22 Mart 2026 Pazar

20:24   TİP, "BIR DILIM BAKLAVANıN 80 TL" OLDUĞU GÖRSELLE BAYRAM MESAJı PAYLAŞTı: "YOKLUKTA DEĞIL VARLıKTA EŞITLENECEĞIMIZ GÜZEL GÜNLERE OLAN INANCıMıZLA HALKıMıZıN BAYRAMıNı KUTLUYORUZ"   20:23   BURHANETTIN DURAN: ÜLKEMIZ NATO’NUN KOLEKTIF SAVUNMA MIMARISINDE VAZGEÇILMEZ BIR MERKEZ ÜLKE   20:22   ÖZGÜR ÖZEL, MANISA’DA BAYRAM NAMAZıNıN ARDıNDAN KABRISTANLARı ZIYARET ETTI   20:20   TAYFUN KAHRAMAN’ıN EŞI MERIÇ DEMIR KAHRAMAN: “YOK YERE ÇOCUKLUKLARıNDAN NEŞELI BAYRAMLARı BILE ÇALıNAN HERKESE BU ÜLKENIN ADALET BORCU VAR”   21:35   MERSIN’DE SEÇER FıRTıNASı: "ANKETLER ORTADA, OYUMUZU %45’TEN %60’A ÇıKARDıK!"   20:54   BAŞKAN YARDıMCıSı TANıŞ’TAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   09:01   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMı’Nı KUTLADı   22:43   MERSIN ESOB’DA KARTLAR YENIDEN KARıLıYOR: AHMET ÖZDEMIR "DEĞIŞIM ATEŞINI" YAKTı!   22:41   BAŞKAN SEÇER’DEN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   22:40   CHP’DE BAYRAMLAŞMA KARARıNDA BÜYÜK DEĞIŞIM: O PARTI LISTEDE YOK!   22:39   BAŞKAN YıLDıZ’DAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   22:35   BAŞKAN TUNCER’DEN RAMAZAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı   22:30   ÇANAKKALE RUHU MERSIN’DE DEVLEŞTI: BAŞKAN VAHAP SEÇER’DEN BAYRAM MÜJDESI GELDI!   20:25   AKDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   20:23   MERSIN’DE BAYRAM TıRAŞı BELEDIYEDEN: KAPı KAPı GEZEN BERBER KOLTUĞU KÖYLERI SEVINDIRDI!   16:27   İSRAIL, İRAN’ıN GÜNEYINDEKI ENERJI TESISLERINE SALDıRDı   16:26   MANSUR YAVAŞ, ANıTKABIR’I VE CEBECI ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI: "BU TOPRAKLARı BIZLERE VATAN KıLAN AZIZ ŞEHITLERIMIZI DUALARLA ANDıK"   16:26   ASU KAYA’DAN BAKAN TEKIN’E TEPKI: "GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’SÜZ ÇANAKKALE OLMAZ, BU ZAFERIN RUHU, ONUN ÖNDERLIĞINDE YAZıLMıŞTıR"   16:25   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN GÜRLEK’E: "MAHKEMENIN SORGULARıNA YENI BAŞLADıĞı BIR DAVAYı ’ASRıN YOLSUZLUĞU’ DIYE TANıMLıYOR. BAKANA MASUMIYET KARINESINI, HUKUKU HATıRLATıRıM"   14:32   İSRAIL, İRAN İSTIHBARAT BAKANı İSMAIL HATIB’I ÖLDÜRDÜĞÜNÜ IDDIA ETTI  
 
     
   

CHP’li Antmen, ‘kadın döven polisleri’ Bakan Soylu’ya sordu


İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bir kadının 2 polis tarafından sokak ortasında dövüldüğü, diğer polislerin de izlemekle yetindiği görüntüler sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. CHP konuyu meclise taşıdı.

 

Tarih : 5 Haziran 2021 Cumartesi 01:16   Okunma : 579

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde 2020 Aralık ayında İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bir kadının 2 polis tarafından sokak ortasında dövüldüğünün ortaya çıktığını belirterek “Görüntülerde ekipte bulunan diğer 3 polisin olaya müdahale etmeden yerde sürüklenen ve yumruk darbelerine maruz kalan kadının korku dolu anlarını izlemekle yetindiği görülmüştür. Savunmasız bir kadını darp eden ve darp edilişini seyreden bu polislerin görevlerine devam ettirilmesiyle kadınların güvenliğini tehlikeye atılmış olmuyor mu?” diye sordu.

Antmen önergesinde darptan dolayı mağdur Gökçe Yaşar’ın kafasında kolunda çenesinde ve sırtında ödem ve morluklar oluşurken bir de üzerine görevli memura mukavemet ettiği gerekçesiyle karakola götürüldüğünü söyleyerek “Konu yargıya taşınmış ve soruşturma başlatılmıştır. Sonuç olarak sadece polis Memuru A.C.Y.’nin görev yerinin değiştirilmesiyle yetinilmiştir” ifadelerini kullandı.

Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

– Olayın üzerinden 6 ay geçmesine rağmen bu beş polis memuru görevlerine nasıl devam etmektedir? Bu polisler neden halen görevlerinden alınmamaktadır? Bu polislerin görevlerine devam ettirilmeleri siyasal bir tutum mudur? Bakanlık olarak bu şiddeti onaylıyor musunuz?

– Savunmasız bir kadını darp eden ve darp edilişini seyreden bu polislerin görevlerine devam ettirilmesiyle kadınların güvenliğini tehlikeye atılmış olmuyor mu?

– Bu polisler, son yıllarda partiniz AKP’nin İstanbul Sözleşmesine karşı aldığı tutum ve bu süreç sonunda İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması sürecinden mi cesaret almışlardır?

– Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle; bu polisler hakkında başka ne tür şikayetler yapılmıştır? Bu şikayetler nelerdir ve sonuçları ne olmuştur?

– 2011 Ocak ila 2021 Haziran ayları arasında geçen sürede; emniyet mensuplarıyla ilgili kaç tane şikayet yapılmıştır? Bu şikayetlerin içerikleri nelerdir? Bu şikayetlerin akıbetleri nedir? Bu şikayetler üzerine açılan dava ve sonuçları ne olmuştur?

 

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, MİLLETVEKİLİ, ANTMEN, ESENYURT

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA