5 Kasım 2025 Çarşamba

15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI   14:28   AİHM’NIN SELAHATTIN DEMIRTAŞ HAKKıNDAKI KARARı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BURASı BIR YARGı ÜLKESIDIR, YARGı NE DERSE O OLUR   14:25   İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA’DAN, "İBB’DEKI VERI SıZıNTıSı SORUŞTURMASıNDA ZAFIYET YOK" DEDIĞI IDDIALARıYLA ILGILI AÇıKLAMA   14:21   BÜLENT ECEVIT’IN 19’UNCU ÖLÜM YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   14:19   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "DILEK HANıM’ıN PASAPORTUNU IPTAL ETTILER; BU YAPTıĞıNıZ UCUZLUK"   09:30   MERSIN’DE KADıNLAR PEDAL ÇEVIRIYOR: ÖZGÜRLÜĞE GIDEN YOL BISIKLETLE BAŞLıYOR   09:15   NEW YORK’TA TARIH YAZıLDı: ZOHRAN MAMDANI BELEDIYE BAŞKANı OLDU   09:13   RAFLARDA TEHLIKE: AKDENIZ’DE TARIHI GEÇMIŞ ÜRÜNLERE ZABıTA MÜDAHALESI   09:07   KUKLALARLA UMUT ÖRÜLDÜ: TARSUS’TA LÖSEMILI ÇOCUKLAR İÇIN DAYANıŞMA ATÖLYESI   09:05   MERSIN’DE SANATıN RITMI YÜKSELIYOR: HAYALLER ENSTRÜMANLA BULUŞUYOR   08:49   ADANA SANAYISI ALARM VERIYOR: 100 FABRIKA KAPANDı, TÜRKIYE 22. SıRAYA GERILEDI!   08:33   EĞITIMDEN ÜRETIME: MERSIN’DE GÜÇLÜ İŞ BIRLIĞI DÖNEMI   23:47   İMAMOĞLU’NDAN ÜMRANIYE’YE DIRENIŞ ÇAĞRıSı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   16:52   AYM BAŞKANı ÖZKAYA: “ADALET YALNıZCA MAHKEME SALONLARıNDA DEĞIL, HAYATıN HER ALANıNDA BIR PUSULADıR”   16:45   TÜSİAD’DAN DEM PARTI’YE KRITIK ZIYARET: EKONOMI VE DEMOKRASI GÜNDEMDE   16:32   ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “BAŞSAVCı AKıN GÜRLEK, MAAŞıN DıŞıNDA GELIRIN VAR Mı?”   16:16   BAROLAR BIRLIĞI BAŞKANı: “DEMIRTAŞ KARARı EZBERE YORUMLANAMAZ!”   16:13   TOROSLAR BELEDIYESI, ÇEVRE BILINCINI ÇOCUK YAŞTA KAZANDıRıYOR   16:11   TARSUS BELEDIYE MECLISI KASıM AYı OLAĞAN TOPLANTıSıNı GERÇEKLEŞTIRDI  
 
     
   

Mersin Barosu’ndan ‘YaşamHak’ Projesine Destek


CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve CHP Parti Meclisi üyesi Aylin Nazlıaka, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret ederek, CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’nın kadına ve çocuğa yönelik şiddete karşı hayata geçirmiş olduğu ‘YAŞAMHAK” Projesi’ için işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Mersin Barosu, şiddet mağdurlarına hukuki danışmanlık ve destek hizmeti verecek.

 

Tarih : 10 Haziran 2021 Perşembe 12:55   Okunma : 1230

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve CHP Parti Meclisi üyesi Aylin Nazlıaka, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret ederek, CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’nın kadına ve çocuğa yönelik şiddete karşı hayata geçirmiş olduğu ‘YAŞAMHAK” Projesi’ için işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Mersin Barosu, şiddet mağdurlarına hukuki danışmanlık ve destek hizmeti verecek.

CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, CHP İl Kadın Kolları ve İl Başkanlığı yönetiminin de eşlik ettiği ziyarette, Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Av. Fatma Demircioğlu, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Şirin Güner, Mersin Barosu Çocuk hakları Merkezi Başkanı Av. Burcu Düzen, parti yönetimindeki avukatlarımız hazır bulundu.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından yürütülecek olan “YAŞAMHAK”  Projesi protokolü kapsamında, CHP Kadın Kolları YAŞAMHAK biriminin yönlendireceği kadınlara Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi, çocuklara ise Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi hukuki danışmanlık ve destek hizmeti verecek. Şiddet mağdurlarına hukuki destek sağlamak için avukata ihtiyaç duyulması ve Baro’nun belirlediği gerekli şartları taşımaları halinde, Mersin Barosu Adli Yardım Merkezi’nden avukat görevlendirmesi yapılacak.

“BU PROJE YAKLAŞIK 500 KADININ HAYATTA KALMASINI SAĞLADI”

Projenin içeriği hakkında bilgiler veren CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka,“Bu proje yeni olmasına rağmen şu ana kadar yaklaşık 500 kadının hayatta kalmasını sağladı. Belki de o kadınlar bugün ölmüş olacaktı. Şu anda şiddet haritasını çıkartıyoruz. İktidara geldiğimizde ‘Kadın Bakanlığı’nı kurduğumuzda yerinde çözüm üreteceğiz. Nerede cinsel, nerede psikolojik, nerede fiziksel, nereden dijital, nerede ekonomik şiddet var? Nerede çocuk yaşta evlilikler var?  Bunları ortaya çıkarıp buna göre yerinde çözümler üreteceğiz. Bu projenin hayata geçirilmesi ve başarıya ulaşması için barolar çok önemli kurumlardır. Avukatların ve baroların desteği ile kadına ve çocuğa şiddetle mücadeleden başarılı çıkılacağına inanıyorum” dedi.

“MAHKEMELERCE MÜDAHİLLİK TALEBİMİZİN REDDEDİLMESİ CİDDİ MAĞDURİYETLER YAŞATIYOR”

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, kadına ve çocuğa şiddetle mücadelede lokal politikalar üretilmesinin çok faydalı olacağını belirterek, “Çünkü sosyolojik, kültürel, ekonomik vb. farklılıklar var. Şiddet türleri bu nedenle her yerde farklılık gösterebiliyor. Bunların hepsinin masaya yatırılması gerekiyor. Bu nedenle her lokasyonda ayrı çözüm üretmek gerekiyor. Eğitimli kesimlerde bile şiddetin fazla olduğunu görüyoruz,şiddet toplumu haline geldik”  ifadesini kullandı.

Şiddetin her türlüsü ile mücadele etmek gerektiğine vurgu yapan Yeşilboğaz, “Şiddete sıfır tolerans diyoruz. Mersin Barosu olarak en önemli kırmızıçizgimiz kadına ve çocuğa karşı yapılan şiddettir.Kadına ve çocuğa yönelik şiddet davalarına baroların müdahillik taleplerinin mahkemelerce reddedilmesinin çok ciddi bir sorun olduğunu, büyük mağduriyetler doğurduğunu vurgulayarak, her yerde her ilgiliye ve kuruma baroların Avukatlık Kanunu gereğince bu tür davalarda müdahil olması mümkündür.Baroların müdahilliği, mağduriyetin giderilmesi,maddi gerçeğin ortaya çıkarılması ve adaletin tecellisi bakımından çok önemlidir dedik, bu sorunun giderilmesini talep ettik.  Sahadaki en büyük gücünüz biziz. Eğer siz gerçekten adalet istiyorsanız, bunu sağlayacak olan unsur biziz. Bizsiz bunu yapmaya çalışıyorsunuz, bu yüzden baroları davalara müdahil olarak kabul etmiyorsunuz diyerek talep ve eleştiride bulunduk. Ancak şu ana kadar bu sorun çözülmedi.Bu bizim için ciddi anlamda bir sıkıntı. Avukat arkadaşlarımız bu sorunu farklı yöntemlerle çözmeye çalışıyor fakat yasa çıkaranların gerçek anlamda bunu çözmesi gerekiyor” ifadesini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BAROSU, BAŞKANI, YEŞİLBOĞAZ, YAŞAMHAK, PROJESİNE, DESTEK, CHP, KADIN KOLLARI, GENEL BAŞKANI, AYLİN NAZLIAKA

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA