4 Nisan 2026 Cumartesi

19:06   MERKEZ BANKASı, FAIZI YÜZDE 37’DE SABIT TUTTU   16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK   16:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI’NDE ’OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ’ BULUŞMASı YAPıLDı   14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   14:03   İRAN’ıN ESKI DıŞIŞLERI BAKANı ZARIF’TEN TRUMP’A SAVAŞTAN ÇıKıŞ YOLU ÖNERISI   11:30   BAŞKAN SEMIH PALAMUT ACı TABLOYU ÖZETLEDI: VERESIYE DEFTERLERI AKDENIZ’IN GERÇEĞI OLDU!   10:30   GıDA KRIZI KAPıDA: BESLENME ARTıK BIR BEKA SORUNUDUR!   10:16   SANAL DÜNYADA ’İNFAZ’ PAZARLıĞı YAPANLARA ŞAFAK OPERASYONU: TELEGRAM ÇETELERINE BÜYÜK DARBE!   09:58   MERSIN’DEN KÜRESEL MESAJ: "ALıM GÜCÜNÜ ARTıRMANıN YOLU MALIYET BASKıSıNı AZALTMAKTAN GEÇIYOR"   09:23   SILIVRI’DE GECE YARıSı KARARı! İBB DAVASıNDA TAHLIYE HABERI:    09:20   AYM’DEN TAYFUN KAHRAMAN KARARı: ERKAN BAŞ’TAN ’DERHAL TAHLIYE’ ÇAĞRıSı!   09:10   MERSINLI KADıNLAR "ETIKET" PEŞINDE! HAMZABEYLI KÖY ATÖLYESI’NDE ÜRETIMIN ŞIFRELERI ÇÖZÜLDÜ   06:05   İBB DAVASıNDA SıCAK GELIŞME: NURI ASLAN’DAN SILIVRI KAPıSıNDA ‘ADALET’ MESAJı!   05:58   ADALET MÜCADELESINDE İLK ADıM: İBB DAVASıNDA TAHLIYE KARARı SONRASı ÖZGÜR ÇELIK’TEN SERT MESAJ!   05:13   TOROSLAR’DA RENKLI EL İZLERI DÜNYAYı DEĞIŞTIRIYOR! 2 NISAN’DA UMUT DOLU BULUŞMA   16:37   CHP’LI YAVUZYıLMAZ’DAN ZONGULDAK İL GENEL MECLISI SEÇIMI AÇıKLAMASı: "KENDILERINE GÜVENIYORLARSA ZONGULDAK’TA SEÇIMLER SAĞLıKLı ŞEKILDE, DOĞRU BIR FORMATLA YAPıLıR"   16:35   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN’DAN "ARA SEÇIM" DEĞERLENDIRMESI: "ŞU ANDA EN TEMEL GÜNDEMIMIZ, ÜLKENIN DEMOKRATIKLEŞMESI"   16:33   2 NISAN DÜNYA OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ... CHP’LI NAZLıAKA: "BIR EBEVEYNIN ’BENDEN SONRA ÇOCUĞUMA NE OLACAK?’ SORUSU VARSA, ORADA SOSYAL DEVLET YOKTUR"  
 
     
 
 
image

Okunma : 1244  Tarih : 28.09.2024  E-Mail : bilgi@mersinerji.com

 
Salim DOĞAN

ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞLARI DEVAM EDİYOR.

Salim DOĞAN

Pınarbaşı/ Karamanlı

GAZETECİ YAZAR

Salimdogan38@gmail.com  

 

                

                Ulusal kurtuluş savaşı biçim değiştirerek zamana göre ayar verilerek sürdürülmeye çalışılıyor. Aslında hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacakları bir uğraştır bu. Bu gizli ve sinsi savaş bilinen bin yıldır süregelmektedir. Bu arkası karanlık savaşın aktörlerinden birisi Araplardır, diğeri emperyalist batı ülkeleridir. Araplar kendi çağdışı yönetimlerini devam ettirebilmek için Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci Türkiye’sine karşı savaş ilan etmiş durumdadır. Çünkü Ulusal Kurtuluş Savaşı Türkiye’nin içinde bulunduğu jeopolitik ortamda insanı kul olmaktan müritlikten, kölelikten ve ortaçağın karalığından kurduğu Cumhuriyetle birlikte gün ışığına çıkaran yurttaş olma hakkını ve bilincini veren bir yönetim olması ortaçağı yaşamakta olan Araplarda olağan üstü bir sarsıntı yaratmıştır.

                Emperyalist batı ülkeleri ise bu topraklara bütün imkânlarını seferber ederek yaptıkları sekiz haçlı seferlerinin bir sonuç vermediğinin ezikliğini yaşamaktadır. O nedenedir ki sürekli yöntem değiştirerek her yola başvurmaktadırlar. Aslında haçlı seferleri devam etmektedir. Avrupa’nın yönü batıya dönük ancak yüzü doğuya bakmaktadır. Bu bir korku davranışıdır. Türklerin yeniden Avrupa’yı işgal edeceği korkusu yaşamaktadırlar. Onun için bu durumu önlemeye çalışmaktadırlar. Avrupa Amerikan emperyalizmini arkasına alarak Türkiye’ye karşı yıpratıcı çalışmalarına hemen Kurtuluş savaşı döneminde yöresel ayaklanmalarla başlamıştır. Atatürk döneminde Türkiye’ye fazla etki edemeyen emperyalizm Atatürk sonrası Türkiye’ye müdahale etmeye başlamıştır. Türkiye’de başlatılan karşı devrim hareketi ve sonrası iktidarların sürekliliğini sağlamak amacıyla emperyalizme hizmet etmektedir. İçinde bulunduğumuz zamandan örnekler verecek olursak emperyalizmin yerli işbirlikçileri olan tarikatlar bir kanser hücresi gibi yurdun her yerini sarmalamış durumdadır. Türkiye’nin ve Türk milletinin geleceğini tarihte görülmemiş bir bataklığa doğru sürüklemektedir. Dün olduğu gibi bu günde bu karanlık oyunun arkasında İngilizler vardır. Tarikatlar yüzyıllardır İngilizlerin arka bahçesi olarak onlara hizmet etmektedir.

                Dünyada altı yüz milyon Türk yaşamaktadır. Her biri darmadağın, çünkü böyle olması istenmiştir. Türkler bölgesel olarak İran Türk’ü, Azerbaycan Türk’ü, Özbek Türk’ü, Kırgız Türk’ü, Bulgar Türk’ü, Macar Türk’ü, Irak Türk’ü, Bayır bucak Türk’ü, Uygur Türk’ü, Hazar Türk’ü, Pagan Türk’ü diye ayrıldıkları gibi inanç olarak ta bir birinden koparılmış durumdadır. Hristiyan Türkler, Müslüman Türkler, Budist Türkler, Sünni Türkler, Alevi Türkler, Şii Türkler ne kadar Türk varsa o kadar düşman var demektir. Bu ayrıştırılan Türkler de sanki birbirlerine düşmanmış gibi bin yıldır kültürlendirilmiştir.

 Türkleri bir araya getirecek bir bayrak altında toplayacak bir genetik şifresi var. Bütün dünyanın korktuğu Bu şifre her Türk’ün genlerinde bulunmaktadır. Bu şifreyi aktifleştirecek toplumsal görevdeşlik duygusu sinsin ateşi etrafında ortaya çıkmaktadır. Kızılca günlerde kendiliğinden bir meydanda toplanan Türkler yaktıkları sinsin ateşiyle bir araya gelmektedir.   Burada aldıkları kararlarla içinde bulundukları fetret döneminden kurtulmaktadır. Bumin Kağan, İlteriş Kağan, Fatih Sultan Mehmet ve MUSTAFA KEMAL ATATÜRK gibi. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye dağlarında yaktığı çoban ateşleriyle başlattığı ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞINI işte bu bilinçle başlatmıştı. Her ferdi bir Mustafa Kemal Atatürk olan bu yüce Türk milleti içinde bulunduğu durumun “BİR GÜN MUTLAKA” farkına varacaktır. Urungu’dan, Kürşat’tan, Bumin Kağandan Mustafa Kemal Atatürk’e kadar Ulusal kurtuluş savaşı bitmedi devam ediyor.

                Muhtaç olduğun kudret damarlarında mevcuttur.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 



  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA