7 Aralık 2025 Pazar

17:31   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TEK ADAM YINE KAYBEDECEK YINE YURTTAŞ BÜTÇE HAKKıNı SÖKE SÖKE ALACAKTıR"   17:27   DENIZ YÜCEL, CHP SÖZCÜLÜĞÜ GÖREVINI ZEYNEL EMRE’YE DEVRETTI   17:25   CHP PM, ILK TOPLANTıSıNı YAPTı... ÖZGÜR ÖZEL, YENI DÖNEMI "MÜCADELE DÖNEMI" OLARAK TANıMLADı   17:23   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ŞENAL SARıHAN: "ÜLKENIN YÜZDE 10’UNU DAHI OLUŞTURMAYAN BIR KESIM BIZIM EMEKLERIMIZ ÜZERINDEN YAŞıYOR"   17:08   ÖZGÜR ÖZEL’IN YENI MYK’Sı BELLI OLDU... 11 ISIM KORUNDU, YEDI YENI ISIM EKLENDI   15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:46   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:11   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”   19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”  
 
     
 
 
image

Okunma : 573  Tarih : 11.01.2025  E-Mail : fatihberkil@hotmail.com

 
Ramazan KARA

Suriyelileri, Göndermek İçin Ne Yapmalı?

  SURİYELİLERİ GÖNDERMEK İÇİN NE YAPMALI?
  Yaklaşık 10 yıl kadar önce, berberde tıraş olurken içeriye, bir Suriyeli girdi.
  Hatay'ın bir ilçesinden olan berber de Arapça bildiği ve gelen insanı önceden tanıdığı için Arapça konuşmaya başladılar.
  Aradan birkaç dakika geçtikten sonra berber "Hocam, Arapça bilmiyor. Ayıp olmasın. Sen, Türkçe de bildiğin için artık Türkçe konuşalım" deyince, adamın Türkçeyi de çok güzel konuştuğunu öğrendim.
  Suriyeli adam, oturduğu semtte, Türkler ile yaşadıkları kavgadan söz ediyormuş.
  Ben "Neden kavga ettiniz? Karakola gidip şikayet etseydiniz. Kavga ettikleriniz, kalabalık bir grupla size saldırırsa ne yapacaksınız?" der demez "Bizim arkamızda Tayyip var. Kimse bize bir şey yapamaz" diye karşılık verince, ayağa kalkıp "Sen, kim oluyorsun da, benim cumhurbaşkanımdan 'Tayyip' diye söz ediyorsun? Utanmaz adam. Adam size, ülkesini açmış. Sen saygısızlık yapıyorsun" diye bağırmaya başladım.
  Benden korktuğunu anlayınca, fazla üzerine gitmeden sustum.
  Son dönemlerde -Suriyelilerin- ülkemizin çeşitli yerlerinde, bizim yurttaşlarımıza karşı yaptıkları taşkınlıkları duyunca aklıma hep o gün yaşadıklarım gelir ve "Suriye durulduğuna göre, ülkemizde yaşayan Suriyelileri, ülkelerine -onları da incitmeden- tek tek yollamak gerek" diye düşünürüm.
  Antakya'da okuduğum yıllarda, trafik ışıkları olmadığı için şehrin trafik akışını düzenleyen Abdülcelil adında bir Amca vardı.
  O "dur" işareti yapınca tüm sürücüler durur, Abdülcelil Amca, yayalara dönüp "TEK TEK" deyince, yayalar da tek sıra halinde karşıya -güvenli bir şekilde- geçerdi.
  Abdülcelil Amca yaşıyorsa; Antakya’daki Suriyelileri, tek başına "tek tek" diyerek gönderebilir yani.
  Birkaç hafta önce; hem Cumhur İttifakı hem de Millet İttifakı bileşenleri "Suriyeliler ülkelerine gönderilecek" diyerek bir ortak noktada buluştuklarına göre; bu konu, bir an önce Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülüp bir çıkar yol bulunmalıdır.
  Keşke, Millet İttifakı bileşenleri; Cumhurbaşkanımızın, Suriyelilerin ülkelerine gönderilmesi konusunda geçmişte söyledikleri üzerinden polemik yapmak yerine "Ülkemizde yaşayan Suriyelilerin -ülkelerine- ne zaman ve nasıl gönderileceğinin görüşülmesi için -içerisinde, Cumhur İttifakı bileşenleri lider kadrosunun son söylemleriyle güçlendirilmiş- bir meclis araştırması önergesi verseydi.
  Suriye'yi ben yönetsem -savaş nedeniyle, ülkelerini terk ederek- başka ülkelerde yaşayan Suriyelileri, bayram günlerinde; ya ülkeme sokmam, ya da yaşadıkları ülkeye dönmelerine izin vermem.
  Türkiye Cumhuriyetini, ben yönetiyor olsam da "Ülkemizde yaşayan Suriyeliler, bayramlarda; ya ülkelerine gitmesinler veya geri dönmesinler." der ve bunun için ne gerekiyorsa yapılmasını sağlardım.
  Birkaç gün önce; yurdumuza gelen -yabancı- bir grubun, başka bir ülkeden gelen bir grubu kaçırıp fidye istediği yönünde bir haber okuyunca, yetkililerden ve muhalefette bulunanlardan, bir an önce gerekli girişimde bulunmasını bekliyorum.
  Sorun, insani yardımdan çok geleceğimizi tehdit eden bir çıban olmaya aday olduğu için ülkemizi yönetenlerin atacağı adımı beklemek en doğru yoldur.
  Yurttaşlarımız, zaman zaman olduğu gibi o insanlara zarar vermek yerine, devleti yönetenlerin atacağı adımı beklemelidir yani.
  Ülkemize; mülteci, sığınmacı, geçici sığınmacı veya ülkesinden ipini koparıp gelenler tek tek tespit edilerek, uluslararası ve yerli hukukun gereği bir an önce devlet tarafından yapılmalıdır.
  Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşı da düşününce, ülkemize yeni gelenler olmasından korkuyorum.
  Rusya ile savaşa girmekten çekinen veya korkan Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri yetkililerinin başımıza -önümüzdeki dönemde- ne tür işler açacağını kestiremiyorum çünkü.
  Savaş çıkartarak milyonlarca insanın yaşamını kaybetmesine neden olan, Amerika Birleşik Devletlerini yönetenler ve suç ortakları, sivrisinek gibidir. İnsanların kanını emer gider.
  Gittikleri yerde yaşayanlar da, kulaklarındaki vızıltı ve bedenindeki kaşıntıyla baş başa kalır.
  Amerika Birleşik Devletleri yöneticileri -kendilerini- demokrasinin sigorta poliçesi gibi gösterse de Dünya'da yapılan savaşların ve askeri darbelerin -nerdeyse hepsinin- arkasında onlar vardır.
  İkinci Dünya Savaşı çıkmadan önce; Hitler'i, savaş çıkarmak için gaza getirdiği halde, Hitler'e karşı savaş kazanan da ABD yetkilileri ve ortaklarıdır.
  Aynı durumun, Ukrayna için geçerli olup olmayacağını zaman gösterecek.
  Amerika Birleşik Devletleri yetkilileri, ülkelerinde yaşanan derin yoksulluğu; silah satarak, savaş çıkartarak ve iğrenç bir mikser gibi Dünya'yı karıştırarak perdeliyor çünkü.(30.04.2022)




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 



  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA