17 Kasım 2025 Pazartesi

16:06   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI SONA ERDI   16:04   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN AŞEVINE ZIYARET   16:02   BEŞIKTAŞ JK: SERGEN YALÇıN, BU SABAH ANJIYO OPERASYONU GEÇIRDI   16:01   MUAZZEZ ABACı, ANKARA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   15:59   EGE ÜNIVERSITESI ÖĞRENCI KÖYÜ’NDE, DEPREMZEDE ÖĞRENCILERDEN GERIYE DÖNÜK KIRA ISTENDI   15:57   36 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN AKADEMISYEN EMRAH GÜLSUNAR HAKKıNDA ILK DURUŞMADA TAHLIYE KARARı VERILDI   15:56   VELI AĞBABA: BELEDIYE BAŞKANLARıMıZıN 70 YıLLıK MALLARıNA EL KONULDU VE BU ORGANIZE KÖTÜLÜĞÜ AKP YAPıYOR   13:35   ARA TATILDE ZUMBA KIDS COŞKUSU: ÇOCUKLAR VE AILELERI ENERJI DEPOLADı   11:40   MUAZZEZ ABACı’NıN SON ŞARKıSı: ANKARA’DA SESSIZ VEDA   11:25   BAŞKAN VAHAP SEÇER’IN ACı GÜNÜ: KARDEŞI ARZU SEÇER’I KAYBETTI   10:18   MERSIN’DE KADıNLARA GÜÇLÜ BIR SES: ‘HAYıR DEME SANATı’ ATÖLYESI BAŞLADı   01:02   MERSIN’DE KADıNLAR BISIKLETLE HAYATA KATıLıYOR   19:35   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KILIS’TE SERT ÇıKıŞ: “BU KUMPASA TESLIM OLMAYACAĞıZ, BIR DEVRI KAPATıP YENISINI AÇACAĞıZ!”   17:19    MERSIN’IN GIZLI HAZINESI: TARIHI KILIKYA YOLU DOĞASEVERLERI BULUŞTURUYOR   17:17   “GÜNEŞ BALÇıKLA SıVANMAZ” – MANSUR YAVAŞ’TAN KILIS’TE SERT MESAJLAR   16:59   “HATIMOĞULLARı: MUHALEFETE BASKı BARıŞı SABOTE EDIYOR   15:43   “MECLIS’TE TARIHI AN: GÜLCAN KıŞ’TAN MERSIN İSYANı”   10:08   MERSIN’DE SATRANÇ FıRTıNASı: 9. ULUSLARARASı TURNUVA REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   23:31   “VAHAP SEÇER’DEN MEZITLI’YE GÜÇLÜ MESAJ: ‘HIZMET BIZIM, DESTEK HALKıN’”   23:09   “VAHAP SEÇER: ‘MERSIN 2019’DA DEVRIM YAPTı, TOROSLAR YENI DÖNEME GIRIYOR’”  
 
     
   

Nuriye ve Semih ikinci duruşmada konuşamayabilirler..


Tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça 194, ev hapsindeki Esra Özakça ise 119 gündür açlık grevinde. Eğitimcilerin avukatı Gülmen ve Özakça’nın ikinci duruşma tarihi olan 28 Eylül’e kadar ‘açlıktan kaynaklı olarak kendilerini ifade edemeyeceklerini’ belirtirken, Esra Özakça ise sağlık dur

 

Tarih : 19 Eylül 2017 Salı 07:41   Okunma : 2168

Esra Özakça ise sağlık durumuna ilişkin verdiği bilgide, "tek başına yürümekte zorlandığını" söyledi.  

OHAL Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) ile ihraç edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın “İşimizi geri istiyoruz” talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemi 194’üncü gününde. Semih Özakça'nın eşi Esra Özakça da açlık grevinde 120’nci güne girdi.

Gazete Karınca’nın haberine göre, Gülmen ve Özakça’nın duruşmaya getirilmemelerini ve duruşmanın 28 Eylül’e ertelenmesini tasarlanmış bir karar olarak değerlendiren eğitimcilerin avukatı Murat Yılmaz, duruşma tarihine dikkat çekti.

Yılmaz “(28 Eylül), açlık grevinde bu aşamada olan iki insan için çok uzun bir süre. Dolayısıyla 15 gün sonra duruşmaya çıktıkları zaman bugünkü durumlarından çok daha kötü olacaklar. Belki konuşmayacaklar bilemiyoruz. Dolayısıyla asıl olarak bu duruşmaya gelip kendilerinin neden açlık grevine başladıklarını, bir örgütle bağlantılarının olmadığını anlatacaklardı. Ama maalesef bu durum ellerinden alındı” açıklamasında bulundu.

'ESRA ÖZAKÇA YÜRÜYEMİYOR'

120 gündür açlık grevinde olan Esra Özakça ise sağlık durumuna ilişkin verdiği bilgide, tek başına yürümekte zorlandığını ve gün içinde çok yorgun düştüğünü belirtti. Özakça'nın açıklamaları şöyle: 

"Gündüz ben de çok yorgun oluyorum. Artık bazı şeyleri tek başıma yapmakta zorlanıyorum. Uykusuzluk çok fazla yaşadığım için gün içinde hep yorgun hissediyorum kendimi. Ağzımın içi tamamen yara ve bu da sıvı almamı etkiliyor."

İKİNCİ DURUŞMA 28 EYLÜL'DE

Gülmen ve Özakça’nın yargılandığı davanın ilk duruşması 14 Eylül günü Ankara Adliyesi 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Ancak Gülmen ve Özakça “güvenlik” gerekçesiyle duruşmaya getirilmedi. Mahkeme duruşmaya getirilmeyen Gülmen ve Özakça’nın “savunma yapmadıkları” gerekçesiyle tutukluluk hâlinin devamına karar verdi. Davanın ikinci duruşması ise 28 Eylül günü Sincan Cezaevi Yerleşkesi’ndeki duruşma salonunda görülecek.

SEMİH ÖZAKÇA'YA DAVA

Esra Özakça ayrıca eşi Semih Özakça hakkında yeni bir davanın açıldığını ve davaya katılması için mahkemeden çağrı geldiği bilgisini de paylaştı. Ancak davanın detaylarına ulaşamadıklarını kaydetti. Özakça, 28 Eylül’de görülecek duruşma için dayanışma çağrısında bulundu.

 

Paylaş :
Etiketler :  açlık grevi, esra özakça, ikinci duruşma, nuriye gülmen, semih özakça.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA