24 Mayıs 2026 Pazar

17:53   MADEN İŞÇILERINDEN ANKARA KARARı! ’1 HAZIRAN’DA ÇOK GÜÇLÜ GELIYORUZ’   17:44   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SÜRPRIZ KABUL: KURULTAY KARARı SONRASı KRITIK GÖRÜŞME!   17:29   CHP’DE KURULTAY DEPREMI! BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN FLAŞ ’45 GÜN’ ÇıKıŞı: ÖZGÜR ÖZEL’E TAM DESTEK!   17:21   CHP’DE "BUTLAN" TÜRBÜLANSı VE KURULTAY RESTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA ŞARTLı MESAJ!   17:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA SERT REST: ’BIZI İHRAÇ ETSELER DE MÜCADELE YERI MECLIS OLUR!’   16:55   ANKARA’DA KURULTAY DEPREMI BÜYÜYOR! CHP PM ÜYESI OZAN VARAL’DAN ÇOK SERT "SIYASAL DARBE" ÇıKıŞı   16:30   MERSIN’DEN TÜRKIYE DERECESI! 8. SıNıF ÖĞRENCISININ ‘EKOFEMINIZM VE SU KRIZI’ PROJESINE BÜYÜK ÖDÜL   16:26   CHP’LI BAŞKANLARDAN ANKARA’DA KRITIK ZIRVE! AHMET AKıN’DAN ÇOK KONUŞULACAK ’KÖPRÜ’ YANıTı: ’BERABERLIKTEN GAYRı HEPSI YALAN!’   12:48   CHP GENEL MERKEZI’NDE KRITIK GÜN: ÖZGÜR ÖZEL YENI UNVANıYLA SEÇILDI! PEKI TOPLANTıYA KIMLER KATıLMADı?   11:48   YSK’DAN FLAŞ KARAR! 31 MART YEREL SEÇIMLERININ İPTALI TALEBINE RET: İŞTE GEREKÇE VE TÜM DETAYLAR   10:40   CHP’LI BAŞKANLARDAN ANKARA’DA KRITIK ZIRVE! KURULTAY KARARı SONRASı ORTAK DEKLARASYON GELIYOR   10:05   İSTANBUL BILGI ÜNIVERSITESI KAPATıLDı Mı? İSTANBUL BAROSU’NDAN GECE YARıSı KARARıNA SERT TEPKI: ’YASAMA YETKISI GASP EDILDI!’   03:46   İSTANBUL BAROSU BAŞKANı KABAOĞLU’NDAN EZBER BOZAN CHP KARARı ÇıKıŞı: ’HUKUKEN YOK HÜKMÜNDEDIR!’   03:42   CHP GENEL MERKEZI’NDE SıCAK SAATLER! ’BUTLAN’ KARARıNA KARŞı GECE NÖBETI: ’BU BIR DARBEDIR!’   03:37   İPTAL KARARı SONRASı CHP GENEL MERKEZI’NDE HAREKETLILIK: ’YANıNDAYıZ’ ZIYARETI!   02:31   ZIRAAT TÜRKIYE KUPASı’NDA DEV FINAL! TRABZONSPOR, KONYASPOR’U DEVIRDI: KUPA BORDO-MAVILILERIN!   17:53   YSK, CHP’NIN "MUTLAK BUTLAN" BAŞVURUSUNU GÖRÜŞMEK ÜZERE TOPLANDı   17:52   CHP KURULTAYı’NıN IPTALI... İCRA DAIRESI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA KARARı TEBLIĞ ETTI   17:50   İSTANBUL BILGI ÜNIVERSITESI’NIN FAALIYET IZNININ KALDıRıLMASı PROTESTO EDILDI   16:43   BAKAN ŞIMŞEK: "HANEHALKı VE REEL SEKTÖRÜN 12 AY SONRASı ENFLASYON BEKLENTILERI GERILEDI"  
 
     
 
 
image

Okunma : 4079  Tarih : 20.07.2021  E-Mail : bilgi@mersinerji.com

 
Fatih Berkil

Başkan Seçer, Mersinlilerle Elele

31 Mart seçimlerinden bu yana iki yıl geçti.

İki yıldır kentimizde insanlar daha barışık, daha özgür, daha sakin, daha umutlu…

Bunu anlamak için üç beş kişinin bir arada olduğu ortamlara girmek ,onları dinlemek, gözlemlemek yeterli.

İnsanlar birbirlerini dinliyor, uygarca tartışabiliyor artık. Sen o partilisin, ben bu partiliyim yok bu kentte. Mersin ferahlamış durumda.

Başkan Vahap Seçer’in de istediği bu zaten. Ben, demiyor, “ biz “ diyor, biz oldukça, birlikte oldukça güzelleşir yarınlar diyor. Kentin başına dert olmaya değil, derman olmaya geldiği belli.

Belediyenin makineleri gece gündüz harıl harıl çalışıyor; sokaklar, caddeler, bulvarlar pırıl pırıl. Belediye otobüsleri vızır vızır; modern, temiz, ucuz.

Borcu bütçesinden fazla olan bir belediyeyi devralmış olmasına karşın nazım imar planı gibi, metro gibi büyük projelere imza atıyor. Belediye meclisinin bütün engellemelerine karşın yapıyor bunu.

İlçe belediye başkanları ve mahalle muhtarlarıyla mesai arkadaşı; baş başa, el ele, omuz omuza.

Hazırlıklı geldiği belli.

Yaşanabilir, daha güzel bir Mersin için daha neler yapılabilir düşü, düşüncesi içinde.

Gün yirmi dört saat Mersini düşünüyorum demesinin altında büyük bir sevda var aslında.

Kadrolarını oluşturmuş görünüyor. Cumhuriyetçi ,demokrat, laik ,liyakat sahibi ,Atatürkçü kişilerden oluşan bir kadro.

Çocuklara süt, öğrencilere burs, halk kart, alışveriş çeki; asfaltlama, ağaçlandırma…

Her şey olabildiğince şeffaf.

Meclisimizi izleyin diyor başkan; biz neler yapmak istiyoruz sizin için ve kimler bunları engellemeye

çalışıyor görün, bilin.

Arada bir de olsa Gogol amcaya sorun Büyük şehrin icraatlarını; tek tek anlatsın size …

Sessiz ve derinden…

Haksızlık, hukuksuzluk ,hırsızlık yok; iyilik, güzellik, insanlık var yapılanlarda.

Hiçbir şey göstermelik değil, ileriye dönük, hep bizim için, Mersin için.

Böyle gideceği kesin; özlenen Mersin’e adım adım.

Önümüzde daha çok uzun yıllar sevgili başkan; Mersinli başkanını buldu.

Dedim ya, bunu anlamak için üç beş kişinin bir araya geldiği ortamlara girmek, onları dinlemek, gözlemlemek yeterli.

Kolay gelsin.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 



  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA