15 Eylül 2025 Pazartesi

11:50   TANDOĞAN’DA TARIH YAZıLDı: CHP’DEN VESAYETE KARŞı DEMOKRASI MANIFESTOSU   11:41   CHP KURULTAYı DAVASı BIR KEZ DAHA ERTELENDI   11:10   MESKİ’DEN ERDEMLI’YE ALTYAPı VE ASFALT ATAĞı: KARGıPıNARı YEPYENI YOL AĞıNA KAVUŞTU   21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:56   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”   14:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÖĞRENCILERE KıRTASIYE DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı   14:18   BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN, MERSIN ADALET KOMISYONU BAŞKANı CEYLAN’A ZIYARET   12:13   TELEGRAM VE DISCORD FAALIYETI   12:09   KONYA’DA DEHŞETE DÜŞÜREN OLAY!  
 
     
 
 
image

Okunma : 20070  Tarih : 8.03.2021  E-Mail : bekirkamil@yahoo.com

 
Bekir Kamil ÇAĞLAYAN

TÜRKİYE’DE KADIN OLMAK

Mesela Türkiye’de bir bakan çıkıp kadınlar iş aradığı için işsizlik yüksek deyip işsizliğin faturasını kadınlara kesebilir.

Mesela tecavüze uğrayan doğursun devlet bakar diyen bakanlar olabilir.

Mesela iffetine çok çabuk laf söyler birileri kahkaha atan kadına iffetsiz diyecek bakanlarımız olabilir.

Kendisine sanatçı diyen bir kaç yalaka mini etek giyersen tecavüze uğrarsın diyerek pervasızlaşabilir. Ya da karısını öldüren bir adamı televizyon programına çıkartıp, halka o katili şirin göstermeye çalışabilir.

Mesela kadınsanız arkadaşınızla gezdikten sonra evinize dönerken sadece dolmuştaki son yolcu olduğunuz için 3 tane gözü dönmüş cani tarafından saldırıya uğrayabilirsiniz.

Mesela evde yalnız kalmayacaksınız evinize internet kurmaya gelen birisi tarafından tecavüze uğrayabilirsiniz.

Mesela eski sevgiliniz tarafından evinizde basılıp saatlerce dayak yedikten sonra üzerinize çullanan hayvanla mücadele ettikten sonra tecavüzden kurtulabilirsiniz.

Mesela otobüs yolculuğu bile bir kadın için çok zor olabilir. Kıyafetinizden dolayı muavin tahrik olup sizi taciz edebilir.

Mesela bir tecavüzcüyü savunan avukatlar kadının bakire olmamasını öne sürerek cezada indirim isteyebilir, işin acıklı tarafı hakim de bu indirimi uygulayabilir.

Mesela eski eşiniz tarafından 10 yaşındaki çocuğunuzun gözü önünde sokak ortasında bıçaklanarak öldürülebilirsiniz. Yardım çığlıklarınıza kimse koşmayabilir.

En acısı da ne olabilir? Ben zaten kadın erkek eşitliğine inanmıyorum, bu işin fıtratına ters. Kadına şiddet abartılıyor. Diyen cumhurbaşkanı olabilir.

Okurken ürperdiniz mi? Vicdanınız sızladı mı? Bunların hepsi bu ülkede yaşandı. Ben yazarken utandım birileri bunları söylerken yaşarken utanmadı, utanmamaya devam ediyor. Bu ülkede kadın olmak gerçekten çok zor. Tüm bu zorluklara rağmen direnen kadınlara selam olsun.

 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 




 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA