10 Mayıs 2026 Pazar

23:51   YENIŞEHIR’DE PAZARıN NABZı CHP İLE ATTı! MILLETVEKILI ŞEVKIN VE İLÇE ÖRGÜTÜ SAHADA   11:55   MEZITLI’DEN YÜREKLERE DOKUNAN MESAJ: ’KADıN GÜÇLÜYSE TOPLUM GÜÇLÜDÜR!’   11:41   KÖYDEN DIJITAL DÜNYAYA: NACIYE ŞAHIN’IN AZIM DOLU BAŞARı HIKÂYESI   11:40   CHP’DEN 81 İLDE BÜYÜK ’SAHA’ HAREKATı! ANKARA’YA GELECEK RAPOR HER ŞEYI DEĞIŞTIRECEK   10:10   MERSIN’IN KÜÇÜK DEHALARı TÜRKIYE’YI SALLADı! MERCAN’DAN TEKNOLOJI ÇıKARMASı   09:45   BAŞKAN SEÇER’DEN ANNELER GÜNÜ’NDE ’EŞITLIK’ VURGUSU: ’ANNELERIN YÜKÜNÜ HAFIFLETMEK GÖREVIMIZ!’   01:38   UŞAK’TA DEVLET KORUMASıNDAKI ÇOCUKLAR İÇIN KORKUNÇ İDDIALAR: MECLIS BU SORULARLA ÇALKALANıYOR!   23:45   CHP’DEN MERSIN TABIP ODASı’NA KRITIK ZIYARET: SAĞLıKTA ÇÖZÜM MASAYA YATıRıLDı!   23:38   YENIŞEHIR’DE ESNAFıN NABZı CHP İLE ATTı: ‘GEÇIM DERDI TEK GÜNDEM!’   19:12   ZEYDAN KARALAR’DAN GÖREVDEN UZAKLAŞTıRMA KARARıNıN 2 AY DAHA UZATıLMASıNA TEPKI   19:10   EMEKLILER DERTLI: "KURBAN KESEMIYORUZ, TORUNUMUZA HARÇLıK VEREMIYORUZ’”   19:09   BURCU KÖKSAL’A YAKıNLıĞıYLA BILINEN CHP AFYONKARAHISAR MERKEZ İLÇE BAŞKANı MURAT ALBAYRAK GÖREVDEN ALıNDı   13:05   İNGILTERE’DE YEREL SEÇIMLERDE GÖÇMEN KARŞıTı REFORM UK BIRINCI PARTI OLDU   13:03   AFIFE TIYATRO ÖDÜLLERI 28. KEZ SAHIPLERINI BULDU   09:30   MERSIN’DE HAYAT DEĞIŞTIREN DOKUNUŞ: ÜCRETSIZ EĞITIMLE HEM ÜNIVERSITE HEM MESLEK KAPıSı AÇıLıYOR!   09:10   MERSIN’DE YENI NESIL İSTIHDAM DEVRIMI: ’GARAJ’ VE ’KAMPÜS’ KAPıLARıNı AÇıYOR!   07:28   TARSUS’TA YENI DÖNEM: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN ‘HALK SAĞLıĞı’ MESAJı VE DEV YATıRıM HAMLESI!   06:20   CHP LIDERI ÖZEL’DEN MERSINLI ODA BAŞKANLARıNA JEST: YENIŞEHIR İLÇE ÖRGÜTÜ SAHAYA İNDI!   23:50   CHP YENIŞEHIR HEYETI’NDEN TÜM EMLAKÇıLAR ODASı’NA ZIYARET   18:16   İBB DAVASı’NDA 34. GÜN... TUTUKLU MUSTAFA KELEŞ: "BABA-OĞUL OLMAK ÖRGÜT IÇIN YETERLI GÖZÜKÜYORSA O ZAMAN ALLAH BENI ÖRGÜT ÜYESI OLARAK Mı YARATTı?"  
 
     
 
 
image

Okunma : 4044  Tarih : 20.07.2021  E-Mail : bilgi@mersinerji.com

 
Fatih Berkil

Başkan Seçer, Mersinlilerle Elele

31 Mart seçimlerinden bu yana iki yıl geçti.

İki yıldır kentimizde insanlar daha barışık, daha özgür, daha sakin, daha umutlu…

Bunu anlamak için üç beş kişinin bir arada olduğu ortamlara girmek ,onları dinlemek, gözlemlemek yeterli.

İnsanlar birbirlerini dinliyor, uygarca tartışabiliyor artık. Sen o partilisin, ben bu partiliyim yok bu kentte. Mersin ferahlamış durumda.

Başkan Vahap Seçer’in de istediği bu zaten. Ben, demiyor, “ biz “ diyor, biz oldukça, birlikte oldukça güzelleşir yarınlar diyor. Kentin başına dert olmaya değil, derman olmaya geldiği belli.

Belediyenin makineleri gece gündüz harıl harıl çalışıyor; sokaklar, caddeler, bulvarlar pırıl pırıl. Belediye otobüsleri vızır vızır; modern, temiz, ucuz.

Borcu bütçesinden fazla olan bir belediyeyi devralmış olmasına karşın nazım imar planı gibi, metro gibi büyük projelere imza atıyor. Belediye meclisinin bütün engellemelerine karşın yapıyor bunu.

İlçe belediye başkanları ve mahalle muhtarlarıyla mesai arkadaşı; baş başa, el ele, omuz omuza.

Hazırlıklı geldiği belli.

Yaşanabilir, daha güzel bir Mersin için daha neler yapılabilir düşü, düşüncesi içinde.

Gün yirmi dört saat Mersini düşünüyorum demesinin altında büyük bir sevda var aslında.

Kadrolarını oluşturmuş görünüyor. Cumhuriyetçi ,demokrat, laik ,liyakat sahibi ,Atatürkçü kişilerden oluşan bir kadro.

Çocuklara süt, öğrencilere burs, halk kart, alışveriş çeki; asfaltlama, ağaçlandırma…

Her şey olabildiğince şeffaf.

Meclisimizi izleyin diyor başkan; biz neler yapmak istiyoruz sizin için ve kimler bunları engellemeye

çalışıyor görün, bilin.

Arada bir de olsa Gogol amcaya sorun Büyük şehrin icraatlarını; tek tek anlatsın size …

Sessiz ve derinden…

Haksızlık, hukuksuzluk ,hırsızlık yok; iyilik, güzellik, insanlık var yapılanlarda.

Hiçbir şey göstermelik değil, ileriye dönük, hep bizim için, Mersin için.

Böyle gideceği kesin; özlenen Mersin’e adım adım.

Önümüzde daha çok uzun yıllar sevgili başkan; Mersinli başkanını buldu.

Dedim ya, bunu anlamak için üç beş kişinin bir araya geldiği ortamlara girmek, onları dinlemek, gözlemlemek yeterli.

Kolay gelsin.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 



  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA