılar' diyeceksin ve gelecek seçimlerde o kentin seçmeninden oy devşireceksin; halk nasıl olsa bunu da yutar diyeceksin.
Nafile.
Böyle düşünmenin, böyle hareket etmenin ne denli yanlış olduğunu, geri teptiğini bu kentte yaşayan herkes görüyor doğal olarak.
Her gün, her saat halkın arasında olan bir gazeteci olarak ben de görüyorum.
Yapılan bir anketin sonuçları konuşuluyor Mersinde günlerdir.
Yüzde kırk beşle tek başına Büyük şehir belediyesini alan Vahap Seçer'in oyları yüzde atmış bire yükselmiş.Yüzde on altı küsurluk bir tırmanış yani.
Durup düşünmek lazım.
Kentin temizliği gibi,ulaşımı gibi, suyu , çöpü gibi olmazsa olmazları bir kenara bırakalım da başarıyı getiren diğer etmenlere bir bakalım:
Her şeyden önce kenti ,kentliyi seviyor olmak, insanlar arasında ayrım kayrım yapmamak diyorum ben. Çalışacağı kadroyu iyi belirlemek, liyakatı önde tutmak.İnanç,kararlılık.

Pandami süresince yapılanlar ortada.

Bir yandan kendisi bir yandan ekibi. 
Sanatta,kültürde,sporda, üretimde,yeşillendirmede daima çağdaş bir gelişme,ilerleme.

Gitmediği, kapısını çalmadığı yoksul evi kalmadı neredeyse. Ben oldukça, biz oldukça hiç kimse yatağına aç girmeyecek düşüncesi; her zaman sizinleyiz, yanınızdayız izlenimi.
Yol yoksa bir yol bulunur, o da yoksa yapılır diyen bir anlayış.
Kendini insana, insanlığa adama.
Seçer halk ittifakını oluşturmuş kısaca. Zekasıyla,kadir şinaslığıyla, çalışkanlığıyla,insanlığıyla.
Haktan,hukuktan yana olursan olacağı bu: Yükşeliş.

Kısacası Başkan Seçer Mersin'de Halk İttifakını sağladı...

Mersin izlemeye devam ediyor.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 



  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA