18 Nisan 2024 Perşembe

13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI   11:06   MERSİN ÜNİVERSİTESİ HEYETİNDEN MTOSB’YE ZİYARET   11:05   GAMZE TAŞÇIER`DEN 1 MAYIS ÇAĞRISI: "TAKSİM MEYDANI BAŞTA OLMAK ÜZERE MEYDANLARDA OLACAĞIZ"   11:04   CHP TBMM GRUP MÜDÜRÜ LEVENT BAYRAKTAR HAYATINI KAYBETTİ   11:03   TÜİK: ŞUBAT AYINDA TAVUK YUMURTASI ÜRETİMİ YÜZDE 5,7 AZALARAK 1,73 MİLYAR ADET OLDU   11:01   ÖZGÜR ÖZEL: "GRUP MÜDÜRÜMÜZ, ÇALIŞMA ARKADAŞIMIZ LEVENT BAYRAKTAR`A ALLAH`TAN RAHMET, AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"   10:49   ÖZGÜR KARABAT, KONUT SATIŞLARINDAKİ ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ: “KISMİ FİYAT DÜŞÜŞLERİNİ FIRSAT BİLENLER BU KOŞULLARDA SERVETLERİNE SERVET KATMAYA DEVAM EDİYOR”   10:49   TÜİK: TİCARİ SÜT İŞLETMELERİNCE ŞUBAT`TA 897 BİN 379 TON İNEK SÜTÜ TOPLANDI   10:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TARSUS-MERSİN ARASINDA SEFER SAYISINI ARTIRDI  
 
     
   

En Uzun Günde Güneşe Dikkat Çekildi


Belediyemiz ve Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Dünya Güneş Günü etkinliği, Güneş Park Kompleksi’nde törenle kutlandı.

 

Tarih : 22 Haziran 2021 Salı 23:26   Okunma : 841

Belediyemiz ve Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Dünya Güneş Günü etkinliği, Güneş Park Kompleksi'nde törenle kutlandı.

Ünlü Sanatçı Ahmet Baran’ın muhteşem konser verdiği etkinliğe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gülsüm Filorinalı CHP İl Başkanı Adil Aktay,Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Makine Mühendisleri Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Onur Berk Yılmaz, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte Dünya Güneş Günü temalı pasta kesimi yapıldı.

DANS VE MÜZİKLE GÜNEŞ GÜNÜ KUTLANDI

Etkinlikte ünlü sanatçı Ahmet Baran orkestrası ile birlikte muhteşem bir konsere imza attı. Mezitli Belediyesinin desteğiyle Dünya Güneş Günü kapsamında gerçekleşen konserde; Türk müziğinin sevilen eserlerine dansçıların eşlik etmesi renkli görüntülerin ortaya çıkmasını sağladı. Gitar vokalde Burak Altuni, perküsyonda Burak Çakır, solist TamayÖzaltun, dansçılar Meltem Ayar ve Miray Boyacıoğlu ile birlikte Ahmet Baran izleyicileri müziğin sihirli dünyasına yolculuk yaptırdı.

“NÜKLEER SANTRALİN EN BÜYÜK ALTERNATİFİ GÜNEŞ ENERJİSİDİR”

Etkinlikte söz alan Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy, temiz enerji kaynaklarına erişimin önemine dikkat çekti. Akkuyu Nükleer Santralinin yaratacağı yıkımlara dikkat çeken Yücesoy, “Yapımı, işletimi, hammadede dışa bağımlılığı ve atık yönetimi ile her aşaması büyük sorunlar yumağına dönüşecek Nükleer Santralin en büyük alternatifi güneş enerjisidir. Ülkemizde bol bol bulunan ve hammadde sağlanmasında dışa bağımlılığı olmayan Güneş enerjisine dikkat çekebilmek adına Mezitli Belediyemizle birlikte Güneş Park Kompleksi hayata geçirdik. Burada öğrencilerimiz dönüşümlü olarak alternatif temiz enerji kaynakları hakkında bilgiler ediniyorlar” dedi.

“GÜNEŞİN FAYDALARINI BÖYLE TESİSLER İLE DAHA GÜZEL ANLATABİLİYORUZ”

Makine Mühendisleri Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener ise konuşmasında güneş enerjisi kullanımının önemine dikkat çekerek, “Bilgi paylaştıkça çoğalır. Bizler oda olarak güneşin önemine dikkat çekmek için paneller sempozyumlar düzenliyoruz. Ama daha çocuk yaşta alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek amacıyla ülkemize kazandırılan Güneş Park Kompleksiprojesi nedeniyle Başkanımız Neşet Tarhan’a, Makine Mühendisleri Odamızın Mersin Şubesine teşekkürlerimi sunuyorum. Başka bir Dünya, başka bir Türkiye mümkün” dedi.

“GÜNEŞ PARK KOMPLEKSİNDE ÇOK GÜZEL İŞLER YAPILIYOR”

Konuşmasında Mezitli Güneş Park Kompleksinin yapılışını anlatan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, “Makine Mühendisleri Odası burada çok güzel işler yapıyorlar. Uzman arkadaşlarımız öğrencilerimize alternatif enerji kaynakları konusunda bilgiler veriyorlar. Çok önemli bir merkez haline geldi ve Mezitli’nin canlı mekanlarından birisi haline geldi. Mersin hızla bir dünya kenti olmaya gidiyor. Mersin Büyükşehir Belediyemizle birlikte çok güzel şeyler yapıyoruz. Daha da güzel olacak” dedi.

“MERSİN YILDA 310 GÜNDEN FAZLA GÜNEŞLİ”

Küresel ısınmanın olumsuz etkilerine değinen Başkan Tarhan, “Mersin yılın her ayı denize girilebilen bir yer haline geldi. Bu elbette ki bir fantezi değil. Küresel ısınmanın etkisi. Makine Mühendisleri Odası bunun yıllar önce farkına vararak Güneş Park Kompleksini açmamızı sağladı. Mersin güneş açısından zengin bir kent. Resmi kaynaklara göre yılın 310 günü güneşli olduğu ifade ediliyor ama güncelleme yapılırsa bu çok daha yukarılarda bir rakam ortaya çıkacaktır. Bizler Mezitli Belediyesi olarak, sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle küresel ısınmaya dikkat çekmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“GÜNEŞ ENERJİSİ GİBİ BEDAVA BİR ENERJİDEN YARARLANAMIYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  “Güneşin önemini ve değerini biliyoruz ama 21. Yüzyılın Türkiye’sinde yeterince yararlanamıyoruz. Neyse ki TMMOB gibi odalarımız, mühendislerimiz var. Mustafa Kemal Atatürk’ün yüz yıl önce söylediği ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözünü biliyor ama gereğini yerine getiremiyoruz.  Bir Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl 150 milyon lira enerjiye fatura ödüyoruz ama Güneş enerjisi gibi bedava bir enerjiden yararlanamıyoruz. İşlenmeye hazır yenilebilir enerji kaynakları var. Bunun önüne geçmek amacıyla Tarsus, Yenişehir ve Toroslar’da güneş enerjisi panellerimizin montajı devam ediyor. Şimdilik enerji ihtiyacımızın yüzde 3’ünü karşılayabileceğiz ama yatırımlar devam ettikçe bu daha da artacak hatta vatandaşlarımızın da kullanımına sunabileceğiz. Çünkü Mersin’in her ilçesi buna uygun” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MEZİTLİ, BELEDİYESİ, DÜNYA, GÜNEŞ, ETKİNLİĞİ, GÜNEŞ, PARK, TMMOB

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA