23 Aralık 2025 Salı

19:29   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN BALıKÇıLARA CAN SUYU: 772 KIŞIYE EKIPMAN DESTEĞI”   19:05   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR   15:37   DEM PARTI İMRALı HEYETI, CHP’YI ZIYARET ETTI... ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN HEM TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFINI, HEM DEMOKRATIK TÜRKIYE HEDEFINI BIRLIKTE HAYATA GEÇIREBILECEK YARıNLARı UMUT EDIYORUZ”   15:35   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN, MILLI SAVUNMA BAKANı GÜLER VE MİT BAŞKANı KALıN, SURIYE CUMHURBAŞKANı ŞARA TARAFıNDAN KABUL EDILDI   15:34   LEYLA ZANA, “ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK” MITINGINDE KONUŞACAK   15:31   İYİ PARTILI ÇÖMEZ: "AMERIKAN ADALET BAKANLıĞı EPSTEIN DOSYASıNDA TÜRKIYE’DEN KÜÇÜK KıZ ÇOCUKLARıNıN ISTISMAR ADASıNA GÖTÜRÜLDÜĞÜ YAZıYOR"   11:33   MERSIN OPERASı KAPALı GIŞE SEZONUNU “YENI YıL ŞARKıLARı” KONSERIYLE ZIRVEYE TAŞıYOR!   10:23   “TÜRKIYE DARALıRKEN AKDENIZ HAZıR GIYIM İHRACATTA REKOR KıRDı: %68 ARTıŞLA 45,6 MILYON DOLAR”   10:05   TARSUS’UN LEZZETLERI DÜNYA SAHNESINDE: FıNDıK LAHMACUN VE KAYNAR PROJESIYLE GASTRONOMI YOLCULUĞU   02:57   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR   12:30   “SEÇER’DEN DEMOKRASI VURGUSU: ‘TÜRKIYE HUKUK DEVLETI İSE HERKES ÖZGÜRCE KONUŞACAK’”   09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”  
 
     
   

MESKİ Atıksuları Arıtıyor, Akdeniz Temiz Kalıyor


Türkiye genelinde en büyük sorunlardan biri olan evsel nitelikli atıksu kirliliğini ortadan kaldırmak için çalışmalarını sürdüren MESKİ, 22 adet Atıksu Arıtma Tesisi’nde 1 Nisan 2019’dan bu güne kadar toplam 245 milyon 328 bin metreküp atıksu arıtımı gerçekleştirdi. Akdeniz sahillerinin temizlenmesi ve mavi bayraklı plajların sayısının artmasıyla birlikte Mersin daha güzel ve çevre dostu bir kent olmaya devam ediyor.

 

Tarih : 21 Mayıs 2021 Cuma 07:20   Okunma : 685

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi(MESKİ) Genel Müdürlüğü, 22 atıksu arıtma tesisinde 1 Nisan 2019’dan bu güne kadar toplam 245 milyon 328 bin metreküp atıksu arıtımı gerçekleştirildi.

Mersin genelinde işletilen 22 atıksu arıtma tesisi ile çevreye ve aynı zamanda doğadaki canlılara da çok ciddi katkılar sağlayan MESKİ, altyapı çalışmalarında olduğu kadar atıksu altyapısına ve arıtma tesisi yatırımlarına devam ediyor. MESKİ tarafından yapılan atıksu yatırımları ile sadece Mersin’in değil Akdeniz Bölgesi’nin de kaderi değişiyor. Akdeniz sahillerinin temizlenmesi ve mavi bayraklı plajların sayısının artması için bünyesinde bulunan atıksu arıtma tesislerini başarılı bir şekilde işleten MESKİ, 22 atıksu arıtma tesisinde 1 Nisan 2019’dan bu güne kadar toplam 245.328.124,30 metreküp atıksu arıtımı gerçekleştirdi.

MESKİ, Akdeniz sahillerinin temiz kalmasına önemli katkılar sağlıyor

Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’nde 126 milyon 57 bin, Tarsus Atıksu Arıtma Tesisi’nde 35 milyon 269 bin, Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nde 33 milyon 23 bin, Kargıpınarı Atıksu Arıtma Tesisi’nde 1 milyon 418 bin atıksuyu arıtan MESKİ, atıksuları temiz bir şekilde doğaya deşarj etti. MESKİ, turizm bölgelerinden olan Erdemli Atıksu Arıtma Tesisi’nde 13 milyon 906 bin, Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi’nde 979 bin 912,Atakent Atıksu Arıtma Tesisi’nde 4 milyon 847 bin, Narlıkuyu Atıksu Arıtma Tesisi’nde 736 bin 341ve Silifke Atıksu Arıtma Tesisi’nde ise 7 milyon 189 bin metreküp atıksuyu arıttı.

Mersin’in en batı ucu olan ve Antalya sınırında bulunan Anamur ve Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisleri’ndetoplam 18 milyon 663 bin ve Karaman sınırına yakın Mut Atıksu Arıtma Tesisi’nde ise 3 milyon 235 bin metreküp atıksuyu arıtan MESKİ, Akdeniz’in temizliğine önemli katkılar sunmaya devam ediyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA