23 Aralık 2025 Salı

19:29   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN BALıKÇıLARA CAN SUYU: 772 KIŞIYE EKIPMAN DESTEĞI”   19:05   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR   15:37   DEM PARTI İMRALı HEYETI, CHP’YI ZIYARET ETTI... ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN HEM TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFINI, HEM DEMOKRATIK TÜRKIYE HEDEFINI BIRLIKTE HAYATA GEÇIREBILECEK YARıNLARı UMUT EDIYORUZ”   15:35   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN, MILLI SAVUNMA BAKANı GÜLER VE MİT BAŞKANı KALıN, SURIYE CUMHURBAŞKANı ŞARA TARAFıNDAN KABUL EDILDI   15:34   LEYLA ZANA, “ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK” MITINGINDE KONUŞACAK   15:31   İYİ PARTILI ÇÖMEZ: "AMERIKAN ADALET BAKANLıĞı EPSTEIN DOSYASıNDA TÜRKIYE’DEN KÜÇÜK KıZ ÇOCUKLARıNıN ISTISMAR ADASıNA GÖTÜRÜLDÜĞÜ YAZıYOR"   11:33   MERSIN OPERASı KAPALı GIŞE SEZONUNU “YENI YıL ŞARKıLARı” KONSERIYLE ZIRVEYE TAŞıYOR!   10:23   “TÜRKIYE DARALıRKEN AKDENIZ HAZıR GIYIM İHRACATTA REKOR KıRDı: %68 ARTıŞLA 45,6 MILYON DOLAR”   10:05   TARSUS’UN LEZZETLERI DÜNYA SAHNESINDE: FıNDıK LAHMACUN VE KAYNAR PROJESIYLE GASTRONOMI YOLCULUĞU   02:57   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR   12:30   “SEÇER’DEN DEMOKRASI VURGUSU: ‘TÜRKIYE HUKUK DEVLETI İSE HERKES ÖZGÜRCE KONUŞACAK’”   09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”  
 
     
   

Büyükşehir’in “Mersin Gençlik Teknoloji Zirvesi” Start Aldı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘başımız dik, gözümüz zirvede!’ sloganıyla alanında uzmanları ve gençleri buluşturan “Mersin Gençlik Teknoloji Zirvesi”ni 19 Mayıs’ta başlattı. 5 gün sürecek etkinliğe Türkiye’nin dört bir yanından katılan 60 öğrenci teknoloji takımları oluşturdu. Öğrenciler projelerini 226 katılımcı öğrenciyle paylaştı. Teknoloji Zirvesi, proje geliştirme süreciyle devam edecek.

 

Tarih : 21 Mayıs 2021 Cuma 10:50   Okunma : 764

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi öncülüğünde düzenlenen,alanında uzmanları ve gençleri buluşturan “Mersin Gençlik Teknoloji Zirvesi”,19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda başladı.‘Başımız dik, gözümüz zirvede!’ sloganıyla düzenlenen etkinliğin ilk günü konferans olarak gerçekleşti. Online platformda Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlayan 11-18 yaş arasındaki 60 öğrenci, takımlar halinde gün boyunca projelerini 226 katılımcı öğrenciyle paylaştı.

Etkinlik anlamlı günde başladı

Teknoloji Zirvesi, bu yıl 102. yıl dönümü kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma,  Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Mustafa Berat Yerman’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynel Cebeci “Tarımda Yapay Zeka Uygulamaları”,  Autodesk Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Eğitim Müdürü Evren Arın “Üretimin ve Öğrenmenin Geleceği”, Microsoft Türkiye Eğitim/K12 Sektör Yönetici Eyyüphan Keskin “Uzaktan Eğitimde Minecraft”, Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Türker Toker “Başarılı Olmanın Yolu: Oku! Anla! Üret!”,  NASA IT Yöneticisi ve Tek Kadın Mühendis Pınar Moore “İklim Simülasyonu Merkezi” sunumlarıyla öğrencilerle gelecekteki kariyer yolculuklarında teknolojiyi etkili ve üretim amaçlı nasıl kullanabileceklerine dair görüşlerini paylaştı.Uzmanların oturumlarının ardından öğrenciler teknoloji alanındaki çalışmalarını birbirlerine aktardı.

Proje geliştirme süreci başlıyor

Öğrenciler, Nely Robot Kurucusu Faik Berk Güler, Türk Telekom Enerji ve İklim Müdürü Enes Polat, Eğitim Teknolojileri Koordinatörü Lara Özer’den eğitimler alacak ve ardından 48 saatlik Endüstri 4.0 Temalı Hackathon proje geliştirme süreci başlayacak. Öğrenciler projelerini teslim ettiklerinde Mersin Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından ön değerlendirme yapılarak projeler halk oylamasına sunulacak.

İlk 10 takım Uluslararası Robot Turnuvası’na katılacak

Başarı gösteren ilk 10 takım, 26-27 Haziran’da Tarsus Gençlik Kampı’nda düzenlenecek olan Uluslararası Robot Turnuvası’na 1 hafta süreyle takımıyla ve mentoruyla konaklamalı olarak katılım hakkı kazanacak. 11-15 arasındaki takımlar, 1 yıllık dijital öğrenme platformu lisansı elde edecek.  16-20 arasındaki takımlar ise Stembox proje kiti ile ödüllendirilecek.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, SEÇER, MERSİN, GENÇLİK, ZİRVESİ, START, ALDI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA