30 Eylül 2026 Çarşamba

18:50   “SIYASI CASUSLUK" DAVASı... MERDAN YANARDAĞ: “KUMPASıN NEDENI, YEREL SEÇIMLERI LEKELEMEK VE TELE1’E EL KOYMAK”   18:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN 65 YAŞ VE ÜZERI VATANDAŞLARA GÖZ MUAYENESI HIZMETI   16:47   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN GAZETECI FATIH ERGIN’E DESTEK: “TUTUKLANMASı ZAMANıN RUHUNUN GEREĞIDIR”   16:47   AKıN GÜRLEK’TEN AHMET ŞıK’A SUÇ DUYURUSU VE TAZMINAT DAVASı   16:46   UTKU ÇAKıRÖZER’DEN X VE META’YA ERIŞIM ENGELLERI ÇAĞRıSı: “GELIN MECLIS’TE HESAP VERIN”   14:56   SAVCı, "SIYASI CASUSLUK" DAVASıNDA İMAMOĞLU, ÖZKAN, YANARDAĞ VE GÜN’ÜN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNı ISTEDI   13:55   ZEYTIN ÜRETICISI DERTLI: MALIYETLER ARTıYOR, ZEYTIN FIYATı DÜŞÜYOR   13:52   İBB DAVASı’NDA 89’UNCU GÜN BAŞLADı...   09:58   YENİ PARTI’DEN FON VURGUNU TEPKISI: DENIZ YAVUZYıLMAZ’DAN HÜKÜMET İSTIFA ÇAĞRıSı   09:50   DENIZ GÖKTAŞ TAHLIYE EDILDI: DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TÜLAY HATIMOĞULLARı’NDAN GEÇMIŞ OLSUN MESAJı   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICIYE ÇIFTE KAZANÇ: GÜLNAR’DA İLK BADEM HASADı BAŞLADı   03:59   A MILLI TAKıM BURSA’DA AĞıR YARALı: İTALYA İKINCI YARıDA DA NEFES ALDıRMADı!   17:28   TÜRKIYE İŞÇI PARTISI’NDEN BAKAN TEKIN’E: OKULLAR SAVAŞ ALANıNA DÖNDÜ, DERHAL ISTIFA ET   17:27   ALI MAHIR BAŞARıR: “BIR ÖĞRETMENIMIZIN OKULUNDA CANıNDAN OLMASı, HEPIMIZIN SORGULAMASı GEREKEN AĞıR BIR TABLODUR”ALI MAHIR BAŞARıR: “BIR ÖĞRETMENIMIZIN OKULUNDA CANıNDAN OLMASı, HEPIMIZIN SORGULAMASı GEREKEN AĞıR BIR TABLODUR”   17:26   GÖKHAN GÜNAYDıN’DAN FON KRIZI AÇıKLAMASı: “AKP’LI ELITLER PARALARıNı ALıP KAÇTıLAR, IÇERIDE KALAN VATANDAŞıN ÜZERINE KAPı KILITLENDI”   17:24   KOMEDYEN DENIZ GÖKTAŞ’A 1 YıL 7 AY 5 GÜN HAPIS CEZASı VE TAHLIYE   14:37   ASU KAYA: “KADıNLARıN SAĞLıK HAKKıNı GERICI ZIHNIYETINIZLE SıNıRLANDıRAMAZSıNıZ”   14:34   OSMANIYE’DE OKUL BAHÇESINDE YEĞENI TARAFıNDAN VURULAN ÖĞRETMEN HAYATıNı KAYBETTI   14:31   KOMEDYEN DENIZ GÖKTAŞ HAKKıNDA TAHLIYE TALEBI   14:25   YENİ PARTI’DE ÖN SEÇIM... YARıŞıN OLDUĞU ILÇELERIN YÜZDE 47’SINDE KURUCU BAŞKANLAR DEĞIŞTI  
 
     
 
 
image

Okunma : 1582  Tarih : 28.09.2024  E-Mail : bilgi@mersinerji.com

 
Salim DOĞAN

ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞLARI DEVAM EDİYOR.

Salim DOĞAN

Pınarbaşı/ Karamanlı

GAZETECİ YAZAR

Salimdogan38@gmail.com  

 

                

                Ulusal kurtuluş savaşı biçim değiştirerek zamana göre ayar verilerek sürdürülmeye çalışılıyor. Aslında hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacakları bir uğraştır bu. Bu gizli ve sinsi savaş bilinen bin yıldır süregelmektedir. Bu arkası karanlık savaşın aktörlerinden birisi Araplardır, diğeri emperyalist batı ülkeleridir. Araplar kendi çağdışı yönetimlerini devam ettirebilmek için Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci Türkiye’sine karşı savaş ilan etmiş durumdadır. Çünkü Ulusal Kurtuluş Savaşı Türkiye’nin içinde bulunduğu jeopolitik ortamda insanı kul olmaktan müritlikten, kölelikten ve ortaçağın karalığından kurduğu Cumhuriyetle birlikte gün ışığına çıkaran yurttaş olma hakkını ve bilincini veren bir yönetim olması ortaçağı yaşamakta olan Araplarda olağan üstü bir sarsıntı yaratmıştır.

                Emperyalist batı ülkeleri ise bu topraklara bütün imkânlarını seferber ederek yaptıkları sekiz haçlı seferlerinin bir sonuç vermediğinin ezikliğini yaşamaktadır. O nedenedir ki sürekli yöntem değiştirerek her yola başvurmaktadırlar. Aslında haçlı seferleri devam etmektedir. Avrupa’nın yönü batıya dönük ancak yüzü doğuya bakmaktadır. Bu bir korku davranışıdır. Türklerin yeniden Avrupa’yı işgal edeceği korkusu yaşamaktadırlar. Onun için bu durumu önlemeye çalışmaktadırlar. Avrupa Amerikan emperyalizmini arkasına alarak Türkiye’ye karşı yıpratıcı çalışmalarına hemen Kurtuluş savaşı döneminde yöresel ayaklanmalarla başlamıştır. Atatürk döneminde Türkiye’ye fazla etki edemeyen emperyalizm Atatürk sonrası Türkiye’ye müdahale etmeye başlamıştır. Türkiye’de başlatılan karşı devrim hareketi ve sonrası iktidarların sürekliliğini sağlamak amacıyla emperyalizme hizmet etmektedir. İçinde bulunduğumuz zamandan örnekler verecek olursak emperyalizmin yerli işbirlikçileri olan tarikatlar bir kanser hücresi gibi yurdun her yerini sarmalamış durumdadır. Türkiye’nin ve Türk milletinin geleceğini tarihte görülmemiş bir bataklığa doğru sürüklemektedir. Dün olduğu gibi bu günde bu karanlık oyunun arkasında İngilizler vardır. Tarikatlar yüzyıllardır İngilizlerin arka bahçesi olarak onlara hizmet etmektedir.

                Dünyada altı yüz milyon Türk yaşamaktadır. Her biri darmadağın, çünkü böyle olması istenmiştir. Türkler bölgesel olarak İran Türk’ü, Azerbaycan Türk’ü, Özbek Türk’ü, Kırgız Türk’ü, Bulgar Türk’ü, Macar Türk’ü, Irak Türk’ü, Bayır bucak Türk’ü, Uygur Türk’ü, Hazar Türk’ü, Pagan Türk’ü diye ayrıldıkları gibi inanç olarak ta bir birinden koparılmış durumdadır. Hristiyan Türkler, Müslüman Türkler, Budist Türkler, Sünni Türkler, Alevi Türkler, Şii Türkler ne kadar Türk varsa o kadar düşman var demektir. Bu ayrıştırılan Türkler de sanki birbirlerine düşmanmış gibi bin yıldır kültürlendirilmiştir.

 Türkleri bir araya getirecek bir bayrak altında toplayacak bir genetik şifresi var. Bütün dünyanın korktuğu Bu şifre her Türk’ün genlerinde bulunmaktadır. Bu şifreyi aktifleştirecek toplumsal görevdeşlik duygusu sinsin ateşi etrafında ortaya çıkmaktadır. Kızılca günlerde kendiliğinden bir meydanda toplanan Türkler yaktıkları sinsin ateşiyle bir araya gelmektedir.   Burada aldıkları kararlarla içinde bulundukları fetret döneminden kurtulmaktadır. Bumin Kağan, İlteriş Kağan, Fatih Sultan Mehmet ve MUSTAFA KEMAL ATATÜRK gibi. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye dağlarında yaktığı çoban ateşleriyle başlattığı ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞINI işte bu bilinçle başlatmıştı. Her ferdi bir Mustafa Kemal Atatürk olan bu yüce Türk milleti içinde bulunduğu durumun “BİR GÜN MUTLAKA” farkına varacaktır. Urungu’dan, Kürşat’tan, Bumin Kağandan Mustafa Kemal Atatürk’e kadar Ulusal kurtuluş savaşı bitmedi devam ediyor.

                Muhtaç olduğun kudret damarlarında mevcuttur.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 




 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA