10 Nisan 2026 Cuma

20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı   20:49   AYŞE ÇELIK CINAYETI DAVASı ERTELENDI... CHP’LI HATICE SELLI DURSUN: BU KADıN CINAYETLERINI ÖNLEMEYENLERIN KADıNLARA VERECEK HIÇBIR ŞEYI KALMAMıŞTıR   15:47   AKARYAKıT ZAMLARı, CEZALAR, OTOYOL ÜCRETLERI NAKLIYATÇıLARı BEZDIRDI: ALDıĞıMıZ PARAYı MALIYEYE MI VERECEĞIZ, VERGIYE MI VERECEĞIZ, OTOBANDA Mı VERECEĞIZ, CEZALARA Mı YATıRACAĞıZ, ARABANıN BAKıMıNA Mı VERECEĞIZ?   15:44   CHP’LI BAŞARıR’DAN AK PARTILI MILLETVEKILLERINE "YETER SAYı" TEPKISI: "CIDDIYETSIZLIK, YASANıZA SAHIP ÇıKMAYACAKSANıZ BU KABUL EDILEBILIR BIR DURUM DEĞIL"   14:11   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, ELEKTRIK VE DOĞAL GAZ ZAMLARıNA TEPKI: "MÜJDESINI VERDIĞINIZ KARADENIZ VE AKDENIZ GAZı NE OLDU"   14:10   İBB DAVASı”NDA 19. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN "HÜSEYIN GÜN" ÇıKıŞı: "HIÇBIRIMIZIN TANıMADıĞı BIR KIŞI ÜZERINDEN ÖRGÜT KURGULAMAK, BU IFTIRANAMENIN ÇÖPÜN IÇINDE ÇÜRÜMÜŞ BIR ÇÖP OLDUĞUNUN ALT YAZıSıDıR”   14:08   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… SANıK SERTÇELIK, “DEVLET BAHÇELI’YE, İZZET ULVI YÖNTER ARACıLıĞıYLA METIN OKUTTURULDU” MESAJLAŞMALARıNı REDDETTI   14:08   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI BAŞKAN VEKILI SEÇIMI ÖNCESI GERGINLIK... İL BAŞKANı NIHAT YEŞILTAŞ: "BU SEÇIM MEŞRU DEĞILDIR. ADAY ÇıKARMAYACAĞıZ. BURAYı TERK EDIYORUZ"   13:41   TOROSLAR’DA HEDEF: SORUNSUZ YOLLAR, GÜÇLÜ ÜSTYAPı   16:13   KADıN ÇALıŞANLAR VE ÇIFTÇILER İÇIN POZITIF GÜNDEM: MILLETVEKILI UYSAL’DAN DESTEK MESAJı   16:12   ALI MAHIR BAŞARıR: "POLISLERIMIZ DÜN ŞEHIT OLSAYDı BUNUN HESABıNı KIM VERECEKTI? YETKILI KIŞILER BU REZALETI AÇıKLASıN"   16:12   İBB DAVASıNDA 18. GÜN...NECATI ÖZKAN VE ULAŞ YıLMAZ ARASıNDA “HÜSEYIN GÜN” DIYALOĞU: “SEPETLEDIĞIMIZ’ BEYEFENDI, ŞU ANDA YÖNETICIMIZ OLARAK BURAYA KONDURULDU”   16:11   MESLEK FABRIKASı DIRENIŞINE SOKAK SANATÇıLARıNDAN DESTEK: “MESLEK FABRIKASı SIYASI ÇEKIŞMELERE ALET EDILMELI”   16:09   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU:    16:08   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... ALI BABACAN: TÜRKIYE, SAVAŞTA DEĞILKEN, ADETA BIR SAVAŞ EKONOMISINI YAŞADı, YAŞAMAYA DA DEVAM EDIYOR   16:07   ÖZGÜR ÖZEL: ’GÜNDEMIMIZDE ARA SEÇIM YOK’ DEMEK YÜRÜTMENIN YASAMAYA MÜDAHALESIDIR   14:16   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN POLIS HAFTASı MESAJı   12:29   ÇÖPTEN EKONOMIYE: TOROSLAR’DA SıFıR ATıK HAMLESI BÜYÜYOR   12:18   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN GıDA GÜVENLIĞI DENETIMI: SAĞLıĞı TEHDIT EDEN ÜRÜNLERE GEÇIT YOK   11:26   KANSERE KARŞı DIKIŞ MAKINESIYLE SAVAŞ AÇTı! AKDENIZ’DE AZMIN ZAFERI  
 
 
 
 
 
 
 
image

Okunma : 1256  Tarih : 28.09.2024  E-Mail : bilgi@mersinerji.com

 
Salim DOĞAN

ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞLARI DEVAM EDİYOR.

Salim DOĞAN

Pınarbaşı/ Karamanlı

GAZETECİ YAZAR

Salimdogan38@gmail.com  

 

                

                Ulusal kurtuluş savaşı biçim değiştirerek zamana göre ayar verilerek sürdürülmeye çalışılıyor. Aslında hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacakları bir uğraştır bu. Bu gizli ve sinsi savaş bilinen bin yıldır süregelmektedir. Bu arkası karanlık savaşın aktörlerinden birisi Araplardır, diğeri emperyalist batı ülkeleridir. Araplar kendi çağdışı yönetimlerini devam ettirebilmek için Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci Türkiye’sine karşı savaş ilan etmiş durumdadır. Çünkü Ulusal Kurtuluş Savaşı Türkiye’nin içinde bulunduğu jeopolitik ortamda insanı kul olmaktan müritlikten, kölelikten ve ortaçağın karalığından kurduğu Cumhuriyetle birlikte gün ışığına çıkaran yurttaş olma hakkını ve bilincini veren bir yönetim olması ortaçağı yaşamakta olan Araplarda olağan üstü bir sarsıntı yaratmıştır.

                Emperyalist batı ülkeleri ise bu topraklara bütün imkânlarını seferber ederek yaptıkları sekiz haçlı seferlerinin bir sonuç vermediğinin ezikliğini yaşamaktadır. O nedenedir ki sürekli yöntem değiştirerek her yola başvurmaktadırlar. Aslında haçlı seferleri devam etmektedir. Avrupa’nın yönü batıya dönük ancak yüzü doğuya bakmaktadır. Bu bir korku davranışıdır. Türklerin yeniden Avrupa’yı işgal edeceği korkusu yaşamaktadırlar. Onun için bu durumu önlemeye çalışmaktadırlar. Avrupa Amerikan emperyalizmini arkasına alarak Türkiye’ye karşı yıpratıcı çalışmalarına hemen Kurtuluş savaşı döneminde yöresel ayaklanmalarla başlamıştır. Atatürk döneminde Türkiye’ye fazla etki edemeyen emperyalizm Atatürk sonrası Türkiye’ye müdahale etmeye başlamıştır. Türkiye’de başlatılan karşı devrim hareketi ve sonrası iktidarların sürekliliğini sağlamak amacıyla emperyalizme hizmet etmektedir. İçinde bulunduğumuz zamandan örnekler verecek olursak emperyalizmin yerli işbirlikçileri olan tarikatlar bir kanser hücresi gibi yurdun her yerini sarmalamış durumdadır. Türkiye’nin ve Türk milletinin geleceğini tarihte görülmemiş bir bataklığa doğru sürüklemektedir. Dün olduğu gibi bu günde bu karanlık oyunun arkasında İngilizler vardır. Tarikatlar yüzyıllardır İngilizlerin arka bahçesi olarak onlara hizmet etmektedir.

                Dünyada altı yüz milyon Türk yaşamaktadır. Her biri darmadağın, çünkü böyle olması istenmiştir. Türkler bölgesel olarak İran Türk’ü, Azerbaycan Türk’ü, Özbek Türk’ü, Kırgız Türk’ü, Bulgar Türk’ü, Macar Türk’ü, Irak Türk’ü, Bayır bucak Türk’ü, Uygur Türk’ü, Hazar Türk’ü, Pagan Türk’ü diye ayrıldıkları gibi inanç olarak ta bir birinden koparılmış durumdadır. Hristiyan Türkler, Müslüman Türkler, Budist Türkler, Sünni Türkler, Alevi Türkler, Şii Türkler ne kadar Türk varsa o kadar düşman var demektir. Bu ayrıştırılan Türkler de sanki birbirlerine düşmanmış gibi bin yıldır kültürlendirilmiştir.

 Türkleri bir araya getirecek bir bayrak altında toplayacak bir genetik şifresi var. Bütün dünyanın korktuğu Bu şifre her Türk’ün genlerinde bulunmaktadır. Bu şifreyi aktifleştirecek toplumsal görevdeşlik duygusu sinsin ateşi etrafında ortaya çıkmaktadır. Kızılca günlerde kendiliğinden bir meydanda toplanan Türkler yaktıkları sinsin ateşiyle bir araya gelmektedir.   Burada aldıkları kararlarla içinde bulundukları fetret döneminden kurtulmaktadır. Bumin Kağan, İlteriş Kağan, Fatih Sultan Mehmet ve MUSTAFA KEMAL ATATÜRK gibi. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye dağlarında yaktığı çoban ateşleriyle başlattığı ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞINI işte bu bilinçle başlatmıştı. Her ferdi bir Mustafa Kemal Atatürk olan bu yüce Türk milleti içinde bulunduğu durumun “BİR GÜN MUTLAKA” farkına varacaktır. Urungu’dan, Kürşat’tan, Bumin Kağandan Mustafa Kemal Atatürk’e kadar Ulusal kurtuluş savaşı bitmedi devam ediyor.

                Muhtaç olduğun kudret damarlarında mevcuttur.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 



  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA