23 Aralık 2025 Salı

10:18   “MESKİ’DEN MEZITLI’YE ÇIFTE YATıRıM: İÇME SUYU VE ASFALT ÇALıŞMALARı EL ELE”   19:59   TOROSLAR’DA KıRSALA GÜVENLI ULAŞıM: DORUKLU MAHALLESI ASFALTLA BULUŞTU   19:50   “2,7 TRILYONLUK AÇıĞıN BEDELI HALKıN SıRTıNDA”   19:40   MÜSİAD BAŞKANı KAYAN: MERSIN EKONOMISI TÜRKIYE’NIN LOKOMOTIFI   19:29   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN BALıKÇıLARA CAN SUYU: 772 KIŞIYE EKIPMAN DESTEĞI”   19:05   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR   15:37   DEM PARTI İMRALı HEYETI, CHP’YI ZIYARET ETTI... ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN HEM TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFINI, HEM DEMOKRATIK TÜRKIYE HEDEFINI BIRLIKTE HAYATA GEÇIREBILECEK YARıNLARı UMUT EDIYORUZ”   15:35   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN, MILLI SAVUNMA BAKANı GÜLER VE MİT BAŞKANı KALıN, SURIYE CUMHURBAŞKANı ŞARA TARAFıNDAN KABUL EDILDI   15:34   LEYLA ZANA, “ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK” MITINGINDE KONUŞACAK   15:31   İYİ PARTILI ÇÖMEZ: "AMERIKAN ADALET BAKANLıĞı EPSTEIN DOSYASıNDA TÜRKIYE’DEN KÜÇÜK KıZ ÇOCUKLARıNıN ISTISMAR ADASıNA GÖTÜRÜLDÜĞÜ YAZıYOR"   11:33   MERSIN OPERASı KAPALı GIŞE SEZONUNU “YENI YıL ŞARKıLARı” KONSERIYLE ZIRVEYE TAŞıYOR!   10:23   “TÜRKIYE DARALıRKEN AKDENIZ HAZıR GIYIM İHRACATTA REKOR KıRDı: %68 ARTıŞLA 45,6 MILYON DOLAR”   10:05   TARSUS’UN LEZZETLERI DÜNYA SAHNESINDE: FıNDıK LAHMACUN VE KAYNAR PROJESIYLE GASTRONOMI YOLCULUĞU   02:57   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR   12:30   “SEÇER’DEN DEMOKRASI VURGUSU: ‘TÜRKIYE HUKUK DEVLETI İSE HERKES ÖZGÜRCE KONUŞACAK’”   09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gülnarlı Üreticiye 36 Bin 450 Adet Lavanta Fidesi Dağıttı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl 100 bin adet dağıttığı, bu sene ise 250 bin adet dağıtmayı planladığı lavanta fideleriniSilifke’nin ardından Gülnar’daki üreticilere de ulaştırdı. Gülnar’da 8 mahalledeki toplam 14 üreticiye 36 bin 450 adet lavanta fidesi dağıtıldı. Bereket Mahallesi’ndeki üreticilerden 3 çocuk annesi Emray Çırak, “Kadın uğraşsa yapamayacağı hiçbir iş yoktur ki yapıyoruz zaten. Lavantayla ilgili hiçbir bilgim yok ama öğreniriz. Salatalığı, domatesi, patlıcanı yetiştirdikten sonra bunu hayli hayli yetiştiririz” derken, Hilmi Ekşi ise “Eskiden Gülnar’ın üzümü, Gülnar’ın nohutu denirdi. Gülnar’ın bir lavantası neden olmasın?” diye konuştu.

 

Tarih : 28 Mayıs 2021 Cuma 10:47   Okunma : 740

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi, “Lavanta Fidesi Dağıtımı Projesi” kapsamında geçen sene 2 ilçede gerçekleştirdiği 100 bin adet lavanta fidesi dağıtımlarında kapsamı genişletti. Üreticilerden gelen talep doğrultusunda bu sene 13 ilçenin tamamındaki üreticilere 250 bin adet lavanta fidesi dağıtılması planlandı. Gülnar’da yapılan dağıtımda üreticiler toplam 36 bin 450 adet lavanta fidesine kavuştu.

Bu yıl dağıtımlar Silifke’den başladı

Büyükşehir Belediyesi’nin geçen sene Gülnar’da gerçekleştirdiği dağıtımlarda 24 üreticiye 39 bin 400 adet lavanta fidesi ulaştırıldı. Bu sene dağıtımlar Silifke’den başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla gerçekleştirilen törende Silifkeli üreticilere 40 bin lavanta fidesinin yanı sıra 990 adet de alıç fidanı desteği yapıldı. Büyükşehir, lavanta fidesi dağıtımlarını Gülnar’la sürdürdü. Gülnar’ın Köseçobanlı, Bereket, Akova, Tozkovan, Saray, Çukurasma, Dayıcık ve Üçoluk mahallelerinden oluşan 8 mahalledeki 24 üreticiye Büyükşehir bu yıl toplam 36 bin 450 adet lavanta fidesi desteği sağladı.

“Salatalığı, domatesi, patlıcanı yetiştirdikten sonra bunu hayli hayli yetiştiririz”

Bereket Mahallesi’ndeki üreticilerden 3 çocuk annesi Emray Çırak, yeni bir üretim alanı olarak lavantaya yöneldiklerini, buradan elde edecekleri kazançla da çocukları için iyi bir gelecek kurmak istediğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Dünyada kadının kendi ayakları üzerinde durmasından daha güzel bir şey yok. Kadın her şeyi başarır. Uğraşsa yapamayacağı hiçbir iş yoktur ki yapıyoruz zaten. Lavantayla ilgili hiçbir bilgim yok ama öğreniriz. Salatalığı, domatesi, patlıcanı yetiştirdikten sonra bunu hayli hayli yetiştiririz. Gülnar’da bilinmiyor ama çok teşvik var, çok eken var. Onlar ekince biz de onlardan destek aldık. Onlara sorunca biz de ekmeyi düşündük. Çocuklarım okusun da kendim için hiçbir şey düşünmem. Çocuklarımı en güzel okullarda okutmak, hedeflerine ulaştırmak isterim. Bize bu desteği verdikleri için de binlerce kez teşekkür ederim.”

“Gülnar’ın bir lavantası neden olmasın?”

Bereket Mahallesi’ndeki üreticilerden Hilmi Ekşi de kendisinin ziraat mühendisi olduğunu, lavantayla ilgili de ilçede araştırmalar yaptığını vurgulayarak, “Gülnar’daki çiftçilerimize örnek olmayı düşünüyoruz. Bu konuda Büyükşehirimizin çalışmalarından dolayı başta Başkanımız Vahap Seçer olmak üzere herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizim buralarda kıraç, susuz araziler olduğu ve toprak yapısı da uygun olduğu için lavanta önerilebilir. Eskiden Gülnar’ın üzümü, Gülnar’ın nohutu denirdi. Gülnar’ın bir lavantası neden olmasın?”ifadelerini kullandı.

“Uğraşıyoruz, bir de bunu deneyelim dedik”

Çukurasma Mahallesi’ndeki üreticilerden Fatma Anay ise bademden üzüme, cevizden sebzeye kadar birçok ürün yetiştirdiklerini söyledi. Üretici olarak zor günler geçirdiklerini ve üretimde yeni alanlara yöneldiklerini belirten Anay, “Lavantayı şimdi gördük. Kekik yaparım, nane yapardım. Çocuklarımın geleceği için uğraşıyorum” diye konuştu.

Eşi Ali Anay ise geçen sene 22 liraya sattıkları kuş üzümünü şu an 9 liraya verdiklerini, zor bir süreç geçirdiklerini belirtti. Anay, Gülnar’da sarımsağı ilk eken üretici olduğunu ve üretim konusunda farklı üretim kalemlerine açık olduğu vurgulayarak, “Tüm kazanç borca gidiyor. Uğraşıyoruz. Bir de bunu deneyelim dedik, bakalım ne olacak.Deneme yanılmayla doğruyu bulacağız” ifadelerine yer verdi.

“İyi ki Büyükşehir var, iyi ki Vahap Seçer Başkanım var”

Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Gökulu da dağıtım sürecinde Büyükşehir personeline eşlik etti. Gökulu, Büyükşehir’in tarıma önemli destekler verdiğini vurgulayarak, “Hibeli olarak, bugün piyasada 2 liraya bulunmayan lavanta fidesi 60 kuruştan üreticimizle buluşmuştur. Herkese hayırlı olmasını diliyorum. İyi ürünler kaldırmalarını, bilinçli çalışmalarını dilerim.Tarım bilinç ister. Bu konuda Gülnar’da büyük mesafe alacağımızı ve çiftçilerimize faydalı olacağını düşünüyorum. İyi ki Büyükşehir var, iyi ki Vahap Seçer Başkanım var” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, GÜLNARLI, ÜRETİCİYE, 36 BİN 450 ADET, LAVANTA, FİDESİ, DAĞITTI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA