16 Eylül 2026 Çarşamba

16:46   ANKARA MERKEZLI 15 ILDE FETÖ OPERASYONU: 26 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:43   YENİ PARTI, ISIM DEĞIŞIKLIĞI IÇIN AYM KARARıNı BEKLEYECEK   16:41   AYLIN NAZLıAKA: LGBTİ+ OLMAK, HAK TEMELLI ÖRGÜTLENMEK SUÇ DEĞILDIR   16:39   İBB DAVASı’NDA 81’INCI GÜN... İMAMOĞLU’NDAN SAVCıNıN AKHAN’A SORUSUNA TEPKI   15:15   TGC: GAZETECI SELAHATTIN GÜNDAY SERBEST BıRAKıLMALı   15:14   SEYIT ASLAN: "KIMLIĞI MEÇHUL BIR ’ITIRAFÇı’ BEYANıNA DAYANARAK 10 KENTTE BASKıN DÜZENLENMESI SARAY REJIMININ YARATTıĞı GARABETIN ÇARPıCı BIR GÖSTERGESIDIR"   15:12   TÜLAY HATIMOĞULLARı: "BARıŞıN DILI ILE BASKıNıN PRATIĞI YAN YANA DURAMAZ"   13:11   İZMIR’DEKI EYLEMDE GÖZALTıNA ALıNAN AVUKAT SERBEST BıRAKıLDı... BARO BAŞKANı YıLMAZ: "ASLA SESIMIZI KıSAMAYACAKSıNıZ"   13:08   ADALET BAKANı GÜRLEK, IŞ DÜNYASı TEMSILCILERIYLE BIR ARAYA GELDI   13:04   İYİ PARTI’DEN İMRALı’YA VILLA YAPıLMASıNA ILIŞKIN "SATıLıK BAHÇELI VILLA" BAŞLıKLı TEPKI VIDEOSU   10:01   ’CHP’YI DAĞıTTıLAR AMA RAHATLAYAMADıLAR!’ TKP LIDERI KEMAL OKUYAN’DAN SIYASETTE EZBER BOZAN ANALIZ   09:40   100 TL ILE 41 LITREDEN 1 LITREYE: ’GÜLCAN KıŞ’TAN AKARYAKıT ZAMMıNA SERT TEPKI’   09:05   ANADOLU SANAYISINDE ’ARACı’ DÖNEMI BITIYOR: ÜRETICININ ULUSAL PAZARA ERIŞIMINDEKI DEV ENGEL AŞıLDı!   08:40   MOTORINE 6,62 TL’LIK DEV ZAM POMPADAN KAÇAMADı! LITRESI 100 LIRAYA DAYANDı: DEPOYU FULLEMEK 40 BIN LIRA OLDU!   08:31   DİSK BASıN-İŞ’TEN ÇOK SERT ’SOSYAL MEDYA’ TEPKISI: ’ERIŞIM ENGELLERI SANSÜRÜ KURUMSALLAŞTıRDı!’   08:26   AÇıKLANAN DTÖ KARARı ŞOK ETKISI YARATTı: TÜRKIYE’YE YıLLıK FATURASı EN AZ 100 MILYON DOLAR!   01:01   MERSIN MECLISI’NDE KRITIK TOPLANTı: 110 BIN ÖĞRENCIYE DEV DESTEK VE KENT GÜNDEMINI DEĞIŞTIRECEK KARARLAR!   18:19   OKULLARıN AÇıLMASıYLA HAREKETE GEÇTILER! ERDEMLI’DE KANTINLERDE SıKı DENETIM SÜRÜYOR   17:59   VELILER ŞOKTA: DEVLET OKULUNDA BIR ÇOCUĞUN BAŞLANGıÇ MALIYETI 80 BIN LIRAYı AŞTı!   17:51   AKMİB’DEN AĞUSTOSTA İHRACAT REKORU! 3 SAÇ AYAĞıNDA ROTA DEĞIŞTI: LATIN AMERIKA’DAN ŞAM’A YENI TICARET KÖPRÜSÜ  
 
     
 
 
image

Okunma : 1047  Tarih : 16.07.2024  E-Mail : bilgi@mersinerji.com

 
Salim DOĞAN

PAZAR AKŞAMI

Salim DOĞAN

Gazeteci Yazar

Kayseri Pınarbaşı

salimdogan38@hotmail.com

 

          

      

            Pazar akşamını seyrediyorum şimdi. Olmaz olamaz diyorsunuz biliyorum ama ben Pazar akşamını seyrediyorum ekranlardan. Derece iki milim sağa iki milim sola kaymış ne çıkar. Sonuç değişmeyecek ki. Çünkü sonucu değiştirecek somut bir durum olmadı Ankara bombasından başka. Onun da kime yarayacağına halk karar verecek. Kimileri bomba işimize yaradı diyerek oylarının arttığını ima etse de bombayı kim attıysa onun işine yarayacağı kesin, bu halk çabuk unutan ve kolay hatırlamayan bir halk. Bu karakteristik davranışının nedeni yurttaş olmadan evvelki yaşadıklarını hatırlamak istememesinden kaynaklanıyor olmasın.

            Aslında seçim bir gerçeğin üstünü örtüyor ve millet o gerçeğin farkına bile varamıyor. Siz çok önemli bir sosyal olguyu gerçekleştirirken uzun bir zamana ihtiyacınız olacak. O süre içerisinde birde bakacaksınız ki iş işten geçmiş şu üzerinde yaşadığınız yurdunuz sizin yurdunuz birilerinin malı oluvermiş. Birileri sessiz sedasız gelip yerleşivermiş. İşte bu gerçekler sürekli yapılacak olan yeniden seçimlerle örtülmek istenmektedir. Bu bir istiladır. Bir milletin başka bir milletin topraklarına gelip yerleşmesi ve üstün tutulması, ayrıcalık verilmesi bunun en belirgin kanıtıdır. Anadolu güney ülke halkları Kürt ve Arap istilasına maruz kalmaktadır.

            Kurtlar avına arkasını dönerek hem uluşurlar hem de arka ayaklarıyla kar fırtınası yaratırlarmış. Av o toz duman içerisinde neye uğradığını anlayamadan kurtlar tarafından parçalanırmış. O olguyu yaşadığımızın farkında mısınız? Amerikan emperyalizmi, Avrupa kapitalizmi, Rusya, Çin, İran kim bunlar biliyor musunuz o üstümüze kar fırtınası yaratan kurtlar bunlar. Anadolu dünyanın özetidir diye makale yazmıştım. Evet;  Anadolu dünyanın özetidir. Ne ararsanız burada bulabilirsiniz. Anadolu her derde deva bir yurttur sahip olmasını bilene. O nedenle kurtlar etrafımızda uluyorlar fırtınalar yaratıyorlar. Yakında paylaşacaklar şimdiden aralarında pazarlıklar yapıyorlar. Emperyalizmin kara gücünün elinde stinger füzeleri var bu füzelerle tanklarımız, savaş uçaklarımız ve helikopterlerimiz vurulacak. Peki, bunları kim veriyor; başta Amerika, Rusya ve Almanya. Teröre açık açık destek veriyorlar. Suriye kurtların savaş alanı olarak seçildi. Emperyalistler yarattıkları terör örgütleriyle birlikte hareket ederek bir sonuca ulaşmaya çalışmaktadır. Suriye ye böyle girdiler işte. Bu örgütler sayesinde oradalar. Savaşan taraflar bu kurtlar aslında. O terör örgütlerinin hepsinin arkasında yine hepsinin ortak çıkarları var. Türkiye’de bu durumdan yararlanmaya çalışmaktadır doğal olarak. Ancak tarihsel bir gerçeklik var unutulmaması gereken. Akreple yatağa giren onun zehrini tadacaktır.

            Pazartesi gününden sonra ne olacak diye soruyorsunuz biliyorum. Seçim sonuçları netleşmesi beklenecek, bu arada sürekli itirazlar yapılarak kesin seçim sonuçlarının açıklanması süreci uzatılacak. Sonra en çok oy alan partiye hükümeti kurma görevi verilecek. Kerhen bir koalisyon kurulacak. Ancak bu günkü koşullarda bu kadar ayrışmanın, kutuplaşmanın yaşandığı bir ülkede beklentilere cevap alamayan halk koalisyondan umduğunu bulamayacak. Kutuplaşmalar ve ayrışmalar had safhaya varacak. İç savaş için ortam iyice gerginleşecek. İşte tam da bu sırada kardeş kardeşe kurşun sıkmaya başladığında birileri bizim kavgamızı ordularıyla ayırmaya gelecek. “Bir milletin ordusu hangi amaçla olursa olsun başka bir ülkenin topraklarına ayak basmışsa o ordu o ülkeyi işgal etmiş sayılır”. Mustafa Kemal ATATÜRK, İşte yüce Türk milleti oyun budur. Karar da senin. 

Bazı durumlarda ülkeler savaşsız bir tek kurşun atılmadan fethedilebilir. İşgal edilebilir, İSTLAYA uğrayabilir. Yaşadıklarımız bunların hepsinin sebebidir. Şimdi tam da Atatürk gibi düşünmek gerekmektedir. Eğer bu bir örtülü savaşsa, eğer bu bir soğuk savaşsa o zaman ona göre tedbir almamız gerekmektedir. Savaşlarda ulusun bağımsızlığı, yurdun bütünlüğü nasıl korunacaksa, Cumhuriyet ve Devrimler yaşatılacaksa, devletin varlığı sürdürülecekse içinde bulunduğun ahval ve şeriat ne olursa olsun vazifen Milletin birliğini, Vatanın bütünlüğünü Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetini kanın ve canın pahasına korumak olacaktır.

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 




 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA