25 Ekim 2025 Cumartesi

15:25   MAZBATASıNı ALAN CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: BU CEBERUT IKTIDARı HEP BIRLIKTE DEĞIŞTIRECEĞIZ   15:23   EKREM İMAMOĞLU: YOLSUZLUK VE TERÖR SUÇLAMALARıYLA IKNA EDEMEDIĞINIZ AZIZ MILLETI CASUSLUK GIBI AKıL ALMAZ IFTIRA ILE MI IKNA EDECEKSINIZ?   15:21   32 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN “SOĞUK SAVAŞ” SUNUCUSU VE KONUĞU HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   15:18   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN “KADıN SAĞLıĞı VE OTIZME ÇOK YÖNLÜ BIR BAKıŞ” SEMINERI   15:16   GÜLCAN KıŞ: MERSIN İÇIN PLAN YOK!   11:33   MAHKEMEDEN CHP KURULTAYLARıNA ONAY: İPTAL TALEBI REDDEDILDI   10:25   MUT’TA YOLLAR DEĞIŞTI, HAYAT KOLAYLAŞTı   10:15   AKDENIZ’DE SOKAKLAR YENILENIYOR: 7 MAHALLEDE DÖNÜŞÜM BAŞLADı   10:13   CHP KURULTAYLARı MAHKEMEDE: İPTAL DAVASıNDA KRITIK VIRAJ   09:18   TELE1’E “CASUSLUK” OPERASYONU: MERDAN YANARDAĞ GÖZALTıNDA, İMAMOĞLU VE ÖZKAN’A SORUŞTURMA ŞOKU   09:05   HAMURDAN CESARETE: ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA SOSYAL KATıLıMıN EN LEZZETLI HALI   15:05   CHP’LI KıŞ: “BIR YANDA MILYAR EUROLUK KAYNAKLAR, DIĞER YANDA SUSUZ KALAN TARLALAR!”   15:04   CAN ATALAY’DAN TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ’A ÇAĞRı   15:03   CHP’LI ÖZÇAĞDAŞ, YENIŞEHIR BELEDIYESI’NIN ’ERKEN ÇOCUKLUK GELIŞIMI PROJESI’NI INCELEDI   15:01   VAHAP SEÇER: “BIZIM ADAY GÖSTERDIĞIMIZ BIR ARKADAŞıMıZ ÇANKAYA’DA CUMHURBAŞKANı OLACAK”   14:50   GAZETECI ERCÜMENT AKDENIZ HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   14:47   ÖZGÜR ÖZEL: “İMAMOĞLU CUMHURBAŞKANı OLDUĞUNDA ILK TALIMATı, ‘CUMHURIYET YURTLARı’Nı BITIRIN’ OLACAK”   14:45   CHP’NIN KURULTAY IPTAL DAVASıNıN BEŞINCI DURUŞMASı YARıN YAPıLACAK   14:44   ABB: MANSUR YAVAŞ’A VERILEN 7 GÜNLÜK SÜRE, MÜLKIYE SORUŞTURMALARıNDA STANDART UYGULAMA   14:42   BULDAN VE SANCAR’DAN EDIRNE VE KANDıRA’DA CEZAEVI ZIYARETI: "DEMIRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ’ıN SÜRECE DESTEĞI TAM"  
 
     
 
 
image

Okunma : 756  Tarih : 19.02.2024  E-Mail : fatihberkil@hotmail.com

 
Ramazan KARA

Dış Politikadan, İç Politikaya

DIŞ POLİTİKADAN, İÇ POLİTİKAYA
  Ortadoğu'da barışın sağlanması için, Türkiye Cumhuriyetinin; Suriye, Mısır ve İsrail ile "Yurtta Barış, Dünya'da Barış" ilkesi ışığında ve ülkemizin çıkarları doğrultusunda, iyi ilişkiler kurması gereklidir.
  O nedenle; ülkemizi yönetenlerin, Suriye ve Mısır ile yakınlaşmasını önemsiyorum.
  Dilerim ve umarım, muhalefet cephesi "Geçmişte, şöyle oldu, böyle oldu ve onu dediniz, bunu dediniz" diyerek eleştiri oklarını çekmek yerine, olumlu şeyler söyler.
  Son atılan adımlar; ülkemizdeki Suriyelilerin, ülkelerine gönderilmesi için de bir köprü olacaktır çünkü.
  Yukarıdaki metni, yaklaşık olarak 3 yıl önce yazmıştım.
  Cumhurbaşkanımız, Mısır'ı ziyaret edince, tekrar paylaşma gereği duydum.
  Yıllardır, Ortadoğu'da barışın sağlanması için; Türkiye, Mısır ve Suriye'nin aralarında, büyük bir sorun olmaması gerektiğine dikkat çekerim.
  O nedenle "Armudun sapı, üzümün çöpü" demeden, cumhurbaşkanımızın Mısır ziyaretini önemsiyorum.
  İstanbul Büyükşehir Belediyesine başkan seçilen 2019 Yerel Seçimlerinde kullanılan "Sisi'ye mi oy vereceksiniz?" türü soruların, bir daha gündeme gelmemesi dileğiyle; darısı, Suriye ziyaretine olsun.
  Söz, yerel seçimlerden açılınca; birkaç gün önce, cumhurbaşkanımızın, Hatay'da söyledikleri aklıma geldi.
  Turgut Özal "Eli kolu bağlı belediye başkanı ister misiniz?" diye sormuştu. 
Cumhurbaşkanımız "Merkezi yönetim ile yerel yönetim el ele vermezse, o şehre bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Hatay garip kaldı, Hatay mahzun kaldı" demiş. 
  Atatürk'ün "Benim, şahsi meselem" dediği Hatay garip ve mahzun kalmış demek ki.
  "Belediye, iktidar partisinden olmazsa, istediği hizmeti yapamaz" diye özetleyebileceğim şeyler söyleyen Turgut Özal'ın partisi, birçok belediye başkanlığını kaybetmişti.
  Cumhurbaşkanımız, yukarıda dikkat çektiğim şeyleri söylemeyi sürdürürse, iktidar partisinin belediye kaybetme riski var.
  Her ne kadar Turgut Özal Döneminin muhalefet liderleri -Süleyman Demirel ve Erdal İnönü- ayarında muhalefet liderleri olmasa da, halkımız, bu tür söylemlere karşı ters tepki veriyor.
  Sayın cumhurbaşkanımızı; eleştirme ve onlarca danışmanı ve Dünya Lideri olduğu için kendilerine akıl vermemin haddim olmadığı gibi hadimi aşmak olduğunu bilen biriyim.
  Ancak, siyasi rakiplerine "Beyefendi" diye hitap eden rahmetli Necmettin Erbakan'ın kanatları altında yetişmiş biri olduğu için kendilerinin, ana muhalefet partisi genel başkanına "Özgür Efendi" demesini yadırgadım.
  Efendilik herkese nasip olmayan bir kavram olsa da "Falanca Efendi" şeklindeki hitap genellikle, odacı olanlara karşı kullanılan bir hitap türüdür çünkü.
  Bayram ikramiyesi olarak dile getirilen 3000 lirayı da yadırgadım.
  O ikramiye birkaç gün sonra "Cumhurbaşkanımızın onayıyla 3000 liradan daha fazla olacak olsa da -şu anda, gündemde olan- 3000 liralık 2 bayram ikramiyesi -365 gün için- günlük, 2 ekmek parası kadar bir ücret eder.
  O nedenle, hiç verilmesin daha iyi olur bence...
  Böylece, enflasyonun, bu kadar yüksek olduğu bir zaman diliminde; MTV kadar dişe dokunmasa da, emeklilerden devlet bütçesine "karınca kararınca" katkı sağlanmış olur.
  Enflasyon, tüm önlemlere karşın; hala, Dünya'daki en yüksek oranlarda.
  Gerektiği gibi yerli üretim yapmıyoruz çünkü.
  Birkaç yıl öncesine kadar, Dünya'da üretilen mercimeğin %40'ı Türkiye'de üretiliyordu.
  Şu anda, Kanada'dan mercimek alıyoruz.
  Çukurova, pamuk cennetiydi.
  Şu anda, Çukurovalı gençlerin büyük bir çoğunluğu, pamuk bitkisini tanımıyor.
  Buna benzer birçok şeyi, buğday başta olmak üzere anavatanı ülkemiz olan birçok ürün için söyleyebiliriz.
  Yazımı, 06.09.2020 tarihinde, sosyal medya hesabımda paylaştığım bir metinle bitirmek istiyorum.
  Ülkemizi -çok değil- 1 yıl yönetme yetkim olsa; üretimi arttırarak, halkın refah içerisinde yaşamasını sağlar(D)ım. 
  Nasıl mı?
  Yabancı ülkelerden tohum almak yerine yerli tohum kullanıp tarımı canlandırarak, maki bitki topluluğu olan yerlerde "kanser olmayan tek canlı türü" keçinin üretimini arttırıp dış ticaret ortamı oluşturarak, Tuz Gölü çevresinde beslenecek koyunların sayısını arttırıp organik tuzlu ot ile beslenmiş koyun eti için pazar yaratarak, üç yanı denizlere çevrili ülkemizdeki balıkçılığı teşvik ederek, turizm gelirlerini arttırarak...
  Tarım ve hayvancılık için uygun bir ortam yaratarak yani...
  Öyle veya böyle, ülkemizde ve Dünya'da belli bir pazarı olan madenlerimiz ve sanayii ürünleri için yapılacak iyileştirmeler de cabası olur...




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 




 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA