24 Aralık 2025 Çarşamba

17:02   TOROSLAR’DA YÜZ GÜLDÜREN SÖZLEŞME   16:56   SıCAK ÇORBA İKRAMı İÇIN İLK DURAK: TARSUS’UN KADIM MEKANı ULU CAMII   16:54   ÖLDÜRÜLEN HIRANUR AYGAR IÇIN ADALET ÇAĞRıSı   12:44   MERSIN’IN KALBI YENI YıL IŞıKLARıYLA PARLıYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN SÜRDÜRÜLEBILIR SÜSLEMELER   12:15   “AMERIKA MATEMATIK OLIMPIYATLARı ŞAMPIYONU ELIF EYLÜL, TARSUS’UN GURURU OLDU”   11:40   “ADALET İÇIN YÜRÜYORUZ: DİSK’IN ANKARA YOLCULUĞU ESKIŞEHIR’DE SES GETIRDI”   10:18   “MESKİ’DEN MEZITLI’YE ÇIFTE YATıRıM: İÇME SUYU VE ASFALT ÇALıŞMALARı EL ELE”   19:59   TOROSLAR’DA KıRSALA GÜVENLI ULAŞıM: DORUKLU MAHALLESI ASFALTLA BULUŞTU   19:50   “2,7 TRILYONLUK AÇıĞıN BEDELI HALKıN SıRTıNDA”   19:40   MÜSİAD BAŞKANı KAYAN: MERSIN EKONOMISI TÜRKIYE’NIN LOKOMOTIFI   19:29   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN BALıKÇıLARA CAN SUYU: 772 KIŞIYE EKIPMAN DESTEĞI”   19:05   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR   15:37   DEM PARTI İMRALı HEYETI, CHP’YI ZIYARET ETTI... ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN HEM TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFINI, HEM DEMOKRATIK TÜRKIYE HEDEFINI BIRLIKTE HAYATA GEÇIREBILECEK YARıNLARı UMUT EDIYORUZ”   15:35   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN, MILLI SAVUNMA BAKANı GÜLER VE MİT BAŞKANı KALıN, SURIYE CUMHURBAŞKANı ŞARA TARAFıNDAN KABUL EDILDI   15:34   LEYLA ZANA, “ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK” MITINGINDE KONUŞACAK   15:31   İYİ PARTILI ÇÖMEZ: "AMERIKAN ADALET BAKANLıĞı EPSTEIN DOSYASıNDA TÜRKIYE’DEN KÜÇÜK KıZ ÇOCUKLARıNıN ISTISMAR ADASıNA GÖTÜRÜLDÜĞÜ YAZıYOR"   11:33   MERSIN OPERASı KAPALı GIŞE SEZONUNU “YENI YıL ŞARKıLARı” KONSERIYLE ZIRVEYE TAŞıYOR!   10:23   “TÜRKIYE DARALıRKEN AKDENIZ HAZıR GIYIM İHRACATTA REKOR KıRDı: %68 ARTıŞLA 45,6 MILYON DOLAR”   10:05   TARSUS’UN LEZZETLERI DÜNYA SAHNESINDE: FıNDıK LAHMACUN VE KAYNAR PROJESIYLE GASTRONOMI YOLCULUĞU   02:57   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR  
 
     
   

Aşk Olsun Müzikli Oyun Gösterisi Mersin’lilerden Yoğun İlgi Gördü


Büyükşehir Belediyesi’nin 2020-2021 yılı sanat sezonu repertuarında yer alan ‘Aşk Olsun’ adlı müzikli oyun sahnelendi. Şehir Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği gösteride edebiyat tarihinde önemli yer edinmiş şiirler ve severek dinlenen şarkılar seslendirilirken, oyuncular danslarıyla göz doldurdu.Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, çok keyifli bir akşam yaşadıklarını ifade ederek,“Bir arada aşk şarkıları dinledik, söyledik. Aşk şiirleri dinledik”dedi.

 

Tarih : 22 Haziran 2021 Salı 10:34   Okunma : 1133

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne bağlı Şehir Tiyatroları ve Sinema Şube Müdürlüğü’nün 2020-2021 yılı sanat sezonu repertuarında yer alan ‘Aşk Olsun’ isimli müzikli oyun gösterisi sahnelendi.

Polis Evi karşısındaki Amfi Tiyatro’da sahnelenen müzikli oyun gösterisini Mersinliler büyük bir ilgiyle izledi. Vatandaşların pandemi ve kapanmalar nedeniyle uzak kaldıkları kültür ve sanat etkinliklerini Mersinlilerle buluşturmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, normalleşme adımlarının atıldığı bugünlerde Mersinlilerin sanata olan hasretini giderdi.

Şarkılar ve şiirler Mersinliler için seslendirildi

Gösteriyi izleyenler arasında Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Mersin Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Murat Atak ile çok sayıda sanatsever yer aldı. Söylenen şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden ve ritme ayak uyduran vatandaşlar sanat dolu bir akşam geçirdi. Şehir Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği gösteride edebiyat tarihinde önemli yer edinmiş şiirler ve severek dinlenen şarkılar seslendirildi. Şiir ve şarkıların yanı sıra oyuncular danslarıyla göz doldurdu. Müzikli oyun gösterisi ‘Güzel Günler Göreceğiz’ şarkısının seslendirilmesi ile sona erdi.

Özdülger: “Aşk şarkıları söyledik, aşk şiirleri dinledik”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, çok keyifli, güzel ve dolu dolu bir akşam yaşadıklarını ifade ederek, “Şehir Tiyatromuzun oyuncuları ile beraber, sanat topluluklarımızdaki müzisyen arkadaşlarımız, orkestra mensubu arkadaşlarımızla bir arada aşk şarkıları dinledik, söyledik. Aşk şiirleri dinledik. Çünkü biz hep sevgi, dostluk, barış, özgürlük, kardeşlik olsun istiyoruz. Bu güzel temennilerle de yapmış olduğumuz bu gece gerçekten çok mutlu etti bizi. Seyircinin yoğun ilgisi, eşliği, sevgi dolu tavırları, parçalar istemesi ve ona yine büyük bir istekle eşlik etmesi, bizim ne kadar doğru şeyler yaptığımızı da gösteriyor. Çünkü toplumun tutkalıdır müzik, sanat. Bir araya getirir, birleştirir. Biz de bu yolda işler yapmayı hedefliyoruz ve çok da mutlu oluyoruz yaptığımız çalışmalarla” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak yerel müzisyenlere destek için etkinlikler yaptıklarını da hatırlatan Özdülger, “Çorbalarında tuzumuz olsun, yaralarına merhem olsun istiyoruz ve bunun da devamını getiriyoruz. Çok da mutluyuz bu yaptığımız işten. Çünkü onlar da müzik yapmayı istiyorlar, seyirci ile bir araya gelmek istiyorlar. Biz de destek oluyoruz. Aynı zamanda kendi bünyemizdeki sanat topluluklarımızın yaptığı bu etkinliklerle de kendi arkadaşlarımızla seyircimizi bir araya getiriyoruz” diye konuştu.

“Tüm Mersin'de dolu dolu sanat etkinlikleri olsun istiyoruz”

Özdülger, Temmuz ayı içerisinde de Mersin Şehir Tiyatrosu olarak tüm ilçelerde‘Aslolan Hayattır’, ‘Ölümü Ardında Gezdirenler’ ve ‘Halktan Biri’ oyunlarının temsillerinin yapılacağını duyurarak, “Tüm Mersin’de dolu dolu sanat etkinlikleri olsun, sanatla vatandaşlarımızı buluşturalım istiyoruz.Bu noktada bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyoruz, Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e hep yanımızda olduğu ve desteklediği için teşekkür ediyoruz.Tabi değerli Mersin izleyicisine ve sanatseverlere de ayrıca teşekkürlerimiz var. Sağ olsunlar” ifadelerini kullandı.

Çığırgan: “Hepsinin bir araya kaynaştırıldığı müthiş bir etkinlik”

Sanatın diğer dalları ile birleştirilerek oluşturulan etkinliklerin daha güzel olduğunu söyleyen vatandaşlardan Can Çığırgan, “Harika bir etkinlik. Türk Halk Müziği,  Türk Sanat Müziği,  bale ve bütün çeşitliliğin bir arada olduğu anda her şeyin ne kadar güzel olduğu gözüküyor. Harika, hepsinin bir araya kaynaştırıldığı müthiş bir etkinlik. Ben çok memnun oldum, yine yapılırsa yine gelirim. Hatta aynısını beş kere falan seyredebilirim” dedi.

Esen: “Sanata ihtiyacımız var”

Sanatın, hayatın bir parçası olması gerektiğini vurgulayan Utku Esen,“Etkinlik çok güzel oldu. Sonuç olarak sanata ihtiyacımız var.Sanatın, hayatımızın bir parçası olması gerekiyor. Bunu destekleyen bir organizasyondu. Yine güzeldi. Şehir Tiyatrosu’nun diğer oyunlarını da takip ediyorum. Gayet memnunuz. Artarak devam etmesini bekliyoruz. Kaliteli, güzel işler çıkıyor” diye konuştu.  

Etkinliklerin devam etmesini ve Mersin’in sanatsal çalışmalarda daha iyi olmasını dileyen Naime Sönmez, “Mersinli sanatsever olarak bu tür etkinliklerin devam etmesini diliyoruz, beğeniyoruz. Gidişatın güzel olduğunu da görüyoruz, takip eden birisi olarak aynı şekilde devam etsin, daha iyilerini görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, SEÇER, AŞK OLSUN, MÜZİKLİ, OYUN, ŞEHİR, TİYATROSU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA