22 Mart 2026 Pazar

20:24   TİP, "BIR DILIM BAKLAVANıN 80 TL" OLDUĞU GÖRSELLE BAYRAM MESAJı PAYLAŞTı: "YOKLUKTA DEĞIL VARLıKTA EŞITLENECEĞIMIZ GÜZEL GÜNLERE OLAN INANCıMıZLA HALKıMıZıN BAYRAMıNı KUTLUYORUZ"   20:23   BURHANETTIN DURAN: ÜLKEMIZ NATO’NUN KOLEKTIF SAVUNMA MIMARISINDE VAZGEÇILMEZ BIR MERKEZ ÜLKE   20:22   ÖZGÜR ÖZEL, MANISA’DA BAYRAM NAMAZıNıN ARDıNDAN KABRISTANLARı ZIYARET ETTI   20:20   TAYFUN KAHRAMAN’ıN EŞI MERIÇ DEMIR KAHRAMAN: “YOK YERE ÇOCUKLUKLARıNDAN NEŞELI BAYRAMLARı BILE ÇALıNAN HERKESE BU ÜLKENIN ADALET BORCU VAR”   21:35   MERSIN’DE SEÇER FıRTıNASı: "ANKETLER ORTADA, OYUMUZU %45’TEN %60’A ÇıKARDıK!"   20:54   BAŞKAN YARDıMCıSı TANıŞ’TAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   09:01   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMı’Nı KUTLADı   22:43   MERSIN ESOB’DA KARTLAR YENIDEN KARıLıYOR: AHMET ÖZDEMIR "DEĞIŞIM ATEŞINI" YAKTı!   22:41   BAŞKAN SEÇER’DEN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   22:40   CHP’DE BAYRAMLAŞMA KARARıNDA BÜYÜK DEĞIŞIM: O PARTI LISTEDE YOK!   22:39   BAŞKAN YıLDıZ’DAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   22:35   BAŞKAN TUNCER’DEN RAMAZAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı   22:30   ÇANAKKALE RUHU MERSIN’DE DEVLEŞTI: BAŞKAN VAHAP SEÇER’DEN BAYRAM MÜJDESI GELDI!   20:25   AKDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   20:23   MERSIN’DE BAYRAM TıRAŞı BELEDIYEDEN: KAPı KAPı GEZEN BERBER KOLTUĞU KÖYLERI SEVINDIRDI!   16:27   İSRAIL, İRAN’ıN GÜNEYINDEKI ENERJI TESISLERINE SALDıRDı   16:26   MANSUR YAVAŞ, ANıTKABIR’I VE CEBECI ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI: "BU TOPRAKLARı BIZLERE VATAN KıLAN AZIZ ŞEHITLERIMIZI DUALARLA ANDıK"   16:26   ASU KAYA’DAN BAKAN TEKIN’E TEPKI: "GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’SÜZ ÇANAKKALE OLMAZ, BU ZAFERIN RUHU, ONUN ÖNDERLIĞINDE YAZıLMıŞTıR"   16:25   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN GÜRLEK’E: "MAHKEMENIN SORGULARıNA YENI BAŞLADıĞı BIR DAVAYı ’ASRıN YOLSUZLUĞU’ DIYE TANıMLıYOR. BAKANA MASUMIYET KARINESINI, HUKUKU HATıRLATıRıM"   14:32   İSRAIL, İRAN İSTIHBARAT BAKANı İSMAIL HATIB’I ÖLDÜRDÜĞÜNÜ IDDIA ETTI  
 
     
   

Sanatçılar CHP’nin Kapısında, Hem Dert Yandı, Hem Türkü Söyledi: Bu da Gelir, Bu da Geçer, Ağlama


Pandemi, döneminde destek göremeyen sanatçılar, CHP’nin kapısına geldi, hem dert yandı hem türkü söyledi. Zorlu günler geçiren sanatçılar umutlarını ’bu da gelir bu da geçer’ türküsüyle dile getirdi. Sanatçıları ağırlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, hükümetin sanatçılara yönelik tutumunu eleştirirken, "Barları, meyhaneleri, eğlence sektörünü tümüyle açılma sürecinin dışında bıraktılar. İktidar; sahne, sanat ve eğlence sektörüne savaş açmıştır. Bu yasaklar yaşam tarzına müdahale amacı taşımaktadır" dedi.

 

Tarih : 4 Haziran 2021 Cuma 21:49   Okunma : 775

Pandemi döneminde destek göremeyen sanatçılar, CHP'nin kapısına geldi, hem dert yandı hem türkü söyledi. Zorlu günler geçiren sanatçılar umutlarını 'bu da gelir bu da geçer' türküsüyle dile getirdi. Sanatçıları ağırlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, hükümetin sanatçılara yönelik tutumunu eleştirirken, "Barları, meyhaneleri, eğlence sektörünü tümüyle açılma sürecinin dışında bıraktılar. İktidar; sahne, sanat ve eğlence sektörüne savaş açmıştır. Bu yasaklar yaşam tarzına müdahale amacı taşımaktadır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Genel Merkezi’nin bahçesinde, bağımsız müzisyenler ve Başkent Müzisyenler Kültür ve Sanat Derneği ile bir araya geldi. Sanatçı Hasan Saltık'ın vefatı nedeniyle başsağlığı dileklerini ileten Ağbaba, “Binlerce insanın katıldığı tarikat lideri cenazeleri serbest. Ama 3 kişinin bir araya geldiği, tüm hijyen tedbirlerinin alındığı işletmeler kapalı” dedi. Ağbaba şunları söyledi:

ESNAFA FAİZLİ BORÇ:

 Esnafa faizli borç verip buna da ‘destek’ demek de Sayın Erdoğan’a yakışırdı, kendisine yakışanı yaptı. Müzisyenlerimiz, sahne ve sanat emekçilerimizle birlikteyiz. Binlerce insanın katıldığı tarikat lideri cenazeleri serbest. Ama 3 kişinin bir araya geldiği, tüm hijyen tedbirlerinin alındığı işletmeler kapalı. 17 Mayıs’ta hibe desteği kararı açıklandı. Önce yardım için “vergi mükellefi olma” şartı konuldu, tepki gelince ondan da vazgeçtiler.

MÜZİSYENLER KAYIT DIŞI ÇALIŞIYOR:

Türkiye'de müzisyenlerin zaten yaklaşık yüzde 90'ı kayıt dışı çalışıyor. Yüzde 90’ının sigortası yok. Kazara parmağı kırılsa aylarca aç kalacaklar. Hastalığa yakalansa doktora gidemiyorlar. Şimdi müzisyenlere 3 bin lirayı lütfettiler.

İKTİDAR, SAHNE, SANAT VE EĞLENCE SEKTÖRÜNE SAVAŞ AÇMIŞTIR:

 Kontrollü açılma süreci başlattılar. Barları, meyhaneleri, eğlence sektörünü tümüyle açılma sürecinin dışında bıraktılar. İktidar, sahne, sanat ve eğlence sektörüne savaş açmıştır. Pandemi yasaklarının artık sağlıkla hiçbir ilişkisinin olmadığını herkes biliyor, görüyor. Bu yasaklar yaşam tarzına müdahale amacı taşımaktadır. Her hafta intihar haberleri duyuyoruz. Hayatlarına kıyanlar, enstrümanlarını satanlar var. Başka işlerde çalışanlar var. Hamallık yapan var. Basına yansıyan haberlerde 120’den fazla müzisyenin intihar ettiğini görüyoruz.

SANATI LÜKS OLARAK GÖRÜYORLAR:

 Kendilerinin saraylarda tuzu kuru. Sanatı lüks olarak görüyorlar, Aç kalsa da olur, ölse de olur. Yüzlerce kişi  kutlama yaparken bulaştırmadığı virüsü, mekanlarda müzik dinlerken bulaştıracağını söylemek, sanata savaş açmak, sanat emekçisine zulmetmek demektir.

DEVLET SANATÇIYI KORUR HÜKMÜ RAFA KALDIRILDI:

 Müzisyenler, belediyelerimiz, STK’lar ve çeşitli platformların yardım kampanyalarına muhtaç hale getirildi. Anayasada 64. Maddede yazan ‘Devlet, sanat faaliyetlerini ve sanatçıyı korur’ hükmü de rafa kaldırıldı.

ALLAHTAN HALUK LEVENT VAR:

Allah’tan Haluk Levent var da “faturalarını ödeyemeyen müzisyenlere” yardım ediyor. Peki, Kültür ve Turizm Bakanı ne yapıyor; ses seda yok, “halkı turistlere nasıl aşağılatabilirim” diye hesap yapıyor.

 "CENAZEMİZE HOŞGELDİNİZ"

CHP Genel Merkezi'nin önünde sorunlarını dile getiren müzisyenler ve açıklamaları da şöyle:

Müzisyen Fatih Veli Ölmez:

 "Cenazemize hoş geldiniz. Bugün burada bir mesleğin cenaze törenini yapıyoruz. Bir sanat öldü 15 aydır. Bunu artık pandemiyle mücadele adı altında yapıldığını söylemek çok inandırıcı gelmiyor. Bir sosyal hayat dayatması olduğu çok aşikardır. Bize diyorlar ki, 'İlla sosyalleşecekseniz cami açılışlarında, tarikat cenazelerinde sosyalleşin. Ama restoranlarda barlarda gazinolarda sakın sosyalleşmeyin'.  Bu bize yapıldığı kadar, tüm topluma yapılan dayatmadır. Müzisyenlerin hiçbirinin sosyal güvencesi yoktur. Bunu muktedirler yapacaksa yapsınlar yoksa gölge etmesinler."

Başkent Müzisyenler Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Serkan Matoğlu:

 "Biz 16 aydan beri çok mağdur durumdayız. Enstrümanlarımızı sattık, elektriğimiz kesildi. Çocuklarımıza oyuncak olarak enstrümanlarımızı veriyoruz. 35 yıldan beri kanun çalıyorum. Sizler bizi korumadınız bize üvey evlatmuamelesi yaptınız. Bizim işimiz akşam 7 gibi başlıyor. Saat Saat 9’da mekan boşaltılıyor biz bunu istemiyoruz. Kültür bakanlığı 1000 lira verdi. 3 ay 5 ay denildi. Bizler duygusal insanlarız hibe istemiyoruz. İmkanlarımızı açın biz ekmeğimizi kazanırız. 3 bin lira destek vereceksiniz fakat evinde interneti akıllı telefonu olmayan kişiler bir başvuruyu yapamadı. 24 saat telefonumuz susmuyor, müzisyen kardeşlerim aç."

Solist Alev Tatoğlu:

"Bir müzisyen kızı olarak bir solist olarak mekanlarımızın en azından gece 12 ye kadar açılmasını istiyorum. 15 aydır çalışmadım."

Savaş Deliorman:

“15 aydır sıkıntıdayız. Utanmadan söylüyorum. Doğalgazım kesik, saatimi söktüler acımadan. Biz onlardan bin lira istemiyoruz. Dükkanlarımızı açın."

Umut Kızıllar:

“Son günlerde iki defa işe gittim. Çok mutlu oldum. Evime para getirmeyi özledim. İki yavrum var, 36 yaşındayım sağa sola başvurdum. Biz müzisyeniz hamallık yapamıyoruz. Lütfen bizim dükkanlarımızı açın.”

Başkent Müzisyenler Kültür ve Sanat Derneği Orkestra Şefi Necmi İnanır:

 "Bize yedi göbekten miras kalan müzisyen mirasını ben çocuğuma bırakmak istemiyorum. Bizler ışıkları kapatırsak Türkiye siyah beyaz kalacaktır. Lütfen sanatı öldürmeyin.”

Türk Halk Müziği sanatçısı Kadir İpek:

“Müzisyenler duygusaldırlar ve onurludurlar. Onlara  bir poşet çayla bir kilo makarnayla onların geleceğini alamazsınız."

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, SANATÇILAR, CHP’NİN, KAPISINDA, HEM, DERT YANDI, HEM TÜRKÜ, SÖYLEDİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA