7 Ekim 2026 Çarşamba

16:10   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE SANDıK MESAISI: VAHAP SEÇER’IN TUTUKLANMASıNıN ARDıNDAN YENI BAŞKAN VEKILI 15 EKIM’DE SEÇILIYOR   16:05   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KıRSALDAKI KıZ ÇOCUKLARı VE ANNELERINE PSIKOSOSYAL GÜÇLENDIRME EĞITIMI   15:46   MERSIN BAROSU’NDAN 3 BELEDIYE BAŞKANı İÇIN SERT TUTUKLAMA TEPKISI: ’HUKUK SIYASETE ALET EDILEMEZ!’   15:40   BOZYAZı’DA ULAŞıM DEVRIMI: 14 KILOMETRELIK GRUP YOLU ASFALTLANDı!   15:35   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN ADAYLıK TARTıŞMALARıNA FıRTıNA GIBI YANıT: ’KANUNI OLABILIR AMA MEŞRU DEĞIL!’   14:28   İBB DAVASı’NDA 94. GÜN: SILIVRI’DEKI YENI DURUŞMA SALONUNDA KRITIK ESENYURT GELIŞMESI!   11:05   FARE İSTILASı, POLISLE ÇATıŞMA VE BÜYÜYEN ÖFKE! FRANSA ÖĞRENCI EYLEMLERIYLE SARSıLıYOR   09:59   MERSIN’DE ANNELER VE ÇOCUKLAR İÇIN ÜCRETSIZ GELIŞIM FıRSATı: OYUN ATÖLYELERI DEVAM EDIYOR!   07:53   ÖSYM SON DAKIKA DUYURDU: 2026-KPSS LISANS SıNAV SONUÇLARı AÇıKLANDı! İŞTE SONUÇ SORGULAMA EKRANı   20:24   TUNCER BAKıRHAN’DAN SERT VURGUN ÇıKıŞı: ’20 MILYAR DOLAR GITTI, SPK BAŞKANı HALEN GÖREVDE!’   19:01   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SIVIL SIYASET VE DıŞ POLITIKA RESTI: ’MILLI İRADE HıRSıZLıĞıDıR!’   18:57   ANAYASA MAHKEMESI’NDEN YEREL MAHKEMEYE SERT İHTAR: "AYM KARARLARıNı UYGULAMAMA YETKISI YOK!"   10:20   MERSIN’DE DEPREM: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER VE 2 İLÇE BAŞKANı TUTUKLANDı!   08:20   MERSIN’DE BELEDIYE SORUŞTURMASıNDA SıCAK GELIŞME: 2 İLÇE BELEDIYE BAŞKANı TUTUKLANDı!   04:13   A MILLI TAKıM İTALYA DEPLASMANıNDAN ELI BOŞ DÖNDÜ: ULUSLAR LIGI’NDE KÖTÜ GIDIŞAT SÜRÜYOR!   11:28   MERSIN ADLIYESI ÖNÜNDE SLOGANLı DESTEK: BAŞKAN VAHAP SEÇER İÇIN YÜZLERCE KIŞI TOPLANDı   08:59   MERSIN’DE SıCAK GELIŞME! VAHAP SEÇER VE İLÇE BELEDIYE BAŞKANLARı ADLIYEYE SEVK EDILDI   02:01   YENI PARTI AKDENIZ’DE MEHMET GÜNER DÖNEMI RESMEN BAŞLADı..   01:59   ’TÜRKIYE VE MERSIN KAZANACAK!’ YENI PARTI TOROSLAR’DA ŞERIFE ARıCı YıLDıZ DÖNEMI BAŞLADı   02:35   33. ADANA ALTıN KOZA’DA ÖDÜLLER SAHIPLERINI BULDU: GECEYE DAMGA VURAN FILM VE İSIMLER BELLI OLDU!  
 
     
 
 
image

Okunma : 4519  Tarih : 20.07.2021  E-Mail : bilgi@mersinerji.com

 
Fatih Berkil

Başkan Seçer, Mersinlilerle Elele

31 Mart seçimlerinden bu yana iki yıl geçti.

İki yıldır kentimizde insanlar daha barışık, daha özgür, daha sakin, daha umutlu…

Bunu anlamak için üç beş kişinin bir arada olduğu ortamlara girmek ,onları dinlemek, gözlemlemek yeterli.

İnsanlar birbirlerini dinliyor, uygarca tartışabiliyor artık. Sen o partilisin, ben bu partiliyim yok bu kentte. Mersin ferahlamış durumda.

Başkan Vahap Seçer’in de istediği bu zaten. Ben, demiyor, “ biz “ diyor, biz oldukça, birlikte oldukça güzelleşir yarınlar diyor. Kentin başına dert olmaya değil, derman olmaya geldiği belli.

Belediyenin makineleri gece gündüz harıl harıl çalışıyor; sokaklar, caddeler, bulvarlar pırıl pırıl. Belediye otobüsleri vızır vızır; modern, temiz, ucuz.

Borcu bütçesinden fazla olan bir belediyeyi devralmış olmasına karşın nazım imar planı gibi, metro gibi büyük projelere imza atıyor. Belediye meclisinin bütün engellemelerine karşın yapıyor bunu.

İlçe belediye başkanları ve mahalle muhtarlarıyla mesai arkadaşı; baş başa, el ele, omuz omuza.

Hazırlıklı geldiği belli.

Yaşanabilir, daha güzel bir Mersin için daha neler yapılabilir düşü, düşüncesi içinde.

Gün yirmi dört saat Mersini düşünüyorum demesinin altında büyük bir sevda var aslında.

Kadrolarını oluşturmuş görünüyor. Cumhuriyetçi ,demokrat, laik ,liyakat sahibi ,Atatürkçü kişilerden oluşan bir kadro.

Çocuklara süt, öğrencilere burs, halk kart, alışveriş çeki; asfaltlama, ağaçlandırma…

Her şey olabildiğince şeffaf.

Meclisimizi izleyin diyor başkan; biz neler yapmak istiyoruz sizin için ve kimler bunları engellemeye

çalışıyor görün, bilin.

Arada bir de olsa Gogol amcaya sorun Büyük şehrin icraatlarını; tek tek anlatsın size …

Sessiz ve derinden…

Haksızlık, hukuksuzluk ,hırsızlık yok; iyilik, güzellik, insanlık var yapılanlarda.

Hiçbir şey göstermelik değil, ileriye dönük, hep bizim için, Mersin için.

Böyle gideceği kesin; özlenen Mersin’e adım adım.

Önümüzde daha çok uzun yıllar sevgili başkan; Mersinli başkanını buldu.

Dedim ya, bunu anlamak için üç beş kişinin bir araya geldiği ortamlara girmek, onları dinlemek, gözlemlemek yeterli.

Kolay gelsin.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 



  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA